Ne ijedj meg!

előadó: Szikszay Csaba (mester coach) 

Az előadás tartalma:

Ha lelked mélyén tudod, ha szólít itt bent valaki és azt súgja a füledben suttogó hangon, hogy „indulj”, akkor tedd meg és ne habozz, ne agyalj tovább.

Ha csak picit is érzed, hogy az jó lépés, akkor engedd meg ezt óriási nagyra nőni és kiteljesedni azzal, hogy meg is teszed! Kell, hogy legyen hited ahhoz, hogy képes legyél lépéseket tenni az új és ismeretlenbe.

Súg a lelked a hited nyelvén, hallgass rá, engedd meg az újat és bízz magadban! Te leszel az a biztonság, amit a látható világ akkor adhat meg neked, ha közelebb lépsz hozzá!

Lehet, sőt gyakran megesik, hogy a külső hatások jobbról balról is húznak, meg nyomnak, tolnak és talán darabokra is szakadsz. A legjobb ami történhet veled!

A régi levedlett énedet szakították darabokra a hatások, azért, hogy új lehess, hogy új éned egy egészen más világot építhessen neked!

Ne ijedj meg, nem baj ha a régi szétszakadt. Van, hogy akkor veszünk új kabátot is, mikor már a régi kilyukadt… megértem, mert nehezen adunk magunknak!
De az élet és annak viszontagságai az újjá születésben segítenek. Világra hozzák azt az új ént, aki képes lesz azt is megmászni és megalkotni, amit korábban képtelenségnek is tűnt.

Nap mint nap szétesünk esténként azért, hogy reggel újult erővel nagyobbat építsünk! Meg kell tanulnod magadba nézni és hegyezni a füled a belső megérzéseidre!

Mert nap mint nap segítenek neked újjászületni és megérni a csodálatos jövőre! Legyen erős a bizalmad, bízz abban, hogy amit szeretnél, az nem tud másképp alakulni!

Nagy bátorságra van szükséged ahhoz, hogy elindulj és kövesd a mélyről érkező belső késztetést, különösen ha az amit teszel, kimondottan őrültségnek hat mások szemében.

Mindent meg tudsz tenni hitetlenül is és bizonytalanul is, de megkönnyítheted az utat, megadhatod magadnak ezek a nagyszerű szavak jelentésének támogató erejüket.

Csak tisztázd le magadban, hogy a ferrárit ami egyébként Te vagy… tolod vagy megtöltöd benzinnel és száguldasz!

A választás a kezedben van, válassz helyesen úgy, hogy a kezedet határozottan a kormányra teszed és tövig nyomod a gázpedált. Mindig meglesz az akaratod ami érvényesülni is fog a választásoddal!
Minél mélyebb az Önismereted, annál magasabb az életed minősége!

Ha olyan életet akarsz, amilyen még nem volt, akkor neked kell olyanná válnod, amilyen még soha nem voltál!
Ha hozzá akarsz jutni ahhoz, ami még soha nem volt a tiéd, akkor olyanná kell válnod, amilyen még soha nem voltál!

Ha már megtettél egy lépést előre, soha ne nézz vissza, vagy ne kezd el sajnálni mindazt, amit magad mögött hagytál. Nem baj ha ez a lépés kicsit ingatag volt, megtörtént.

Legyen ez a lépés tanúbizonysága annak, hogy képes voltál rá. Legyen ez a lépés bizonyosság akkor is, ha kétségeid támadtak közben. Megtetted és ez számít!

Hogy mit gondoltál előtte, az már nem számít. Legyen a kétséged a múlté és visszajelzés a képességeidről. Megcsináltad!

Most már hinned sem kell a képességeidben, lásd a valóságot és az a lépés valóságos volt, Te csináltad, Te tetted meg és ez a valóság.

Erre a valóságra, már építeni is tudsz! Számíts igen is arra, hogy a legcsodálatosabb jövő vár rád, és gondoskodj arról, hogy az létre is jöjjön!

Hagyd magad mögött mindazt, ami régi, amin túl vagy, azok a dolgok már elmúltak! Becsüld meg azt a leckét, amit megtanultál, mert hozzá jutottál azokhoz a tapasztalatokhoz, amely az előre mozdulásod során megmutatták magukat.

Ezek azok a kimozdulási pontok, amelyek elősegítették a tovább lépésedet, növekedést és fejlődést idéztek elő! Legyél hálás azért, hogy részese lehetsz azoknak a tanulságoknak, amiket lehetséges, hogy nehezen éltél meg, de mélyebb megértést adtak abból, ahogyan működsz.

Ha kérhetek valamit az az, hogy ne állj a fejlődésed útjába, azaz ne ragadj bele a tanulságokba, még nem érkeztél meg, de elindultál.

Ahhoz, hogy megérkezz, nap mint felejtened kell és újratanulnod a járást! Ami rád vár, az sokkal csodálatosabb mindannál, ami eddig jellemezte az életed!

De ez a csodálatos is ma kezdődik, mégpedig azzal, hogy közvetlen irányításod alá helyezed az életed… azért, hogy a sajátod maradjon, hogy téged fejezzen ki, hogy Önazonos maradj.

Hogy alakulhatna így bármi is rosszul? Emlékezz arra az élményre, amikor „megcsináltad”, amikor megemelted a lábad és előrébb jutottál.

Lehet, hogy kicsit rozsdás voltál, lehet, hogy az izmaid csikorogtak, de minden nehézség ellenére is képes voltál! Lásd az eredményt, az mindig megnyugtató és visszaadja az értékeidet!

Gyakorolj és tedd meg mindennap azt, amit meg kell tenned azért, hogy a haladásoddal kapcsolatos nézeteid megedződjenek!
Ezért ragadd meg saját magad, de engedd el a múltat és a jövő kételyeit!

Ma pedig tegyél meg egy újabb lépést, tegyél Önmagadért, a jövődért és haladj előre szeretettel és hálával, hogy mindig azt érezd, hogy megérkeztél, de tudd, van hova tovább lépni és fejlődni!