fbpx


BUÉK mindenkinek! Itt az újév, új én, új élet, új lehetőségek! Nekem ezek a vezényszavaim 2021-re. De nem egyszerű ezt megvalósítani, nem is könnyű, igazi kihívást jelentenek. Most nincs itt az ideje az önsajnálatnak, meg a nyüszögésnek! Az, hogy sajnálkozol, aggódsz, annak semmi értelme, a megújulást gátlod vele.

A kérdés az, hogy elég erős-e benned az Új utáni, a megújulás utáni megvalósító vágy. Ha elég erős, márpedig erősnek kell lennie, akkor sikerülhet. Elmesélem most a folyamatot… lehet, hogy sokkoló lesz, de próbáld kivenni belőle azokat a pozitívumokat, amik mozgatják a megújulást, azaz nem baj ha nehéz, mert szükséges!

A megújulást még csak most kezdtük el, úgyhogy ami jelenleg is történik, az az összeomlás, minden olyan, ami megszokott volt eddig, amit rendnek éltünk meg, azt értem megszokottság alatt… az káoszba fordult és szétesőben van.

Pár szót szeretnék kiemelni, mégpedig az összeomlás, a káosz és a rend. Lényeges szavak, mert bennem is teljesen átértékelődtek az elmúlt hónapokban, egyfajta paradigmaváltáson megyek keresztül veletek párhuzamban. Ha nem érted a paradigma szót, javaslom olvass utána!

Ennek a paradigmaváltásnak a jelentősége abban áll, hogy krízisben és rengeteg konfliktusban élünk…. mert el akar szakadni a régi és ki akar alakulni az új. Szerinted ez jó vagy rossz?

Ne válaszolj, inkább értékeld azt amiben benne vagyunk… értékként! Mert egészen biztos, hogy a régi elkorhadt és szét fog porladni, ez szükséges a megújuláshoz is. Új életet csak egy új ember teremthet… talán benned is kiabál a régi az újjal. Melyikre hallgatsz? Tudnod kell viszont, hogy a régi értékrenddel nem tudsz új döntéseket hozni, csak a régieket ismételni. A paradigma változása, igazi változása ebben rejlik. Nem csak átrendez mindent, hanem lényeges változás történik, teljes átalakulás is történik.

Az élet bármilyen területén is tapasztalod ezt, mindegy hogy mihez kötöd, mivel magyarázod, bármilyen változás, mindig is így volt, így történt. A modell a régi, az eredmény viszont meghatározó! Szembe is mehetsz, ragaszkodhatsz a régihez, de azzal ugyanazt a folyamatot, csak nehezebben fogod megélni.

Most viszont azért ilyen látványos, azért kap ilyen sok szót a változás, azért foglalkozik vele minden csatorna, mert mindenkit érint! Igényünk volt mindig is rá!

Ami viszont szomorú, hogy vannak akiknek akkora kihívás, még annyira nem készültek fel, hogy bizony beletörik a bicskájuk. Ez most egy menekülő út volt és megerősítés, de kérlek ne ezt az utat járd, mert képes vagy Te is. Tudod, mindenkinek igaza van!

Nézz szembe azzal, ahogyan vélekedsz erről és bizony meg is változtathatod az álláspontodat, ha úgy érzed az nem a megújulásról szól.

Nyakig benne vagyunk és mint egy keresztelőn, lehet, hogy alá fogunk merülni, de egy egészen új társadalom kezd kialakulni. Új emberek alkotnak sokan egy egész társadalmat, tehát egyénenként, Te is hozzáteszel a minőséghez. Te hogy teszel hozzá a minőséghez?

Társadalmi paradigma váltáson megyünk keresztül mindannyian, ami úgy hiszem, hogy szükségszerű, de a jó hír az, hogy együtt csináljuk és jelentős történelmi fejezetnél tartunk, ami fölött kesereghetünk, de ünnepi táncot is tarthatunk.

A régi rendszerek, amiket rendnek éltünk meg és megszoktunk, ma már nem működőképes, tehát szükségszerű az, hogy változzon.

Így először össze kell valaminek, mindennek omlania ahhoz, hogy valami sokkal jobb „rend” alakulhasson ki. Befejezni a múltat nem elég, el kell engedned azt az identitást is, amellyel megteremtetted azt. És sok identitás hoz létre rendszereket, élet rendet.

Olyan ez, mint mikor nagytakarítást tartasz és amikor abba belekezdesz, valójában sokkal nagyobb kupit csinálsz, átláthatatlan káosszal kezdődik a tisztaság és a rend fogalma is.
Most is a tisztán látás kialakulása a cél, nem baj ha káosz előzi meg.

Az összeomlás talán számodra egy negatívan csengő szó, de ez számunkra a remény új kifejezésmódja. Remény abban a hitben, ami új kapukat nyit meg mindannyiunk életében! Én ezt látom és érzékelem, tapintom!

Káosznak élünk meg minden olyat, amit nem látunk részleteiben, nem értünk, nem látjuk át hogyan történik, tele van kellemetlen meglepetésekkel, kiszámíthatatlan bizonytalansággal, de ez nem feltétlenül rossz.

Amit én most látok, az az, hogy sokan, ti is akik hallgattok engem, a hozzá állásotokon változtattatok és változtok folyamatosan.

Az élethez való viszonyulásunk ábrándult ki a régiből és igyekszik egy egészen új szerint működni. Nem ez a mai nap a végpont, ez az átalakulásunk része.

Ha nem ragaszkodsz a régi hitrendszereidhez, összeszeded minden bátorságod, akkor ezzel az új körülményekkel te is megújulsz, akkor jelentős alkotói energiák is felszabadulnak benned.

El tudsz szakadni azoktól akiktől eddig olyan sokat vártál és talán hibáztattad is őket azért, mert nem alakul jól a sorsod.

Csak gondolj bele abba a pillanatba, amikor elszakad a rab a láncot tartó fogva tartójától! Ha soha nem éltél szabadon, akkor a szabadság mint olyan, számodra a káosszal lesz egyenértékű.

Nem érted majd, hogy működik a láncok nélküli élet. Most sem értünk mindent, sőt mindenki kutatja az igazságot, de nincs meg.

Nem fogod érteni, hogyan kell csinálni a szabad életet, szinte kívánni fogod a biztonságos láncot… mert azt ismered!

Tudod, hogy mire jó, mire számíthatsz a láncaiddal. De kérlek ne ijedj meg a változástól, mert most lehetőséget kaptál arra, még ha nehéz is, hogy igazán nagyszerű életet élj.
Megértelek! Egy csomó értetlen gonoszságot fel tudsz sorolni, de kérlek ne ezen legyen az új nézeted. Ne azt szaporítsd aminek semmi értelme.

Meghallgatlak és sokan meg is fognak hallgatni, de ne a világ végét keresd, mert most éled az életet. Most aminek hangot kell adni, az az átalakulás… aminek nem az a vége amiről fantáziálsz, az csak az eleje.

Könnyebb a többieket bántani és felelősségre vonni, vagy megbosszulni mert olyat kaptál, ami nem jó neked. Tudod most mi van? A sokkal nehezebb!

Ahol talán magadra maradsz, ahol már nem tartanak el, nem kapsz semmit. Tehát minek van itt az ideje?

Annak amikor magadról tanulsz meg gondoskodni! Nem könnyű a gondoskodás önmagunkról, de nem mondhatod azt, hogy nem megy!
Amikor az ember éhes, nem ül le, hogy nem megy az evés.

Ki kellett éhezünk valami olyanra, amiről még talán azt se tudjuk, hogy mi az, de a hitünkkel, reményeinkkel ki tudjuk tapasztalni, hogy mire van szükségünk.

A rab sem ismeri az igényeit, kézbe kap mindent és el kell viselnie, nincs választási szabadsága. Neked most van!

De csak akkor, ha mered megnyitni magad az újra, engeded kialakulni és nem ragaszkodsz a „de jó volt 5 évvel ezelőtthöz”!

Az élet fejlődése szükségszerűen paradigmaváltással jár és ezt most nem választható opcióként, hanem tényként állapítottam meg és mint állapotot közlök most veled.

Ezt azért mondom kicsit nyersen és egyértelműen, mert a váltás alapvetően neutrális, nem pozitív és nem negatív, tehát bárhogy érezheted magad vele kapcsolatban, van választásod, hogyan éled meg.

Persze azoknak van választásuk, akik megértek arra, hogy döntsenek tudatosan a jövőjükről.

És ennek az érzelmi tudatosságnak is itt van az ideje! Meg kell tanulnod érzelmileg is gondoskodni magadról és nem foghatod másokra!

Meg kell tanulnod bánni azokkal a vadlovakkal, amik szelídítésre vágynak a szívedben.

Szembe nézhetsz a változással idegeskedve és kétségbeesetten, de ezzel csak olajat öntesz a tűzre.

De legyünk őszinték, már szükséges volt az, hogy a nem működő rendszerek összeomoljanak azért, hogy valami szuperebb jöhessen létre.

Ha csak a mikró világodat nézzünk és nem a nagy világot, akkor Te is tudod, hogyha nem lépsz pl. egy nem működő kapcsolatban, akkor majd a másik fog lépni helyetted.

Ha tudod, hogy szakítanod kell, de a félelemeid miatt nem teszed meg, akkor majd eljön az az Ego romboló rész, amikor a másik mondja ki helyetted.

Mindannyian látunk vagy meg is éltünk ilyen változást, ezekre a váltásokra rengeteg példát fel lehet hozni.

És ezek az események valójában semlegesek, de mégis egészen biztos, hogy felül képesek írni a régi elképzeléseidet és megbontják a rendet. Egészen biztos, hogy megbontják!

Van aki felszabadul és van aki kikészül.

Mindenkinek egyszerre kellett ez, hiszen együtt csináljuk. Kell az a paradigmaváltás az életedben, ami egy olyan nézőpontot és egyértelmű tudást ad, ami először csak azt sejteti veled, hogy valami nincs „jól”.

Mit csinálsz vele? Vagy csinálsz egyáltalán valamit? Borulni fog az ami nem működik és nem képes téged támogatni. Vársz most is, vagy összeszeded magad és borítasz mindent!

Sokkal egyszerűbb neked megtenni, mint várni arra, hogy áldozattá tedd magad. A bátrak számomra nem csak hősök, hanem igazi vezérek, akik követendő, már-már vakmerő példát nyújtanak.

És most csak azokról a dolgokról van szó, ami egyértelműen megmutatja a nem működő arcát, ami ordít a változás igényétől!

Akkor már nem leszel vakmerő, akkor pont, hogy kiálltál magadért és engedted megtörténni azt, ami változásra van ítélve.

Ez történik most is! Változás és amikor a régi értékrendjeidet engeded összeomlani, amikor hajlandó vagy a paradigmaváltozásra, ami amúgy is elkerülhetetlen, akkor elsőre minden összeomlik, átfordul káosszá, de ezzel a káosszal kiszakadtál a láncok szorító ereje alól is.

A rab számára a szabadság egyenlő a káosszal. Ne félj tőle! Ne menekülj vissza az ismertbe, merd megismerni a szabad és az öngondoskodó világot.

Sokkal nagyobb kényelmet és biztonságot vagy képes teremteni magadnak és a szeretteidnek is, ha rajtad múlik mi, hogyan történik veled és nem valaki más szabályozza az életedet.

Most tanuljuk mindannyian tanuljuk az újat! Én évek óta hallgatom azt, hogy minden meg fog változni! Most történik! Most kell tudni mit kezdeni a megújulással és itt az ideje megtanulni saját magadat is használni.

Ma már nem foghatod senkire, semmire, nem hibáztathatsz senki és semmi mást, mert kiszolgáltatottá teszed magad ezzel az elvárással mások felé.

Most jött el annak az Énednek a megismerése és használata, akit nagyon közel érezhetsz önmagadhoz, akit talán annyira közel érezhetsz, hogy önmagadnak is nevezhetsz. Önmagad életének, a tudatos felépítésén vagy elfoglalva egészen biztos vagyok benne.

Tudjátok az aki Önmagáról képes gondoskodni, az nem szorul senki más gondoskodására és jóízűen adakozó, mert megvan mindene, sőt még annál is többje. Nem lehet kihasználni, becsapni olyat, aki nem küszködik hiányokkal. Te is és mindenki bőségben él és talán azért nem tud realizálódni az életében annak aki erről nincs meggyőződve, mert még a hitét is elveszítette.

A bőség a többiek felé már nem kényszerből fordul és nem képes bántani azokat, akik nem adnak vissza semmit sem. Ő csak simán és egyszerűen adakozó üzemmódban van és kifogyhatatlan belőle.

Akkor eltűnik a kényszer és megjelenik a szabadság. Ez az a szabadság, ami felé most nagyon sokan megyünk. Jó veletek együttműködni, szabadon, tisztán és szeretetben!

Ha nem szeretnél lemaradni a következő értékes tartalomról…. iratkozz fel és küldöm emailben!