Mitől épülhet az életed?

előadó: Szikszay Csaba (mester coach) 

Mindenki igazolást keres arra, hogy az amit „gondol” amit „érez”, az helyes és megfelelő.

Kivétel nélkül, mindannyian önmagunkat transzformáljuk az életünkbe! Magunkat valósítjuk meg akkor is, ha elégedetlenkedünk és nem tetszik a látvány!

Magunkat kell megváltoztatni ahhoz, hogy az élet látványa elfogadható váljon és örömtelivé! Ha a nézőpontjainkat változtatjuk, az édeskevés… mert minden oldalról is önmagunkat fogjuk megtalálni!

A szembesülés után, pedig jön az, amivel megpróbálod megvédeni a saját helyzeted, pedig pont ez az a helyzet, amin szeretnél változtatni!

Ha valami tönkremegy, az azért történik, mert nem tudtad életben tartani. És ami épül és virágzik, az azért olyan, mert gondoskodtál róla és a törődésedet tettekben is kifejezted!

De ahhoz, hogy ezeket az igazságokat el tudd fogadni, egy korábbit el kell tudni engedni. Na ez a változás! A valódi változás akkor történhet meg, akkor adsz rá „esélyt”, ha belátod, hogy a hibákat nem kell másokra tolni és nem keresed a felelősöket „önmagadban sem”, hanem a saját oldaladra állítod a korábban ellened forduló „erőket”.

Ha ezt tudatosan kezeled, akkor átlátod a folyamatot részleteiben, energiákban „gondolkodsz” és ok okozati összefüggésekben vizsgálod a veled történteket.

Azt kell megértened, hogyha az életed valamelyik része nem elég kifejlett, vagy nem működik megfelelően, az azért van, mert még nem tanultad meg elég jól csinálni.

Addig uralja a káosz az életet, ameddig át nem látod és meg nem érted tudatosan a folyamatokat benne. De amint megtörténik a „tudat váltás”, az nem azt jelenti, hogy „minden sikerülni fog” amit kitalálsz, hanem azt, hogy „békében élsz” nem csak saját magaddal, hanem a világgal is.

Szükséges a belső béke ahhoz, hogy beismerd, ha valamit „rosszul” értettél, mert akkor esélyt kapsz arra, hogy javíthass az élet bármely területén. Ez az a változás és fejlődés, amin mindenki keresztül megy… így tanuljuk meg a működésünket!