fbpx


Ne nyomd el a vágyaidat, mert akkor élettelenné válnál! Energia nélkül maradnál, és az nagyon nem esne jól.

A vágy, a szó egészsége értelmében „energia” és minél több energiánk van, az annál jobb.

Ne fojtsd el a vágyat, inkább értsd meg!

Furcsa ezt hallani, de ne törekedj arra, hogy, hogy betöltsd a vágyat, inkább keresd az értelmét, az szuper törekvés, ha kutatod a jelentését.

És ne ítéld el a vágyaidnak a tárgyát, inkább értsd meg azokat! Lásd őket valós fényükben! A valódi értékeket keresd meg bennük!

Ha elfojtod és lemondasz róluk, valójában ítélkezel önmagad és a vágyott dolog felett. Ha azonban jó alaposan szemügyre veszed, azt gondolod át, milyen értéket képvisel, azt keresed benne amit tényleg megér, akkor azt is meg fogod érteni, hogyan készíted elő a talajt a csalódásra, motiválatlanság, depresszió, kihasználtság számára.

Akkor a vágyad azzá alakul majd át, amit úgy neveznek, hogy előszeretet! Azaz előnyben részesíted a ténylegesen fontos dolgokat!

Biztos vagyok benne, hogy sok olyan dolog van, ami elsőbbséget élvez nálad, de vajon ezek az elsők, előnyösek is számodra? Akkor veszel előre előnytelen feladatokat, amikor olyantól függsz amiben nincs benne a szereteted!

Úgy is mondhatom, hogy az elsők közé olyat tegyél, ami előnyöd, de ne függj ezektől, tagadd meg a függőséget és keresd meg benne azokat az értékeket, amik miatt akár szeretheted is!

Így ébresztgeted azt a valódi önmagadat, aki Önazonos életet szeretne élni. A csalódás mentes állapot, nem azonos azzal, hogy az történt amit vártál és örülsz neki, máskor meg pont mintha összeesküdtek volna ellened és semmi sem úgy történt.

Lépj túl azon, hogy mi történik és nézz a lelkedbe, mert ott találsz egy lelki állapotot! A csalódás mentes élet ott kezdődik, hogy nem a lelki állapotod alapján látod a világot, hanem úgy látod a világot, ahogy az van. Nézd!

Boldogtalan vagy, lógatod az orrod, csalódott vagy! Ezt az egészet hozzáteszed a világhoz! Szóval érted? Hozzátettél valamit!
Ezt a hozzátett részt kell felszámolni!

Ez a hozzátett rész az ami boldogtalan, meg csalódott! Még egyszer! Hozzátettél valamit, egy negatív érzelmi reakciót! A történet amiben benne vagy, azaz ahogy látod a történetet, ahogy felfogod, a saját felfogásod adja és egyébként keresi is az indítékot arra, hogy adjon egy reakciót.

Az indíték és a reakció is ugyanonnan származik! Azaz úgy csinálsz problémát, hogy kiprovokálod!

A hiba, ha nevezhetek bármit is így, abból a gondolatból fakad, hogy majd ha megváltozik a világ, akkor én is megváltozom. Nem fogsz megváltozni, ha csak a külső világot változtatod meg.

Ha csak szerzel magadnak agy új állást, egy új otthont, meg barátot, barátnőt, az új dolgokban is a régi maradsz. Olyan ez, mint mikor úgy akarod megváltoztatni a helyesírásod, hogy lecseréled a tollad.

Vagy azt hinni, ha átöltözöl, akkor eltűnik rólad a fölösleg. Te ilyen szempontok alapján, nem fogsz változni és az az öröm ami az újból származik, gyorsan lecseng és az újból megint a régi lesz. Olyan furcsa azt látni, hogy milyen sokan törekszenek cserélgetni a dolgokat és igyekeznek az új rövid lejáratú élményeit fenntartani.

Így tehát, ha élni akarsz és az új dolgok ennyire fontosak neked, akkor soha nem lesz otthonod, mert mindig költözni fogsz.

Kiborító lehet az a nyugtalanság ami hajt, mert nem lehet számodra olyan hely ahol nyugalomra hajthatod a fejed.

A folyamban van a helyed!

Aki állandó boldogságot akar tapasztalni, annak a folyamatos változásban kötelező részt vennie. Visszásan hangzik tudom, most új vagy a régi, változás vagy állandóság… nos!

A különbség a kötődésben és a függőségben keresendő! A kötődés pedig a múlthoz való kötődés és a jelenben a kezedben tartott dolgaidhoz való kötődés.

Amikor pl, hallgatod a kedvenc zenédet. Nem ragadsz bele egy hangjegybe, nem akadsz meg egy hangszínnél… folyamában visz az elejétől a végéig!

És attól olyan kedvenc, mert mész vele, hagyod hogy folyjon és folysz vele együtt. Attól olyan gyönyörű, hogy hagyod, hogy a hangok elszálljanak. Bármibe is csimpaszkodsz, az megszűnik élni.

Meg kell értened, hogy nem attól leszel boldog, mert valami feldobta a hangulatodat. A boldogság nem azonos azzal, hogy valami kellemes izgalommal tölt el.

További illúzió, amivel sokan ringatják magukat az az, hogy ez az izgalom, egy beteljesült vágytól lesz. Ez az egész aggodalomra ad okot, hiszen lesz az a pont, amikor a beteljesülést, másnaposság követi. Nem etetünk versenylovakat sem nyalókával meg tortával sem. Finom lenne, imádná gondolom, de ez a gyors élvezet kielégítése lenne csupán, azaz egy kompenzáció, ami hosszú távon nem kifizetődő.

Az élvezettel nincs baj, élvezd az életet, de tudd, hogy ezek külső okok miatt azok és rövidtávon értendők, mert a nyalóka is egyszer elfogy, de sok nyalóka émelygéshez vezet, tehát nem tudod az élvezeti cikkeket sokáig fenntartani.

Ezért mondom, gondold át újra, hogy mi az amire tényleg vágysz! Mi az amit valóban előre kell venni az életedben, mert az legyen valóban értékes és hosszú távon megtérülő.

A legnagyobb hiba amit el tudunk követni ezzel kapcsolatban az az, hogy tudjuk! Azt hisszük, hogy tudjuk és a tragédia az, ha nem kutatjuk fel.

Szóval!

Kutass és keress, figyelj oda magadra, a vágyaidra is úgy tekints mint egy szuper elérendő célra, de ne kapaszkodj beléjük, ne alakíts ki függő viszonyt!

Mert minden amilyen csodálatos, ugyanúgy visszájára is fordulhat, ha ragaszkodsz hozzá! El kell engedned ahhoz, hogy a vágyaid be tudjanak teljesülni… majd tovább engedni, hogy ne kerülj tőlük függő viszonyba! Így élhetsz olyan szabadságban, ahol a vágyaid is beteljesülnek!

Haladj előre mint az idő aki soha nem néz vissza!

Szólj hozzá TE is a bejegyzésemhez mert számomra minden vélemény számít!