fbpx

Vannak elkerülhetetlen események az életünkben. Olyan élethelyzetekre gondolok, amiket nem tudunk megkerülni és bele kell, hogy menjünk.

Hajlamosak vagyunk arra, hogy ezeket a nehéz élethelyzeteket összehasonlítjuk egy általunk elképzelt ideális képpel. És talán sokunkat jellemez az, ha esetleg ez az ideális kép nem azonos a valósággal, akkor csalódunk és elbizonytalanodunk.

Többnyire a valóságot elutasítjuk és Isteni szintre emeljük azt, amit gondolunk róla. Mintha több valóság alapja lenne annak, ami a fejünkben van, mint annak, ami tényleg történik. Valójában mi leszünk zavarodottak, a valóság soha nem az.

Ha így fogadjuk az elkerülhetetlent, a valódi élet mindig alul marad az általunk elképzelt ideális képpel szembe.

Elkerülhetetlen az az őszinteség, ami benne tart a valóságba!

Ami különbséget tud tenni, valódi lét és a kobakunkban elképzelt ideális kép között.

Ehhez pedig tisztán kell látni nem csak a valóságot, hanem azt is, amit a fejedben, gondolatok formájában alakítottál ki a valóságról.

A hitelességhez úgy juthatsz hozzá, hogy a tisztánlátást megszorzod a valósággal, meg az őszinteséggel. A szemináriumokon egyébként a tisztán látást emeljük gyakorlatias szintre. A tisztán látás pedig gyakorlatok révén és hozzád hasonló társaságban elérhető.

A hitelességhez szükséges bátorság tart minket elég erősnek ahhoz, hogy túléljük az érzelmi megpróbáltatásokat és kiálljuk a szív próbatételeit.

Talán az elkerülhetetlen élethelyzetekről a kiszolgáltatottság jut az eszedbe, valójában ezek olyan próbatételek, mint pl. az érettségi, amit nem érdemes elkerülni, hogy legyen róla vizsgánk.

És pont azáltal hozunk ki a legtöbbet az életünkből, hogy áldásként tekintünk ezekre a próbatételekre, mert megértünk rá és felkészültünk arra, hogy ne csak túljussunk rajta, hanem bele is menjünk a sűrűjébe.

Legyél hálás azért, ahogy áthaladsz ezeken a kapukon és minden nehézsége és fájdalma ellenére menj bele, hogy át is juss rajta.

Nem az a cél, hogy tiszta maradjon a tenyered… a cél az, hogy a saját belső munkád által, ha kell lehajolj és ha kell, leporold a cipődet, hogy tisztán haladj át a belső kapudon, egy új és fényesebb jövőbe.

Indulhatunk tudatosan és akár hálával is! Lendülettel és nyílt szívvel! Szinte mindenki aki indul, tele van elhivatottsággal és motivációval.

Csak aztán, mikor meglendíted a szép fényesre csiszolt cipődet, beleakadsz a kapuba és ezzel a rúgással, ami pont a kislábujadat éri, minden amiért elindultál elillan.

Az első fájdalom pillanatában az egész világ lendülete és motivációja összezsugorodik és fájdalom formájába zsugorodik össze a lábujjadba.

Az első tapasztalat, amit megkaptál az indulásod pillanatában, fogja meghatározni az elkövetkezendő napokat. Napokig nehéz előrehaladni, mert minden lépés a kapufára emlékeztet. De lehet ezt tudatosan is csinálni.

Azaz el lehet engedni a múltban megélt kudarcokat, fájdalmakat és nehézségeket is. Mire figyelsz? A lépéseid fájdalmaira és nehézségeire, vagy valami másra, ami ma történik veled?

A csodára ami most is szeretne általad kibontakozni, vagy a lábad fájdalmaira? Nagy kihívás tudom… de vajon miért kaptad a fájdalmat?

Azért, hogy leküzd vagy azért, hogy kiüsse a motivációdat és a lendületedet?

Én úgy hiszem, a múltunk galibái értünk vannak és nem ellenünk! Az elkerülhetetlen, nem a vég, az pont, hogy a kezdet.

Érettségizni is azért érettségizünk, minden traumája és nehézsége ellenére, hogy bizonyítsunk azt, hogy képesek vagyunk és érettek az életre.

És igen, az a gyerek lét vége, de a felnőtt lét kezdete, ahol meg kell tudni állni a helyünket. És van, hogy kapufát rúgunk, mert még nem megy annyira és van, hogy annak karmikus következményei vannak, mert érezzük a régen okozott fájdalmat.

De minél inkább tudatosítjuk, hogy ez bizony a múltból ered és minden okunk megvan arra, hogy áldásként tekintsünk rá, hiszen a kapu küszöbén mégiscsak átjutottunk.

Ne engedd, hogy beszűküljön a fókuszod!

Azaz ne szűkítsd le arra a képre, ami a fejedben történik a valóságról. A gondolatok, amiket összeraksz magadnak a valóságról, csak a valóságról alkotott elképzelések összessége.

Lehet, hogy a megfigyelésidből jött létre és olyan valóságosnak tűnik, de az alap, a kiindulópont, mindig a valóságról alkotott véleményed lesz, amiket gondolatokba fűzöl.

Mikor elveszel a fejedben és már nem sok közöd van a valósághoz, akkor jönnek azok a kényszerítő pontok, amik beleállítanak a jelenbe és az élet valódiságába.

Ezt általában rossz néven vesszük, mert eléggé kényelmetlen, de ritkán lehetünk teljesen önmagunk úgy, hogy ne kényszerültünk volna rá, azaz az élet mindig ehhez az Önmagunkhoz segít hozzá. A gondolatainkkal hisszük azt, hogy bele vagyunk kényszerítve bármibe is.

Ez olyan, mintha az élet kivenné az Öngyilkosságra készülő ember kezéből a kést és háborogna ez a valaki, hogy nem hagyják élni. Visszás nem igaz?

A körülmények megszorítanak minket azért, hogy önmagunkat is érezzük, hogy önmagunkkal is foglalkozzunk… egyébként ha nem így lenne, tehát foglalkoznánk magunkkal is, akkor az élet nem tudna megszorítani.

A megszorítások mindig figyelem felhívások a belső munkára és egy vizsga alkalomra, amin túljutva megérünk a következő szintű életre is. A szemináriumokon el fogod sajátítani azt a szemléletet, amivel tisztán fogod látni saját magad és az élet áldását is!

Az élet áldás és minden ami benne van, csak értelmezés kérdése az, hogy hogyan kezeled magadat benne!

SZEMINÁRIUMOK


SZEMINÁRIUMOK ELŐADÁSOK
Budapest
Az első elődásom 2006 márciusában volt, mint meghívott előadó. Ez a kóstoló anyira jól sikerült, hogy beleszerettem. Az elmúlt évek alatt sikerült kifejleszteni egy olyan sajátos tecnikát, ami gyakorlati elemekre és nem csak szavakra épül. Ez az én specialitásom, bár kicsit sokkoló, de annyira beépül a gyakorlati módszerekkel a mondandóm, hogy valóban találkozol önmagaddal és megtapasztalod az igazi és mély tudatosságot a programjaimon!

COACHING, személyes konzultáció


Személyre szabott, lényegretörő válaszok az élet fontos és meghatározó kérdéseire!

Mindekivel előfordulhat, hogy megakad az életében! Lebontjuk az akadályokat, majd meglöklek azért, hogy zökkenőmentesen haladj tovább!

“Egy misét megér”, tartja a mondás. Ha tényleg komoly a baj, ne menj el mellettem, lehet, hogy tudok segíteni akkor is, ha úgy hiszed, neked nem lehet. “Néma gyereknek anyja se érti a szavát”, hívj fel és beszéljünk róla!

KIADVÁNYOK, könyvek


6+1 db önismereti könyvet írtam eddig

2011.-ben jelent meg az első önismereti könyvem. Ez volt az a pont az életemben, amikor úgy döntöttem, ha éhen is halok, akkor is azt fogom csinálni, mihez értek és amit szeretek. Én megtettem azt a lépést, amitől sokan féltettek… neked is javaslom, ugorj az ismeretlenbe, ha azt meg tudod tenni szeretettel!

Könyveim címe: 
-Ugródeszka
-Hogyan “változtass tudatosan az életeden”
-Tudatos életmód feketén-fehéren
-Kapcsolódás
-Kiegyensúlyozottan előre
-A Szabad élet esszenciája
-Tudatos élet esszenciája

LEGFRISSEBB BLOGBEJEGYÉSEK


Vajon hány lehetőségtől bukunk el azért, mert megtagadjuk magunkat?

Sokunkhoz hasonlóan, nekem is kihívást jelent hogy ne rejtsem el valódi önmagamat. Szinte állandóan olyan lapot dob az élet, hogy muszáj nyílt lapokkal játszanom ahhoz, hogy tovább jussak. Szinte mindig olyan helyzetekbe kerülök, ahol teljesen meg kell mutatnom magam ahhoz, hogy hiteles maradjak a probléma megoldásában. Nem vagyok szerintem abban egyedül, szembesültem már milliószor azzal, […]

Többnyire a valóságot elutasítjuk és Isteni szintre emeljük azt, amit gondolunk róla!

Vannak elkerülhetetlen események az életünkben. Olyan élethelyzetekre gondolok, amiket nem tudunk megkerülni és bele kell, hogy menjünk. Hajlamosak vagyunk arra, hogy ezeket a nehéz élethelyzeteket összehasonlítjuk egy általunk elképzelt ideális képpel. És talán sokunkat jellemez az, ha esetleg ez az ideális kép nem azonos a valósággal, akkor csalódunk és elbizonytalanodunk.

Erősítsd meg a szíved!

Erősítsd meg a szívedet és azzal a tudattal lépj az új évbe, hogy egy igazán csodálatos évnek nézel elébe. Semmi másra se gondolj, csak arra, hogy minden a lehető legjobban fog alakulni. A legjobb dolgok akkor képesek bekövetkezni, ha azokra készülünk fel és semmi másra. Úgy tudod segíteni a kialakulást, ha teljes szívedből, lelkedből kívánod. […]

Az idő nem oldja meg a problémákat

Elengedni a múltad sérelmeit, fájdalmait, nem lehet fokozatosan. Arra nem szánhatsz 5 évet, de még kevesebbet sem. Semmit nem lehet fokozatosan elengedni és fokozatosan feldolgozni. Az mindig egy pillanat műve. Csak most azonnal tudsz váltani, változtatni. Ehhez nincs felkészülési időd, ennek nincs szavatossági ideje. Vannak akik az idővel magyaráznak mindent. Vajon egy könyvet el tudsz […]

Vállalod, hogy Te tetted?

A körülményeidet Te teremted magadnak egy előző, „mit szeretnék elérni, kivé szeretnék válni” felvetésekkel. Minden érted van, volt és lesz is mindig. Sokan elutasítják, mert nem „jónak” vélik a jelenlegi körülményeiket. Lényegében nem értik, miért jutottak ide, értelmetlennek tartják a tragédiákat, nehézségeket és elutasításban élik az életüket.

Annyit tudsz adni, amennyid van!

Van, aki annyira türelmetlen, hogy hamarabb szeretne szüretelni, mint hogy a magokat elvetné. Tartja a mondás „Ki mint vet, úgy arat”. Az életedre a legnagyobb hatással csak úgy lehetsz, ha magadra figyelsz. Ez nem önzőség, mert adni csak úgy tudsz másoknak, ha előtte van mit odaadnod. Az energia vámpírok hadd vigyék amit akarnak, add oda […]

Szólj hozzá TE is a bejegyzésemhez mert számomra minden vélemény számít!