Miért alakul ki káosz az életedben?

előadó: Szikszay Csaba (mester coach) 

Ne csodálkozz azon, hogy körülötted minden szanaszét és össze vissza van. A világ ilyen, de mégis minden mindennel összefügg veled akkor is, ha nem látod az összefüggéseket.

A káosz azért alakult ki körülötted, mert „nem érted” és pont ezért az ok miatt „fáj az élet”! Minden körülmény, ami belőled negatív érzelmeket vált ki, szomorúságot, csalódottságot, félelemet, abból fakad, hogy nem érzed magad biztonságban…

a biztonságod pedig abból fakad, hogy a kezedben az irányítás, azaz „tudod mit kell tenned” és azt is tudod, „miért teszed”. Látod és uralod az okot és azt is, hogy miből mi lesz.

Valójában minden érzelemre szükségünk van, mert jeleznek fontos küszöböket, amiket meg kell lépnünk. A pozitív érzelem sem hasznosabb, mint a negatív, csak épp jobb érzeni azt a küszöböt és mást jelent. Igen, mindennek oka van és sajátos jelentése, amit le kell tudnod fordítani a saját életed nyelvezetére.

Ehhez viszont szükséges tudatosan élni, másképp nem megy, másképp valamihez túlzottan ragaszkodni fogsz, valami mástól meg mindig szabadulnál. Azaz szétesel és az egység számodra csak egy elmélet lesz, amivel nem tudsz azonosulni.

Ha érted az életed, akkor rend van benne, minden mindennel összefügg és értelmet is kap az egység, a gyakorlatban!

Ha összekuszálódik minden, az erőd is csökken, nincs ráhatásod sem arra, hogy hogyan lehetne létrehozni az egységet. Az átláthatóság az az erő ami tudatosságodnál fogva a ráhatásodat is növeli az életed alakításában.