fbpx


Azokhoz szeretnék most szólni, akik nem indulnak el, nem változtatnak és százszor meggondolnak mindent egy döntés, egy lépés előtt. Azokhoz, akik túlzásba viszik az óvatosságot és lemaradnak ezért a jobb élet lehetőségeiről.

Talán Te is jártál már így.
Az a kérdésem hozzád, hogy: Ráérsz? Ugyan mire? Arra, hogy elszállnak feleslegesen az éveid? Azért nem élünk olyan sokat, hogy egy napod is kárba vesszen. Ha így történik veled az életed, akkor itt az ideje változtatni, elindulni egy új úton!

Annyi mindent érdemes még kipróbálni, annyi minden van még ma is amit nem érdemes halogatni. egszámlálhatatlan élményeid lehetnek, ha megengeded magadnak azt, hogy ne legyél olyan, mint egy fa. A fák csak várnak, állnak egy helyben és reménykednek abban, hátha megszánja őket a sors és készen kapnak mindent.

Nem tesznek semmit, csak álldogálnak és halogatják az első lépést. Talán, mert lusták vagy félnek, de foghatjuk a természetükre is. Te nem vagy fa, van két lábad és el kell indulnod.

Választ kell, hogy kapj a kérdéseidre. Ha fa ként éled az életedet, egyszer csak rá fogsz döbbenni, hogy vége van. Jött valaki és csinált belőled egy széket. Kiszolgáltatott vagy, ha nem teszel semmit és ha Te nem indulsz el, majd segít neked egy favágó, aki szívtelenül olyat csinál veled, ami neked soha eszedbe sem jutott.

Az élet nem tart örökké, muszáj látnod, hogy minden perc drága. Szükséged van egy kis ambícióra, szükséged van nem csak a kérdéseidre és az álmodozásaidra, hanem a tetteidre. Szerintem senki nem szeretne mások feneke alatt élni.

Eszedbe fog jutni a sok sok „majd holnap”, a sok sok „még van időm” és a sok sok „majd ha…”. Ezernyi elpazarolt pillanat és lehetőség. Ne keress megfelelő körülményeket, mert most van a legjobb alakalom arra, hogy megtedd.

A halogatás beszél belőled, ha ma nem tehetsz semmit, mert majd holnap. Lehet, hogy látod a jövőt, mert neked is van olyan üveggömböd mint a jósoknak. De jobb ha őszinte vagy magaddal, őszinte, mert ami ma történik veled, csak azzal tudsz mit kezdeni.

Csak a jelenlegi életedet tudod megérinteni. Nem az álmaid ellen vagyok, hanem az mellett, hogy kapj válaszokat arra, hogy valóban működtethető, megvalósítható vagy csak a fejedben él egy elképzelés, amiben ringatod magad.

A fák álmodoznak egy életen keresztül, velük csak az történhet meg, amit mások megtesznek vele. Egy fa ha megunja az életét, még csak el sem tudja azt dobni, neki muszáj végigcsinálnia ott, ahová született. Te utazhatsz, elmehetsz bárhová, mert szabad vagy.

Láthatod a világot élőben, a látóhatárodat kiszélesítheted, de csak akkor, ha megteszed az első lépést. Megvan a lehetőséged és minden adottságod ahhoz, hogy haladj az életedben.

Bánni fogod, ha kihagyod. Bánni fogod a félelmeidet és a lustaságodat. Bánni fogod, ha nem állsz ki magadért és nem vállalod a felelősséget. Tudom, hogy nehéz és sokszor fáj, de ki mondta, hogy a járás könnyű.

Nézd meg amikor még baba voltál. Megkérdőjelezted magad bármikor is? Addig próbáltál felállni, hogy ma már futni is képes vagy, ha ma már nem is, de egészen biztos, hogy volt legalább egyszer az életedben olyan pillanat, amikor suhantál és haladtál.

Mindegy, hogy a két lábaddal vagy egy autóban ülve, ezek a részletek nem fontosak. A félelmeidre hagyod magad. Mert a félelemeid megerőszakolják az elképzeléseidet, dédelgetett álmot építenek a fejedbe és azt mondják, ott bent, legbelül minden lehetséges.

Maradj szépen a fejedben, az élet tele van korlátokkal és nehézségekkel, nem érdemes még csak próbálkozni sem. A félelemeid egy szép nagy fát, majd széket csinálnak az életedből, belőled. Vedd a kezedbe az életed! Old meg végre! Ne hagyd ezt másra!

Mindenki, kivétel nélkül mindenki ismeri és tudja, mit kell tenni. Még nem találkoztam olyan emberrel, aki ne ismerte volna az előrelépésének a receptjét. Tudom, hogy Te is ismered, de félsz attól, hogy nem sikerül, visszautasítanak, csalódás ér. Ezek a szándékok, nem fognak előre vinni. Biztos, hogy nem. Hagyd abba az aggódást, mert a célod nem az, hogy rágódj és félj.

Nem is értem, amikor előre lépésről van szó, miért jönnek fel benned ezek az opciók. Ezek nem lehetőségek, számba sem kell venned őket. A félelem nem lehet cél, de ha célt szeretnél belőle faragni, hát sikerült, de ehhez egy lépést sem kell tenned, megkapod készen, most is megvan.

Nézz előre és fókuszálj. Fókuszálj arra, ami támogat, amiért érdemes megtenned, aminek van értelme. Ha a céljaid nem működtek eddig, akkor vagy túl nagyok voltak és megijedtél tőlük vagy értelmetlenek. Lépj egyet, tedd meg és nézzük meg mi lesz.

Tök jó, ha kapsz egy választ. Nem baj, ha nem sikerült, tedd meg másképp. Használd a fantáziád, mert az, amit a fejedben működtél eddig, azt a változatosságot élheted a valóságban is. Csalódsz? Nem baj, menj tovább.

Érzelmileg viszont támogasd magad, ne mondj le az érzelmi finomságokról, a boldogságodról, örömödről csak azért, mert ez a verzió sem működött. Nem számít, tudd, hogy meglesz és menj tovább.

Sokszor emlékszünk vissza az életünk során mosolyogva olyan sztorikra, amiket végig szenvedtünk és sírtunk, de ma már mosolygunk, mert megérkeztünk. Ha csak egy helyben álltunk volna, akkor csak az évek száma nőtt volna, de semmi más.

Gondold át! Van időd? Nem kell, hogy tökéletes legyen, erre ne várj, de legyen kész, csináld végig, hogy el tudd mondani működik, hogy megkaptad. Csináld addig, ameddig be nem fejezed.

A félkész kenyér sem finom, ne döntsd el a nélkül, hogy jó e neked, ha készre nem sütötted, ha végig nem csináltad a tervedet, receptedet. Ne hidd azt, hogy minél jobban készülsz a nagy feladatra, akkor sokkal jobb leszel a feladat közben.

A felkészülés szükséges, járd egyszer kétszer körbe a kérdést, de úgy is akkor fogod igazán megtanulni, megtudni, ha csinálod. A fejben történő élet, sokszor álomszerű és nem működik az életben.

Teszteld, próbáld, hogy ne töltsd olyannal az idődet, aminek semmi értelme. Én hiszek a válaszokban és tudom, hogy a Te válaszaid mindegy milyenek, előre fognak tolni az életedben, mert végig fogod csinálni és tökéletesíteni fogod.

Drukkolok neked, hajrá és kitartás! Nincs több időd, ma kell elkezdened, ma kell tenned egy lépést önmagadért és az álmaidért!

Sok sikert!