fbpx


Hogy lehet, hogy a boldogtalanság annyira természetes, mindenki elhiszi? Hogy lehet az, hogy nem mindenki a boldogságot választja? Elméletben mindenki tudja, mennyi mindenre jó a boldogság, mégis másképp történik.

Ez az egyik legösszetettebb probléma, amiről napi szinten hallok tőletek, túl sokan érzitek azt, hogy nem lehettek boldogok, túl sokan ringatjátok magatokat abban, hogy nincs választásotok, nektek boldogtalannak kell lenni.

Arra kellett jutnom, hogy a boldogtalanság, túl nagy figyelmet kap, ezért választják olyan sokan. Csak a figyelem miatt, mert ha érdeklődnek utánad, törődnek veled, attól egy csomó energiát kapsz és ez jól esik.

De milyen áron? Túl sokan teszik tönkre saját és mások életét is a boldogtalansággal, csak azért, hogy kapjanak egy kis törődést. Nézd meg! Az aki boldog, rendben van az élete és nincsenek hiányai, arra irigykednek, elítélik, gyanúsnak tartják és kritizálják.

Csak nézz meg egy gyereket. Ha boldogtalan, sír: mindenki szimpatizál vele és beszél hozzá. Kedvesek vele, vigasztalják. – „jobban szeretik”. Legörbül a szája széle: „Szegény gyerek” – ömlik felé a szimpátia. Most mindenki figyel rá: „Biztosan beteg szegény” és már fontos is lett.

Így már gyerek korunktól kezdve, olyanok vagyunk, vagy szeretnénk lenni mint a diktátorok. A gyerekek körül folyamatosan ugrálnak, amit a gyerek akar, az a törvény. Ha boldog, senki nem hallgat rá. A boldogság, nem elég meggyőző.

De ami még ennél is fontosabb, mindenki tudni akarja, hogy miért? Figyelem vadászat folyik. Ő van a figyelem középpontjában, és így ő most fontos. Ez olyan, mint az alkoholistának a vodka.

Most ő valaki, és sóvárog a figyelemért. A boldogtalanság üzlet! Egy eszköz ahhoz, hogy kapj valamit. Ha most boldogtalan vagy, nem érzed jól magad, nézd meg mit akarsz cserébe. Gyerekkorban lehet, hogy megkaptad, de a felnőtteknél ez egészen máshogy működik. A gyerek még ártatlan, Te már számító vagy.

Borzasztó szerintem! Sokan hiszik az, hogyha nem törődnek vele, nem lehet boldog, ezért a boldogtalanságot választja, mert így megkapja, amit boldogan nem tudott elérni.

Ez nagyoooon durva! Gyerekeket megértem, mert szüksége van arra, hogy ellássák és ő még nem direkt csinálja, próbálgatja a szárnyait. Ha nem vagy gyerek, akkor ne élj gyerek életet. Legyél okosabb kérlek. Fel kell nőni és önállósodni. Önállónak lenni számomra azt jelenti, hogy nem a depresszióval, keserűséggel, boldogtalansággal éred el a céljaidat, mert Te is tudod, ez túl nagy ár érte. Sok felnőtt nem is érti miért csinálja… csak egyszerűen megszokta.

Én azt mondom, a boldogtalanság természetellenes. Senki nem akar valójában az lenni, de figyeld csak meg, hányszor választod egy nap?

Persze, el tudod mondani miért vagy azt sem tudod már miért…csak megtörténik. Döntsd el, hogy felnőtt életet élsz és odafigyelsz magadra, vagy csak úgy megtörténik veled az életed. Nem tudsz meggyőzni, számomra csak filozófia, minden jogosnak vélt boldogtalanság. Nyugtatod magad azzal, hogy nem lehetsz boldog, mert történt veled valami. Te pedig elhiszed… ne legyél butus, a történetek nem okok, csak magyarázatok.

Ébresztő! Vedd már észre, mi történik benned. És abban pillanatban, hogy tudatossá válsz a keserűségre, emlékezz: Ezt én határoztam így. Legyen az első lépés: Minden ami van – én választottam, én vagyok a felelős érte. A körülményeket én teremtem, ennek én vagyok az oka.

Azonnal észre fogsz venni egy változást, mert már nem tudatlanul sodródsz, már megváltoztattad, tudatossá tetted, más lett a nézőpontod is. És ebből az új szemszögből, könnyebb felismerni az utat. Amint felfedezed, hogy választási lehetőséged, az életed játékossá válik.

Ha azt érzed, hogy neked boldogtalannak kell lenned. Ám legyen. Csináld, ha szeretnéd. De emlékezz, tudd: „ezt én választottam”. És ne panaszkodj. Senki mást nem terhel a felelősség. A drámát, amiben benne vagy, Te készítetted.

Tanuld, meg egy életre! Mindennek Te vagy az okozója! Az okot követi a következmény. Csúnya példa, de ha mérget iszol, meghalsz. Te kezdeményezel és Te fogod elszenvedni a következményt. Ez olyan szépen és egyszerűen hangzik, pedig lehet fordítva is…. sőt ha tudatosan élsz, fordítva lesz.

Produkáld a következményt és azt követi majd az ok. Ez utóbbi a meghatározó számodra. Én azt mondom, legyél boldog és megjelenik hozzá a szerelem. Fogadjunk, Te is gy gondolod? De arra is figyelj oda, hogyan csinálod.

Produkáld először az eredményt, és azt követi majd a szerelem. Ez utóbbi a tudatos. Légy boldog és lesznek barátaid. Légy boldog és lesz pénzed.

Légy boldog és azt követi minden más is, amit szeretnél. Könnyebb az eredményt létrehozni, mert ez csak tőled függ. Ha például, akkor lennél boldog, mert kapnál figyelmet, szeretet a másiktól, akkor feladod a boldogságot, ha nem kapod meg.

A másiktól fog függni az életed. Ez még a gyerekkor. A gyerek csak azt hiszi, hogy diktátor. Valójában mindenki mástól függ. A felnőttnek kinéző, de valójában önállótlan emberek is másoktól teszik függővé a hangulatukat, sokszor az egész napjukat.

Hozd létre a boldogságodat, mert mind a ketten tudjuk, hogy erre van szükséged. Hidd el nekem, ezt is meg lehet magyarázni. A boldogságod csak az engedélyedre vár, bizonyítani szeretne neked, hogy jó valamire, hogy többet el tudsz vele érni, mint a szenvedéseiddel.

Lehet, hogy még láthatatlanok számodra a boldogság okai, de amikor az ember boldog, egészen mást lát, egészen megváltozik minden. Eddig is ott volt előtted, de a szenvedéseid fátyla eltakarta előled.

Szólj hozzá TE is a bejegyzésemhez mert számomra minden vélemény számít!