fbpx


A szomorúsággal egy időben, létrejön a jókedv is. Egyik sincs a másik nélkül. Tudd, ha bánatos vagy, ott van a mosoly is mellette. Amikor erre rájöttem, nevettem és sírtam felváltva. Az érzések egyik sarokból a másikba dobáltak. Ezek a hullámok megláttatták velem azt, hogy az ellentétek, tényleg egyszerre vannak jelen és van választási lehetőségem.

Egyszer előtérbe került a sírás, majd találtam okot arra, hogy nevessek. Törölgettem a szememet, közbe röhögtem is. Tudatosan ekkor kezdtem el úgy érezni magamat ahogyan csak akartam. Megéltem a legmélyebb érzelmeket, mind a két végletben. Értéket csak is a mély dolgok tudnak képezni, legyen az jó vagy rossz érzés. Éld meg nagyon mélyen a fájdalmaidat ha fáj, de tudd van mellette más is.

Mosolyogni felületesen is lehet, de nincs értelme. Választásod akkor lehet, ha a mély érzelmeket éled. Ha a kiinduló pont 0, a felületesség azt jelenti ott kapirgálsz a mínusz 1 és plusz 1 között. Alig van különbség. De ha szívből nevetsz leszaladsz a vonalzóról, a korlátokat elhagyod és ez eszméletlen jó érzés.

Arra kérlek, merj most velem játszani. Most nem kell megfontolnod, átgondolnod semmit. Elég volt a komolyságból. Igen a környezet azt diktálja „vedd komolyan”, de most más a feladat. Attól komoly, hogy nem komoly. Egy komoly embert, olyan könnyű irányítani. Állandóan gondolkozik, tele van a feje gondokkal. Semmi más nem érdekli csak a megoldás és addig nem nyugszik ameddig meg nem találja rá az elméletet.

Ha a kezébe adnám se hinné el, mert meg akarja oldani. Bízik magában, határozott, kőkemény és ezt be is bizonyítja. Aki tényleg bízik, az tudja pillanatról pillanatra közelebb van a megoldáshoz. Nincs értelme ezen rágódni, mert mindig van megoldás, már akkor megoldódott, amikor elkezdődött. A kérdés azért merül fel, mert van választási szabadság is. Amikor gondolkodsz, hozzád se lehet szólni. Amikor nagyon mélyen elmerülsz, főleg a férfiaknál jellemző, kikapcsolja az érzékszerveit és hozzá se lehet szólni.

Megbénul a test és a cselekvés háttérbe kerül, a gondolatok nem engedik, hogy részt vegyen másban. Minden figyelmével a tervrajzon munkálkodik, de a házat nem építi. Nincs tökéletes, hiába tökéletesíted az elméleteket. Már most is tökéletes. Csak kezd el. Itt az ok, ami miatt jól érezheted magad és velem nevethetsz. Elég volt a keresgélésből, mert a jó érzések belőled fakadnak.

Aki nevet és igazán nevet, azt nem érdekli a probléma. Nem felelőtlen, csak tudja a nevetés sokkal jobban hozzá járul a szép életéhez és ezt támogatja ezzel. Nevet azokon a problémás kérdéseken, amikor értetlenül állt a kérdések előtt. A boldog embert nem lehet zsarolni, megfélemlíteni.

Őt csak a boldogság érdekli, jól érzi magát mert ennek van jövője, vagyis ezzel biztosítja be. Neki sikerei vannak, amikor megjelenik egy társaságban együtt nevet a többiekkel, mert nem pocsékolja az energiáit, a jó érzéseibe fekteti. Te is fektesd a mosolyba az energiáidat, mert létezik, voltál már egyszer egészen biztosan boldog. Emlékezz rá. Ha el vagy szomorodva, ugyanakkora esélyed van a jó érzésekre, mint a rosszakra.

Nem olyan régen beszélgettem egy 28éves nővel. Szándékosan csak is olyan mondatokat használtam a beszélgetés során, ami tele van pozitív megfogalmazásokkal és szájbarágósan használtam ezeket a szavakat, teljesen egyértelműen. Minden kétértelmű elgondolkodtató megfogalmazás nélkül.

Eredetileg, azért találkoztunk, mert mindenben a szomorúságot látja és gyógyszereket szed a depressziójára. Félelmetes volt ami történt. 20Perc alatt, 30szor talált arra lehetőséget, hogy felháborodjon. A végén már dicsértem, de az is kevés ilyenkor. Vissza hallgattuk a beszélgetésünket és amikor meghallotta saját magát, egyszerűen abbahagyta amit eddig tett.

Először ledöbbent, majd a röhögéstől nem kapott levegőt. A nevetés gyógyít, csak jöjjön szívből. Soha többet nem vett be egy gyógyszert sem és nem kellett orvoshoz járnia. Mert a nevetés megold helyetted mindent és tényleg gyógyító ereje van.

Egyszerű nevetni. Semmi nehéz nincs benne. Az elégedetlenséghez, vitákhoz, nehézségekhez, depresszióhoz, pedig kemény kitartó munka szükséges. Aki boldog, annak sikerélményei is vannak és nem kell hozzá nehézség.

Visszajelzést kaphatsz Te is, de tudd a valóságot kapod az élettől, a saját valóságodat. Ha nem tetszik, elég jól érezni magad és újat teremteni. Nem a régit újracsinálni jobbról és most balról.

Azt szeretném, ha dobbantanál egy akkorát, hogy olyan messzire elszállj, hogy soha ne emlékezz a régire. A régi csak addig fontos neked, ameddig van valóság tartalma. Ha meglátod mindenben az örömöt, többé nem lesz értelme hazudni magadnak és keseregni, mert nem akarod többet becsapni magad.

Olyan ez mint a kártyázás. Kihúzol egy kettest, hármast és a királyt keresed. Egyszer meg fogod találni, mert az élet is 52 lapból áll és 4 király van benne. Semmi misztikummal, nagy szavakkal nem szeretnék takarózni. A lényeg a következetességen van. Legyél következetesen nyugodt, mert hamarosan a királyokat húzod, minden egyes sikertelen próbálkozással közelebb vagy a megoldáshoz.

A boldogtalan ember keresi a kiutakat és olyan helyzeteket teremt, ami zsákutcákat biztosít neki. Minden sikertelen húzás után kudarcélménye van, mert visszafelé tekint. Azt nézi, mekkora kupac eredménytelen próbálkozása van. Eszébe sem jut az, hogy egyre nagyobb az esélye a királyokhoz.

Nincs kudarc. Csak túl sokat foglalkozol azzal, ami régen volt. Érezd magad jól. A kudarc arról szól, hogy kitaláltál valamit és nem úgy sikerült, ahogy tervezted. Ez épp elég ok arra, hogy visszanézz és elkezd magad akadályozni. A lapok nehézzé vállnak, az inspiráció eltűnik. Én ezt a könyvet, 2 évek alatt írtam meg. Ez van akinek sok és van akinek kevés.

Minden olyan élethelyzetben, amivel nem voltam elégedett, tudtam, hogy olyan élményekhez juttat, amin keresztül, be fogom tudni fejezni és a saját élményeimet papírra tudom majd vetni. Nevess velem, mert az élet imádja a mosolygós embereket, mert Ők élnek igazán.

Meg tudod határozni a jókedv fogalmát? Olyan sokan definiálnak mindent. Fogalmazd meg, de úgy hogy ne hiányozzon belőle semmi. Úgy, hogy minden benne legyen. Lehetetlen. Lehet utalni rá, de keretek közé fogni és meghatározni lehetetlen. De legalább legyen róla fogalmad, közelebb jutsz a megoldásodhoz, mert érzéseket lehetetlen logikusan leírni.

Ha valaki egyedül sétálgat az utcán és feltűnően jól érzi magát, röhög, fogja a hasát, az már gyanús mindenkinek. A jókedv, az gyanús. Mert az emberek keveset mosolyognak egyedül az utcán. Azt kérdeznék, „Min nevet?” „Biztos bolond!” A jókedv nem természetes, pedig a legtermészetesebb a világon. Szinte mindenkinek van egy olyan ember az életében, akivel kipanaszkodhatja magát.

Elég hozzá a szomszéd vagy egy nagyon jó barát. Ragaszkodnak a beszélgetés témájához, mert így megkapják a figyelmet és van miről fecsegni. A jó dolgok hihetetlenek és még a végén „megharagszik rám mert nekem jó, neki meg rossz”
Senki nem akar felvágni, ezért inkább panaszkodik, mert ezzel azt mutatja a másiknak, hogy együtt érez. Ez olyan mint félig terhesnek lenni, a teszt negatív vagy pozitív. Együtt érzel tényleg vagy csak hülyíted a másikat.

Milyen a hozzáállás? Természetesek a nehézségek és természetellenes ha valami könnyű. Ez a fajta gondolkodás arra ösztönöz, hogy akkor vagy értékes, ha szenvedsz. Mennyire butaság, mert mindenki álmaiban a jólét szerepel.

Ellentétben van a termék előállítása, a folyamattal. A célod egy vidám termék, a folyamat pedig gondolatokat, gondokat sulykol beléd. Hagyd abba a problémák gyártását, mert a gépezet előtt, nagy lendülettel fogtál bele, jó kedvvel. Ezt kell megőrizned, ez az a lendület, ami előre visz. Minden reggel kezdj bele úgy, mintha először csinálnád. Ugyanakkora érdeklődéssel és inspirációval. Akkor, tiéd a világ!

Én azt mondom létezik az öröm. Sokkal több nyereséget hoznak a jó érzések, mert nem szeretném, ha hiányban szenvednél. Tele van lehetőségekkel, minden más pedig alkalmazkodik hozzád. Képesek vagy úgy alakítani a világodat, ahogy az neked tetszik.

Bármilyen lehet, jó is rossz is. Az életed kezdetén, boldogsággal születtél, mert adott számodra az öröm. A választás teszi boldogtalanná és lehetetlenné az életet. Vágysz a szabadságra és függetlenségre, amikor megvan, viszont nem tudsz vele mit kezdeni. Annyira megszoktad a problémákat, hogy függőség alakul ki köztetek. Ha már mindenáron szeretnél valakihez kapcsolódni, válassz olyan társaságot, aki veled örül.

Nagyon fontosnak érzem azt, hogy tanulj meg nevetni. A humor nagyon fontos az életben. Ha minden élethelyzeteden tudsz igazán nevetni, akkor meggyőződésem, hogy a hibát amit úgy érzel, hogy elkövetsz, kisegítheti egy jól betalált poén.

Ha örökös feszültségben élsz, néha egy mosoly, olyan lehetőségekhez vezet, ami elfelejteti a nehézségeket és elkezdesz foglalkozni olyan dolgokkal amibe érdemes befektetni. Adj magadnak esélyt a boldogságra és nevess sokat, ezzel eltűnnek a válsághelyzetek és problémák is.

Most nevethetsz. A nevetés nem engedi a figyelmedet elkalandozni, mert a jelenben tart. Az agy nem gyárt gondolatokat, amikor nevetsz. Teljesen kikapcsol. Kapcsolódj ki egy kicsit és nevess, mert mindenre lehet találni okot, még a jókedvedhez is.

Maradj magaddal és nevess sokat, mert a megoldást ott találod, ahol lehet nevetni. Csak is a megoldatlanon kell agyalni, ezért a megoldás benned van és a jókedvedben. Ne higgy a gondolataidnak, mindegy mit súgnak.

Engedd őket zakatolni, rohangálni a fejedben, de ne azonosítsd magad velük, mert nem rólad szól, hanem róluk. A mosoly ragadós és ez a legjobb gyógyír mindenre, még a kérdéseidre is megtalálod benne a választ.

Szólj hozzá TE is a bejegyzésemhez mert számomra minden vélemény számít!