fbpx


Vajon lehet mindennap jó nap? Hát persze, hogy minden lehet, a jó nap sem lehet ez alól a minden alól kivétel. Tényleg bármi és minden lehet akkor is, ha korlátolt a képzelőerőd és talán a tapasztalataid mást is mutatnak.

Tehát a „jó napod” útjában, semmi más nincs csak az ahogy most is kételkedsz, ha kételkedsz. Talán itt lenne az ideje kicsit tágulni és nem korlátozódni.

Van egy kép, egy elképzelés, ami alapján fested a mindennapjaidat olyanra, amilyen. Mi lenne, ha most ítélkezés helyett és hogy arra alapoznád az életedet, hogy mennyire tökéletesen tudod bezsúfolni az életedbe az elképzeléseidet.

Arra gondolok, hogy a „kell az életednek valahogyan történni” helyett, az alapján kezded el értékelni az életedet, hogy pl. mennyit fejlődtél, mekkora tanításokban volt részed vagy mennyire lettél jobb ember, mennyit adtál és nyújtottál.

Mert ezek azok amik a mindennapokat jobbá tehetik, ha hagyod. Amíg azt hiszed, hogy attól válik jobbá a napod, hogy az az élet célod, hogy el kell érned, meg kell szerezned valamit, akkor valójában bukásra ítéled az életedet.

Valójában akkor az életből semmit sem értettél meg, olyantól szenvedsz, ami „még nincs a kezedben”. De hát mindenki életében vannak életszakaszok.

Az egyik jobb mint a másik! Folyamatosan változunk benne és ez a változatosság engem személy szerint gyönyörködtet. Amikor visszagondolok, nem minden szép és jó, viszont tanulságos és ez a tanulság valójában átfesti széppé és jóvá is.

Látom így utólagosan, hogy mit miért volt értem, össze tud mindenkinek állni a kép, egy egész képsorozattá, egy tanulságos filmmé és ez olyan megnyugtató, mert ha ma nem is értek mindent, mi miért van úgy ahogy van, tudom, hogy össze fog állni a kép. Nem baj, ha nem látom egyből, de a bizalmamat nem vonom meg az életemtől.

Teljes meggyőződéssel érzem, hogy mindig minden értem van és volt és egészen biztos, hogy lesz is. Nincs miért izgulnom, biztonságban vagyok és jogosan élvezhetem a mai napomat is.

Amikor megérted, hogy az élet egy osztályterem, amelyben a siker azt jelenti, hogy annyira jól esik felnőtté fejlődni benne, tényleg annyira jól esik szabadnak lenni… amennyire csak lehetséges és lehetséges.

Ha a fejlődési ciklusosaidat látod és érted is, akkor meg fog csillanni az elmédben a tapasztalataid értéke is. Ez a csillanás olyan fényes lesz, hogy beragyogja azokat a fájdalmas pillanatokat is, amik miatt „hamisan” korábban csak keseregtél.

Fölösleges lesz minden olyan, ami nem arról szól, hogy minden rendben van és tudom, hogy veled is ez történik, ha az élet értelmezésed is megengedi ezt a fajta látásmódot.

Mert nézhetsz csillogó szemekkel, de persze ha szeretnéd a szemeid lehetnek könnyesek is. Nem állok az utadba, rajtad áll vagy bukik az egész.

Az életed minden napján, akár tudatosan, akár nem, de értékeled magad valahogyan. 1-10 ig most hogyan értékelnéd magad? 1 szörnyű – 10 a legszuperebb.

Mindig megteszed, ha nem tetszik akkor is. Van mikor teljesen bénák vagyunk, semmit nem tudunk teljesíteni. Minden elromlik a kezünkben, a helyett, hogy megjavulna.

Bármibe is fogsz, az tutti, hogy halálra van ítélve. Jártál már hasonlóan? A sorozatos kudarcok végén azon fogsz agyalni, hogy:

Mi a baj velem? Vagy azt fogod mondani, ez volt a legszörnyűbb napom.

Ha az alapján értékeled magad, hogy mit „csináltál” mi az ami „sikeresen” megtörtént vagy mit sikerült „végigcsinálni” vagy „mennyi pénzt sikerült gyűjtened” akkor biztos vagyok benne, hogy lesz egy halom olyan napod, ami nem illik a „tökéletes” céljaid megvalósításába és garantálva van az, hogy ezt sorozatban fogod csinálni.

Tudod miért?

Mert nem figyelsz eléggé és nem jók az alapjai a mérőszámaidnak. Olyan mintha méter helyett, litert használnál. Nem illik hozzád és nem is lehet megmérni a lényeget.

Nézzük a valódi mérőszámaidat! Most velem együtt el kell valamit döntened! Mégpedig azt, hogy minden egyes napod azért van, hogy fejlődj és bármi is történik veled, az a fejlődésedért van.

Nem a tetteidet szeretném lezárni és nem azt állítom, hogy az ágyban fekve majd izmossá alszod magad.

Azt szeretném, ha mindent megtennél amit tudsz és azt is szeretném, ha igyekeznél, de abban a tudatban tedd a dolgod, hogy az érted van és a fejlődésedért.. Az igyekezet mindig meghálálja önmagát és nem baj, nem egyből történik, az se legyen probléma, hogy sokszor várni kell rá.

Szóval a tudatod, a fejlődésedbe vetett hited az, ami segít abban, hogy pl. egy kibírhatatlan ember társaságában megtaláld a nyugalmadat. Vagy amikor összetörik a szíved, akkor nem sírsz utána hónapokig és nem zabálod magad halálra.

Mert amikor megvan a fejlődési tudatod, akkor megadhatod minden nap azt a jutalmat magadnak, hogy ez is egy „jó” nap volt.

Mert így türelmesebb tudsz lenni, a mai nap értelmével a kezedben együttműködőbb leszel, kedves is tudsz lenni, nem veszted el az önuralmad, Csak azért, mert érted, hogy érted történik minden és semmi nincs ellened. Nem ez a jó nap alapja?

Persze, hogy az, amikor érzed a bőrödön azt, hogy „mozog” az élet, hogy haladsz benne mindig. Talán még nem értél el mindent az életedben, és talán a régi osztálytársaid nagyobb házat építettek, de hát kortól függetlenül, mindenki más életszakaszban van.

Ne siettesd azt, ami még vár rád, viszont ma megélheted „önmagad jóságát” és „boldogságát is”. Lehet nem értesz velem egyet, de a boldog emberek mindig elérik amit szeretnének és bizony a jó emberek is olyan értékekkel rendelkeznek, ami egészen biztos, hogy igazán „jó” életet is ad nekik.

Talán azért hiányoznak a Te nagy eredményeid, mert olyan sztereotípiák alapján ítélkezel magad felett is, amelyek már nem érvényesek rád. Itt az ideje azon is változtatni, mit gondolsz azokról, „akik azt állítják sikeres volt a mai nap és köszönöm, a holnapi is jó nap lesz!”

Szóval, hogy hogyan is kezdj ennek neki? A mit kellene elképzeléseidet, listáidat dobd ki, mert valószínű, hogy túl van értékelve.

Fontosak a célok, nagyon fontosak, mert értelmet adnak az életünknek, de valójában a mindennapok másról szólnak. Csak simán döntsd el, hogy „ma a lehető legjobb leszek”

Bármi is jön, az azért jön, mert „így tanulom meg magam”.

Ha csak egy kicsit is jobban kezelsz egy helyzetet… ha csak egy perccel is tovább voltál higgadt ott, ahol máskor kiborulsz….

ha csak kicsit is nagyobb megértéssel fordultál valakihez….

ha szeretettel fordultál magadhoz mindazok ellenére, hogy nem fejezted be a feladatod… ez az ami felemel minket nap mint nap.

És ez azért annyira nem bonyolult. Nem könnyű tudod, mert önmagunkat ostorozni vagy másoktól szenvedni mindig egyszerűbb.

Így valójában nem rossz meg jó napod lesz, hanem azt fogod látni, hogy „most kicsit fejlődtem” vagy épp „többet fejlődtem”. Mint ahogy állítottam, megváltoznak a mérőszámok.

Sokunk érti félre a mérőszámait, emiatt helytelenül mérik fel a napjukat is.

Ha fejlődésed méred és értékeled is, mert mindennap van kitörési pont, akkor rögtön fel fogsz fedezni valamit, amit az előtt még nem láttál, amit eddig még nem emeltél ki értékként. Szóval, milyen napod van ma?

Tudom, hogy nem csak jó, hanem értékes is a mai napod! Remélem ezzel Te is tisztában vagy!

Ha nem szeretnél lemaradni a következő értékes tartalomról…. iratkozz fel és küldöm emailben!


Szólj hozzá TE is a bejegyzésemhez mert számomra minden vélemény számít!