fbpx

A kompromisszum egy olyan döntés ami senkit nem vezet kiegyensúlyozott élethez, mert mindig fog valami hiányozni. Pedig milyen sokan, azért mondanak le valamiről, hogy béke, nyugalom legyen.

Lemondanak önmaguk életéről csak azért, hogy a másikat mosolyogni lássák… egy darabig mindenki mosolyog, mert kapott valamit… mindenki szeret kapni, az jól esik mindenkinek… de a másik oldalon is lemondanak valamiről, ezért megjelenik ott is a hiány.

Minden kompromisszum után, egyre kevesebb vagy. Mígnem a nagy odaadások közepette, el nem tűnsz teljesen. Ha már eltűntél nem fogsz tudni mit adni, mert nem lesz semmid önmagadból. Így születnek azok a kannibálok, akik mindig legyőzik a másikat és úgy válnak naggyá, hogy elfogyasztják a másikat.

A kannibálok mellett, megszületnek az áldozatok is így senki nem jár jól a kompromisszumokkal, még akkor se, ha úgy hiszed az áldozatoddal, hozzájutottál valamihez. Mindkét oldalon a hiány jelenik meg, mert a kompromisszum, senkinek nem elég… se a fogyasztónak, sem az önmagát feladónak sem.

Ezt a háborút, senki nem nyerheti meg, mert mind a két oldalon a hiány sokkal szembetűnőbb, mint a nyereség.

Amivel ma kompromisszumot kötsz az egyik oldalon, az hiányozni fog holnap a másik oldalon. Ez a hiányérzet mindig ott fog keringeni a fejedben, nem tudsz tőle szabadulni még akkor sem, ha valaki öröméért teszed is meg.

Az életed nem lehet megalkuvás, még csak a lehetőségén sem érdemes gondolkodni. Sokan ezt képtelenségnek tartják, mert a tettekben gondolkodnak. A külsőségekkel foglalkoznak.

Tegyük fel el akarsz utazni Milánóba, de az utazó társad Párizst javasolja. Igen, itt valakinek engedni kell vagy meggyőzőbbnek lenni… ez nem az amiről beszélek. Ezek a külsőségek. A megalkuvás az, amikor elmész a Párizsba, mert feladod Milánót, de rosszul érzed ez miatt magad.

Mert lemondasz az egyensúlyról, aminek semmi köze ahhoz, hogy épp hol vagy vagy hová utazol. A kiegyensúlyozottságról nem mondhatsz le egy pillanatra sem.
Sokan lemondanak önmagukról, csak azért, mert nincs igazuk és legyőzöttnek érzik magukat. A külsőségekben mérik a hangulatukat, az erényeiket, a magabiztosságukat. Lehet, hogy eléred azt, hogy igazad legyen, de ez csak a háború egyik csatája.

Olyan emberrel fogsz elutazni, aki egészen más, mint amit meg ismertél azelőtt és ez a fajta változás, nem biztos, hogy tetszeni fog.

A megalkuvással és a győzelemmel is, megváltozik minden. Megváltozol Te is és a másik is. Eltűnik mindkettőtök egyénisége. Nem attól vagy egyéniség, mert jobban tudsz érvelni vagy jobban tudsz hatással lenni a másikra.

Az egyéniség egészen máshol kezdődik… egészen biztos, hogy nem a győzelemmel! Az egyéniség a békével kezdődik és a kiegyensúlyozott érzelmi élettel. Azért, mert sikerül elnyomni a másikat, azzal nem nagyobb leszel.

Az egyensúly benned van, ne gondolkozz olyan egyensúlyon, ami rajtad kívül áll. Nem akkor leszel kiegyensúlyozott, ha rávetted a másikat a saját elképzeléseidre. Nem akkor vagy boldog sem, ha rávetted a másikat Milánóra. A kapocs, Te saját magad vagy… nem teheted függővé a kiegyensúlyozottságod senkitől és semmitől.

A kiegyensúlyozottság a Te saját minősítésed, ez belőled fakad. Senkinek semmi köze az érzelmi állapotodhoz, mert a boldogságod a Te saját magánügyed. Ha a nyugalmad másoktól függ, az nem épp a kiegyensúlyozottságról és tudatos emberről árulkodik.

Ha úgy érzed, csak akkor vagy nyugodt, ha nincs veled senki, akkor a nyugalmad másoktól függ, ez mindent megbonyolít. Akkor egyedül kell lenned…. és amikor bemész a munkahelyedre vagy kimész az utcára, mi lesz veled és a nyugalmaddal?

A probléma a feszültség, ami a függő viszonyból adódik. Ne függj érzelmileg senkitől. Amikor nem függsz, akkor tudsz igazán szeretni. A szeretet pedig az elfogadás is magába foglalja. A függőség teremti a szenvedésed és a feszültséged alapjait.

Legyél először egyedül „rendben” és amikor megtapasztalod a kiegyensúlyozottságot, amikor már egy csomó mindent tudsz önmagadról, a kiegyensúlyozottságodról, akkor ezt a tudást, vidd bele az emberi kapcsolataidba.

Felejtsd el, hogy mindenhez feltételeket kötsz, még az okokat is dobd ki a szemétbe, mert becsapod magad velük. Mert amitől jól vagy most, attól leszel rosszul később is.

Az elvárásaid azok, amik szűkítik arra a lehetőséget, hogy jól legyél. Azt mondod, ha úgy lesz, ahogy én kitaláltam, akkor minden oké… de ha nem, akkor majd „jól” rosszul érzem magam. Nem csak akkor lehetsz jól, ha a rajtad kívül álló körülmények megfelelnek az óhajaidnak.

Ez nem tűnik túl logikusnak, mert másképp tanultuk. Én is úgy tanultam, ha valami nem a tervek szerint alakul, akkor rosszul kell lennem… bele kell nyugodnom abba, hogy nem tehetek semmit az ellen, amit hoz az élet. Az élet sokféle körülményt hoz.

Ezek a körülmények pedig eszközök, amiket érdemes elfogadnod azért, hogy jól alakíthasd az életed. Ne csapd be magad, én sem csaptam be magam azzal, hogy rosszul kell lennem, mert hozod valami kevésbé kedvező körülményt az élet.

A hatások jönnek mennek, de ha nem kötsz kompromisszumokat, nem mondasz le a jó érzéseidről vagy a megfelelő hangulatodról azért, mert másképp alakult, mint ahogy kitaláltad, akkor képes vagy meglátni azokat a lehetőségeidet is, ami korábban meg sem fordult a fejedben.

Az élet sokkal szebb, mint amit el tudsz képzelni… de csak akkor, ha szereted és elfogadod az életet olyannak, amilyen.

Engedd meg, hogy ezt minden helyzet bizonyíthassa neked, még akkor is, ha teljesen kilátástalannak tűnik a jövőd. Ha valamihez ragaszkodsz, akkor az az örömöd, a boldogságod, a kiegyensúlyozottságod legyen.

Nem kényszerből, hanem tiszta szívből, őszintén. Az érzelmi életed a magánügyed, senkinek semmi köze hozzá, így szabadon érezheted a többiektől függetlenül is jól magad. Ha ezt a függetlenséget megtapasztalod, már nem lesznek kényelmetlenek a többiek sem, mert tudod, hogy rajtad áll vagy bukik minden.

LEGFRISSEBB BLOGBEJEGYÉSEK


Vajon hány lehetőségtől bukunk el azért, mert megtagadjuk magunkat?

Sokunkhoz hasonlóan, nekem is kihívást jelent hogy ne rejtsem el valódi önmagamat. Szinte állandóan olyan lapot dob az élet, hogy muszáj nyílt lapokkal játszanom ahhoz, hogy tovább jussak. Szinte mindig olyan helyzetekbe kerülök, ahol teljesen meg kell mutatnom magam ahhoz, hogy hiteles maradjak a probléma megoldásában. Nem vagyok szerintem abban egyedül, szembesültem már milliószor azzal, […]

Többnyire a valóságot elutasítjuk és Isteni szintre emeljük azt, amit gondolunk róla!

Vannak elkerülhetetlen események az életünkben. Olyan élethelyzetekre gondolok, amiket nem tudunk megkerülni és bele kell, hogy menjünk. Hajlamosak vagyunk arra, hogy ezeket a nehéz élethelyzeteket összehasonlítjuk egy általunk elképzelt ideális képpel. És talán sokunkat jellemez az, ha esetleg ez az ideális kép nem azonos a valósággal, akkor csalódunk és elbizonytalanodunk.

Erősítsd meg a szíved!

Erősítsd meg a szívedet és azzal a tudattal lépj az új évbe, hogy egy igazán csodálatos évnek nézel elébe. Semmi másra se gondolj, csak arra, hogy minden a lehető legjobban fog alakulni. A legjobb dolgok akkor képesek bekövetkezni, ha azokra készülünk fel és semmi másra. Úgy tudod segíteni a kialakulást, ha teljes szívedből, lelkedből kívánod. […]

Az idő nem oldja meg a problémákat

Elengedni a múltad sérelmeit, fájdalmait, nem lehet fokozatosan. Arra nem szánhatsz 5 évet, de még kevesebbet sem. Semmit nem lehet fokozatosan elengedni és fokozatosan feldolgozni. Az mindig egy pillanat műve. Csak most azonnal tudsz váltani, változtatni. Ehhez nincs felkészülési időd, ennek nincs szavatossági ideje. Vannak akik az idővel magyaráznak mindent. Vajon egy könyvet el tudsz […]

Vállalod, hogy Te tetted?

A körülményeidet Te teremted magadnak egy előző, „mit szeretnék elérni, kivé szeretnék válni” felvetésekkel. Minden érted van, volt és lesz is mindig. Sokan elutasítják, mert nem „jónak” vélik a jelenlegi körülményeiket. Lényegében nem értik, miért jutottak ide, értelmetlennek tartják a tragédiákat, nehézségeket és elutasításban élik az életüket.

Annyit tudsz adni, amennyid van!

Van, aki annyira türelmetlen, hogy hamarabb szeretne szüretelni, mint hogy a magokat elvetné. Tartja a mondás „Ki mint vet, úgy arat”. Az életedre a legnagyobb hatással csak úgy lehetsz, ha magadra figyelsz. Ez nem önzőség, mert adni csak úgy tudsz másoknak, ha előtte van mit odaadnod. Az energia vámpírok hadd vigyék amit akarnak, add oda […]

KIADVÁNYOK, KÖNYVEK


5+1 db önismereti könyvet írtam eddig

2011.-ben jelent meg az első önismereti könyvem. Ez volt az a pont az életemben, amikor úgy döntöttem, ha éhen is halok, akkor is azt fogom csinálni, mihez értek és amit szeretek. Én megtettem azt a lépést, amitől sokan féltettek… neked is javaslom, ugorj az ismeretlenbe, ha azt meg tudod tenni szeretettel!

Könyveim címe: 
-Ugródeszka
-Hogyan “változtass tudatosan az életeden”
-Tudatos életmód feketén-fehéren
-Kapcsolódás
-Kiegyensúlyozottan előre
-A Szabad élet esszenciája

COAHING / SZEMÉLYES KONZULTÁCIÓ


Coaching / Személyes konzultáció!

Személyre szabott, lényegretörő válaszok az élet fontos és meghatározó kérdéseire! Mindekivel előfordulhat, hogy megakad az életében! Lebontjuk az akadályokat, majd meglöklek azért, hogy zökkenőmentesen haladj tovább!

“Egy misét megér”, tartja a mondás. Ha tényleg komoly a baj, ne menj el mellettem, lehet, hogy tudok segíteni akkor is, ha úgy hiszed, neked nem lehet. “Néma gyereknek anyja se érti a szavát”, hívj fel és beszéljünk róla!

Szólj hozzá TE is a bejegyzésemhez mert számomra minden vélemény számít!