Miért érezed magad rosszul, mikor csalódsz?

előadó: Szikszay Csaba (mester coach) 

Az elvárásaid azok, amik szűkítik arra a lehetőséget, hogy jól legyél. Azt mondod, ha úgy lesz, ahogy én kitaláltam, akkor minden oké… de ha nem, akkor majd „jól” rosszul érzem magam. Nem csak akkor lehetsz jól, ha a rajtad kívül álló körülmények megfelelnek az óhajaidnak.

Ez nem tűnik túl logikusnak, mert másképp tanultuk. Én is úgy tanultam, ha valami nem a tervek szerint alakul, akkor rosszul kell lennem… bele kell nyugodnom abba, hogy nem tehetek semmit az ellen, amit hoz az élet. És az élet sokféle váratlan körülményt hoz, de aki tudatos önmagára, az megbirkózik minden váratlan helyzettel.

A körülmények csak eszközök, amiket érdemes elfogadnod azért, hogy jól alakíthasd velük az életed. Ne csapd be magad, én sem csaptam be magam azzal, hogy rosszul kell lennem, mert hozod valami kevésbé kedvező körülményt az élet.

Csak én hittem, hogy kedvezőtlen, valójában a legjobb szerszám volt ahhoz, hogy megjavítsak mindent vele!

A hatások jönnek mennek, de ha nem kötsz kompromisszumokat, nem mondasz le a jó érzéseidről vagy a megfelelő hangulatodról azért, mert másképp alakult, mint ahogy kitaláltad, akkor képes vagy meglátni azokat a lehetőségeidet is, ami korábban meg sem fordult a fejedben.

Az élet sokkal szebb, mint amit el tudsz képzelni… de csak akkor, ha szereted és elfogadod az életet olyannak, amilyen! Az elfogadással, megtanulsz vele bánni és akkor az életed a kezedből eszik!

Engedd meg, hogy ezt minden helyzet bizonyíthassa neked, még akkor is, ha teljesen kilátástalannak tűnik a jövőd. Ha valamihez ragaszkodsz, akkor az az örömöd, a boldogságod, a kiegyensúlyozottságod legyen.
Nem kényszerből és elutasításból, hanem tiszta szívből, őszintén!