Elgondolkodtatok már azon, hogyan lehet befolyásolni, hogyan lehet változtatni, hogyan lehet más életet élni? Azaz mi az ami meghatározza egy egy napodnak a minőségét?Vagy akár az egész életed milyenségét?

A saját hangulatod az ami meghatározza, hogy hogyan éled meg a mai napot. És egyáltalán nem az, ami pl. ma történt veled eddig. Fontos a történet is, de kezdjük az elején.

Ha pontosabban határoznám meg, egy tudatos ember, tisztában van azzal, hogy mi történik a hangulatával, érzelmeivel és képes döntéseivel befolyásolni azt, hogy épp boldogságot vagy mondjuk szomorúságot érez. Lehet furcsán hangzik, de folyamatosan ezzel játszunk öntudatlanul is.

Hatással vagy Te is a hangulatodra és az amit most is megélsz érzelmileg, az a saját akaratod alapján jön létre. Te vagy az ura az érzelmi világodnak is, nem csak azt döntheted el, hogy hová visz a lábad, hanem azt is, hogy mit élsz meg közben. Tehát az élményeidet, akkor is Te éled meg és akkor is Te csinálod magaddal, ha épp valakit hibáztatsz, mert lehúzott vagy felidegesített. Azért fontos ezt a folyamatot megértened, mert ha tudatosul, eljut a tudatodig, akkor nem fognak tudni pl. felidegesíteni.

Ez azt jelenti, hogy a kezedben van a saját nyugalmad kulcsa, de ott szorongatod az idegeskedés, meg a stressz kulcsát is. Melyiket fogod ma használni?

A saját belső állapotod az, ami meghatározza melyik kulcsot használod és nem az, amilyen inger ér ma. Talán még nem tudatosult, de a legfontosabb az, hogy épp milyen lelki állapotot élsz meg… és ez rajtad múlik, nem az ingereken. Nem kihoz a másik belőled valamit, hanem segít neked abban, hogy megéld „jogosan” azt, ami benned zajlik. Tehát a másik, amit kihozott belőled, mindig ott volt és abban segít neked, hogy az ami a szívedben történik, az tudatosuljon.

A probléma, ami a kivitelezésnél talán el szokott csúszni az az, hogy semmi a világban nem olyan erős, mint a saját tudatállapotod. A saját tudatállapotodat kapod vissza a megélt élethelyzeteidben. És itt kapcsolódik össze a belső és a külvilág, itt alkotnak egy egységet. Azaz eltűnik a különbség, ez az amit nap mint nap tapasztalsz, azaz a világban is önmagadat tapasztalod a többieken keresztül.

Lehetsz a világ legszebb helyén, de ha a szíved tele van fájdalommal, vagy épp olyan zizi az elméd, bánatos vagy, vagy épp depizel, nincs az a hely, ami olyan hatással lenne rád, mint az amit itt belül a szívedben élsz meg.

Mindig a szíved dominál és az ami éppen benne történik és olyan erős hatással van „kifelé” a világba, hogy szépen a körülményeket is elkezdi ugyanígy csoportosítani és magyarázatokat nyújt, amik miatt aztán jogosan élheted meg az aktuális hangulatodat.

De ez igaz az ellenkezőjére is. Járhatsz a legkellemetlenebb helyeken is, de ha a hangulatod örömteli és elégedett, akkor meg fogod tudni minden szélsőséges körülménytől függetlenül is a boldogságodat.

Te magad hozod létre a saját paradicsomodat. A saját belső tudatállapotod minősége határozza meg azt is, ami történik veled!

De most nem felelősségre szeretném vonni a tudatállapotodat és nem akarom jól elverni, inkább azt szeretném hogy lásd, hogy felelős vagy azért, ami történik benned, mert benned történik az is, amit eddig külvilágnak hívtál. Ha javítani szeretnél az élet körülményeiden, mindenképp a belső értékeiddel kezd, azok felfedezésével és a legfontosabb, a használatukkal.

Olyan vagy mint egy nagy gyár igazgatója, aki igazgatja a gyár életét. És van ez az érzelmi részleg, ami nagyon fontos eleme a gyár megfelelő működésének. Ezen áll vagy bukik a termelés minősége és mennyisége is. Ha bőséget szeretnél, kell egy stratégia és támogató lelkiállapot.

Az igazgató nem hagyja, hogy csak úgy koordinálatlanul működjön a gyár, igen is dönt arról, hogy ott örömet vagy szomorúságot gyártanak. A részleg felelős a gyártásért, nagyon fontos a feladata, de ők, azaz a tudatállapotod azt készíti pontosan, amit Te kérsz tőle. Amivel nap mint nap foglalkozol, ami elbűvöli a figyelmedet.

Ha ezt nem kezeled tudatosan, akkor össze vissza fognak mindent készíteni, ilyenkor érezheted azt, hogy egy érzelmi hullámvasúton ülsz és fogalmad sincs a következő pillanatban épp mi lesz veled.

Csak dobálni fogják le föl hullámoztatják és azt fogod tapasztalni, semmi beleszólásod nincs. Futottam már olyanokba bele, akik eldöntötték, hogy nekik „nem megy” és meg voltak arról győződve, hogy senki nem tudja befolyásolni az érzelmeit. Ne ess ebbe a csapdába és ne utasítsd vissza, mert elsőre nem megy.

Senki nem született érzelmi zseninek, de mindenki megtanulhatja kezelni az érzelmeit. Tehát ha most még nem megy, ez nem szégyen, tessék megtanulni, mint a suliban a leckét. Akkor jól fogsz vizsgázni az életben is. Áldás lesz számodra és nem átok .

Az élet belülről kifelé történik, majd amikor eltűnik a különbség, akkor éled igazán tudatosan az életedet. Ha boldog vagy akkor az azért érzed, mert benned történik, ami aztán hatással van arra is, ami történik veled. Ha szomorú, azt azért érzed, mert benned történik. Úgy hiszem Te is tudod milyen egy szomorú ember élete… kicsit sarkítva, vonzza a bajt Az egész világ benned történik, amit aztán tapasztalhatsz a külső világban is.

A világ önmagában vagy nélküled, semleges. Ami veled történik benne, annak alapvető természete, se nem pozitív, se nem negatív. A saját tudatos vagy tudatlan értelmezésed az, ami valamilyenné teszi a tapasztalásodat.

A saját interpetációd az, ami valamilyenné változtatja a világot. Bármi is történik veled, az első reakciód, benned történik. Az valamilyen jelentést kap benned és ez alapján fogsz valamit csinálni vagy pont semmit.

Ezért van az, hogy máris olyan világot élsz, mint amilyen Te vagy. Csak gondolj bele, mit él meg egy folyamatosan elégedetlen ember… csak gondolj bele logikusan, mi zajlik le benne, hogy semmi nem elég jó számára. A kiindulási pont az elégedetlenség, mint lelki állapot, majd persze minden úgy is történik vele, hogy legyen miért „jogosan”, akár bebizonyítva is elégedetlenkedni.

Figyelj! Egy rövid feltételezés! Kirúgnak a munkahelyedről! Jól elzavarnak és nem mondanak semmit, csak azt, hogy: Ne gyere holnap dolgozni! Most ez pozitív vagy negatív esemény volt? Tudom, hogy van akinek a vég és összeomlik.

De azt is tudom, hogy valaki pezsgőt bont és ünnepel. Ha valaki már jól belefáradt és már semmi kedve nem volt hozzá, azt fogja mondani, köszönöm, hogy kimondhattátok helyettem. Egy ilyen helyzet is attól fog függni, hogy milyen, ahogyan reagálsz rá. Ami meglátsz benne!

Valójában az esemény csak megtörtént, nem csinált semmit. De hogy Te ezzel mit mit kezdesz, az határozza meg az életed minőségét is. Van aki keres jobbat, mint volt és fejlődést lát benne és van aki azon szomorkodik, hogy mit rontott el.

Az élet nem körülmény függő! Azaz körülményektől függetlenül lehetsz bárhogyan! Ha azzal csapod be magad, mert attól vagy rosszul, hogy történt valami, azzal nem leszel előrébb.

Addig csak sodródsz, öntudatlan vagy, fogalmad sincs mi történik benned, csak úgy történik, csak úgy érzed, meg csak úgy gondolod… de nem tudod.

A legfontosabb feladatunk az életben, legalábbis azoknak, akik szeretnének boldogulni benne, hogy „foglalkoznak azzal, ahogyan működnek” és nem törődnek bele, nem mondják azt, hogy „nem tudod”.

Tanulnak és tovább tanulnak önmagukból azért, hogy megtanulják kezelni és befolyásolni nem csak magukat, hanem önmagunkon keresztül az életüket.

Fel kell ébredned arra, hogy neked van a legnagyobb erőd ahhoz, hogy befolyásold az életedet. Te vagy az egyetlen, aki megteszi a lépést vagy halogat. Te vagy a felelős azért, amit megtapasztalsz és ha nem tetszenek az életben való tapasztalataid, akkor nem fagysz le, hanem tovább csinálod és igyekszel tovább mint eddig.

Túl sokat akarsz talán Te is a többiektől. Értem én, hogy egy kézzel nem lehet tapsolni és talán elhiszed, hogy a többiek a másik kezed és ők is kellenek hozzá, de ha van két kezed, akkor csinálj ütemet, tapsolj. Majd a többiek csatlakoznak.

Sőt egy kézzel is dobolhatsz és felkérheted táncolni azt, akit szeretnél, A táncodhoz, mindig csatlakozik valaki és olyan fog csatlakozni, aki erre alkalmas. És nem csak a szomorú, elégedetlenséghez lehet csatlakozni… az örömödhöz is csatlakoznak egészen biztos. Tehát a társas kapcsolataink is pont olyanok, amilyenek mi vagyunk.

Ehhez a csatlakozáshoz a saját engedélyed kell és nem a másiké. Amit tapasztalsz, amit érzel, az mindig rajtad múlik. Ez egy adomány önmagadnak! Úgy tud megjelenni az amit tudatosan, tényleg szeretnél megtapasztalni, ha nem az eseményeket vizsgálod, hanem a belső folyamataidat. Azaz nem csak elméletben, hanem valósághűen és a gyakorlatban is belülről kifelé élsz.

Ne érts félre! Nem azt keressük aki a hibás egy eltolt életért! Azt hiszem már az oviból mindannyian kinőttünk. Nem felelősségre akarlak vonni, mert annak semmi értelme.

Inkább arra akarlak rávenni, hogy amikor önmagadban keresed a megoldást, akkor később arra is képes leszel, hogy az életedet maximálisan koordinálni tudd.

Arra az érett személyiségedre van szükség, aki felnőttesen képes nem hibákat keresni magában, hanem csak egyszerűen a saját maga működését, hibák meg megoldások nélkül.

Azaz ítéletek és ítélkezések nélkül keresi a működését a dolgoknak. Számomra ez az ami azt fejezi ki, hogy szeretettel élsz!

Nem a világot kell megjavítani, de még magadat sem, hanem látni egyértelműen mindennek az értékét, mert akkor már nem a probléma és megoldások között hullámzol.

Akkor nem fogsz senkit bántani, de elsősorban önmagadat nem, mert valamit létrehoztál. Akkor örülsz a képességednek, hogy tudsz teremteni!

Akkor nem köpöd szemen a teremtő erődet, csak állítasz kicsit a műszereden, aki Te vagy! Hogy mire van szükséged ehhez? Mint mondtam, felfedezésre és arra, hogy megértsd magad… megértsd, hogy erre most voltál képes.

Ez a pillanat amiben vagy most, csak egyszer történik meg veled az életben, semmi sem ismétlődik, nem tudunk ugyanabban a folyóban sem ugyanoda lépni, ezért bármi is jön, az értékes és egyedülálló.

Amikor ténylegesen tudatosítod a folyamatot, azt, hogy hogyan ízleld az örömödet, ez a tapasztalat és a folyamat felfedezése, nem fogható ahhoz, amit korábban esetlegesen úgy hittél, hogy valakitől kaptál!

Megtapasztalsz egy olyan önbizalmat, amit korábban soha nem tapasztalhattál meg külső események vagy teljesítmények által.

Élvezd a külvilágot, de legyél tisztában azzal, hogy az élvezet az hol történik. Mert ez az a központ, ami visszajelzéseket akar megtapasztalni külvilágban is.

Többé már nem vagy a körülmények rabja, biztosra tudom, hogy Te vagy a kiteljesedésed központja.

Bármilyen hiányt is tapasztalsz az életben, először önmagadban keresd értékként, hogy megtapasztald ott is, ahol eddig hiány volt belőle. Sok sikert!

Ha nem szeretnél lemaradni a következő értékes tartalomról…. iratkozz fel és küldöm emailben!


Szólj hozzá TE is a bejegyzésemhez mert számomra minden vélemény számít!