fbpx

Nem olyan régen hallottam valahol, hogy csak két dolog van a világon. A szeretet és a félelem. Csak ez a kettő. Csak egyetlen gonosz van a világon, a félelem és egy Isteni, a szeretet. Tehát egyetlen jó dolog van a világon, a szeretet. Azt igaz olykor másnak nevezik, sok formája van. Időnként boldogságnak vagy szabadságnak, békének vagy örömnek vagy gondoskodásnak, Istennek bármi másnak.

Üdvözlök minden hallgatómat. Írj egy sziát, ha itt vagy. Jól esik tudni, kihez beszélek és így tudom meg. A szemináriumokra elindultak a jelentkezések. Több jelentkezővel is beszéltem már telefonon. Szépen épülnek a kívánságok és a témák, amiket meg fogok osztani a szemináriumon.

De talán nem a nevük az ami számít, hanem az amilyen értelmet adsz eszeknek a szeretetet tükröző szavaknak. Ahogyan felfogod a jelentésüket. És valójában nincs olyan rossz vagy gonosz dolog a világon, amit ne lehetne visszavezetni a félelembe.

Tényleg egy sincs, előbb vagy utóbb, ahogy boncolgatod a nehezen megélt töréseket az életedben, el fogsz jutni a félelemhez.
Tudatlanság és a félelem, a félelem okozta tudatlanság, ez az ahonnan minden „tévedésed” származik.

Végső soron el tudsz jutni az erőszakhoz is, mert a félelemek bizony erőszakhoz vezetnek. És most nem másokról beszélek, hanem rólad. A többiekre olyan könnyű ráhúzni mindent. Ha már a többiekkel foglalkozol, akkor keresd a szeretetet.

Az az ember képes az igazi szeretetre, az igazi erőszakmentes életre, akiben nincs meg a félelem. Amikor félsz, csak akkor nő benned a harag.

Csak gondolj őszintén a legutolsó olyan eseményre, amikor dühös voltál… amikor jogosan érezted a haragodat, mert mindig van egy jó ok és magyarázat az érzéseinkre.

Folytasd a gondolatmenetet… Minek az elvesztésétől féltél? Mitől féltél, mit vesznek majd el tőled? Ez az a félelem, amiből a harag származik. Mindig valamilyen veszteségtől tartasz. Vagy tőled vagy valaki mástól vesznek el valamit, vagyis ott a félelem mindig. Különböző témák kerülnek elő tudom, de mindegyik téma vagy szeretet vagy félelem alapú.

Csak egyféleképpen tudod tudatosítani azt, amiben benne vagy és önvizsgálat nélkül, nem fogsz tudni kiesni a szerepedből. A félelem és a szeretet alapú viselkedésed is egy szerep, amit egyszer megtanultál, tehát bármikor újra tudod tanulni.

Mindegy hány éves vagy, férfi vagy nő, nem fontos az sem, hogy mekkora a pénztárcád. Figyelni kell mindenre, kívül és belül is és amikor valami történik veled, akkor azt is úgy látni, mintha valaki idegen mással történne.

Megjegyzések, ítéletek nélkül, cimkézés nélkül, attitűd nélkül, ítéletek és tanácsok nélkül, csupán megérteni, hogy a változásra kísérletet tettél. Ez nagyon nagy téma a szemináriumokon.

Amint ezeket megteszed, kezded realizálni, hogy fokozatosan kezded megszüntetni az azonosulásodat a „magammal”. Ha valaki élete nagyon nehéz és én ezt látom és nincs személyes kapcsolatom vele, akkor egyáltalán nem vagyok érintett.

Ha volna bennem szeretet és fogékonyság mások iránt, akkor talán segítenék, de érzelmileg most azt játsszuk, hogy egyáltalán nem vagyok érintett.

Ha neked kell tenned valamilyen vizsgát, én egyáltalán nem vagyok érintett. Az a Te vizsgád lesz akkor is, ha azt nehezen élsz is meg. Képes vagyok teljesen tisztán látni, mi történik veled.

Adhatok „jó” tanácsot is, azt, hogy: „Minél jobban idegeskedsz, annál rosszabban fogsz tudni szerepelni”. De amikor nekem nehéz az életem, megvisel a kapcsolatom, a munkámat gyűlölöm, akkor ugye már más a helyzet.

Az oka az, hogy személyessé tettem, érzelmileg is érintett lettem, de az egész alapja az, hogy azonosultam a „magammal”. Mi lenne, ha engedélyt adnál most arra, hogy ne tekints semmire úgy, mintha az a tiéd lenne. Ha eltűnne a birtoklás az életedből és nem várnál arra, hogy elmenj az életből.

Tudom nem illik ilyenről beszélni, de a halálod pillanatában minden amit összeszedtél az életedben, el fog tűnni. Talán ez minden félelemed oka, ez az eltűnés és feltételezett veszteség.

Amiért nem vagy képes tisztán látni mi történik veled, az a félelem, ami végső soron a halálodhoz kapcsolódik és letérsz a szeretet útjáról, a tisztánlátásról.

De most mi lenne, ha megelőznénk a véget és elkezdenéd elhalványítani az önmagaddal való azonosulásod. Ez az amit a magam, az ego megtagadásával, tiszta önmagad maradsz.

Azonosulások, ítéletek és kitalált „ilyen olyan” vagyok eltűnésével, tiszta szeretetként tudsz működni. Csak gondolj abba bele, milyen lenne az életed, félelemek nélkül.

Amikor tiszta fejjel tudnál magadnak tanácsokat adni és nem úgy mint aki az érzelmi világától megrészegült, félelemmel mérgezett tanácsadó.

Nagy vonalakban ennyit tudok 10 percben átadni, de a szemináriumokon ezt a témát is sok sok órán keresztül fogjuk boncolni, hogy tényleg érthető legyen. Mert ha érted, akkor meg is tudod valósítani.

Szólj hozzá TE is a bejegyzésemhez mert számomra minden vélemény számít!