Mikor nincs beleszólásod az életed alakulásába?

előadó: Szikszay Csaba (mester coach) 

Az elménk, az életünk nagy tervezője és alakítója, ami beférkőzik az életünkbe és megmászhatatlan falakat emel akkor, ha tőled elkülönülve működteti az életedet. Azaz ha vannak olyan pillanataid, amikor nincs beleszólásod az életedbe, akkor az elméd átvette a hatalmat feletted.

Az elméd, elzárkózik tőled, téged pedig korlátok közé zár. Nem akar rosszat neked, csak egyszerűen így működik az, amiben nincs benne a tudatod. Lényegében önálló és nem együttműködő… vagyis veled nem együttműködő! Helyetted gondolkodik, ezért érzed sokszor azt, hogy nincs beleszólásod az életedbe… és tényleg nincs akkor, ha nem vagy eléggé tudatos.

Mivel az elménk gépies, a múltból hozta a reakciókat és a viselkedési mintákat, ő valójában meg van arról győződve, hogy mindent jól csinál. Védeni akar az újabb sérelmektől, fájdalmaktól, nehézségektől, de mivel nem képes csak önmagát másolni, ezért újra létre jön általa a múlt és annak fájdalmai.

Az elme nem akar rosszat, tényleg nem akar bántani, de nem képes az „újra”, képtelen a kreativitásra, ezért önmagadra kell ébredned, mert Te képes vagy újraírni az életed jövőjét és képes vagy új tapasztalatokkal előállni, azaz újra programozni a robotpilótád. Akár arra is, hogy ne a sérelmeken és fájdalmakon túráztasson, hanem azon ami felemel, ami támogat és megnyugtat.