Hol vagy az életedben?


Hol vagy az életedben? Azt értem, hogy kitaláltál valamit és szeretnéd megvalósítani. Mégis az a kérdésem, hogy hol vagy az életedben? Ez nagyon fontos kérdés, mert olyan sokan jól, meg helyesen szeretnének egy szituációból kijönni. Megértem, hogy kezelni szeretnéd a helyzeteidet és vágysz arra, hogy azt a választ kapd, amiért feltetted.

Meg kell barátkozni a gondolattal, hogy nem mindig úgy és olyan formában kapjuk meg, ahogy azt kitaláltuk. Ha most arra gondolsz, hogy általában rosszabbul, akkor fogalmad sincs, hol vagy az életedben és hol tartasz benne.

Mivel nem Te válaszolsz a kérdéseidre, hanem a többiek, így annak sokszínűségét csak meghalhatod, ha hajlandó vagy rá. Nagyon fontosak a reakciók, a többiek reakciói, de ha ezek a reakciók, válaszok mondják meg, hogy hányadán is állsz, akkor nem alakítod tudatosan az életed, akkor csak egy reagálsz.

Hol balra, hol jobbra fúj a szél, olyan lesz az életed, mint a zászló a szélben.
Sokan félnek a válaszoktól, félnek attól, hogy nem úgy kapja, mint ahogy szeretné. Ezért még a kérdésig sem jutnak el. Ne a helyzeteket akard megoldani, hanem figyelj oda magadra.

A tükörképet lásd és ne a tükröt. A tükör csak ott áll előtted, a tükör nem csinál veled semmit, csak ad egy választ rólad, megmutat téged önmagadnak. Ha helyzeteket szeretnél rendbe hozni, kapcsolatokat szeretnél jobbá tenni, akkor a tükröt festegeted, hol kékre, hol pirosra.

A válaszok viszont az adja meg, ha látod hol vagy a tükörben. Nem az emberek buták, nem az emberek csinálnak veled valamit, nem húznak le, nem tesznek tönkre, még akkor sem, ha van hozzá egy nagyon meggyőző sztorid. Én nem hiszem el, bármit is állítasz a többiekről.

Tudom, hogy magadról beszélsz. Mindig, mindenki csak magáról tud beszélni még akkor is, ha másokat vesz elő és magát próbálja felmenteni és azt állítani ártatlan cicaszemekkel, hogy „ezt tényleg nem csinálom”.

Te nem veszed észre, hogyha a többiekről állítasz valamit, akkor magadat fel akarod menteni a felelősség alól? A másik viselkedését helyezed előtérbe és Te sehol nem vagy ilyenkor? Figyeld meg magad, figyelj oda magadra, mert többet érdemelsz magadtól.

Én látom, hogy el akarod sunnyogni… de vajon érdemes lesunnyogni az életedet? Persze, fel fogsz háborodni és meg fogod védeni az álláspontodat, magyarázkodni fogsz, mert már vagy olyan rutinos, hogy elhitesd másokkal, hogy „ezt nem én csináltam! Nézd meg, mennyire nem normális!”

Állj ki magadért, mert Te vagy a legfontosabb az életedben. Ez nem egy önző egoista gondolat, ez tény. Azért tény, mert a vezéreket lehet követni, jó példát tudnak mutatni és hiteles életet élnek.

Ha tényleg ott van benned a segítőkészség, halld meg a válaszokat. A válasz itt csöng a fülemben. Az én válaszom, mindig magamról szól és csak részben a többiekről. Az egészséges, illatos élet, mindig rólad szól és a saját felelősségteljes hozzáállásodról.

Ha a többiek reakciójától függ, hogy milyen életet élsz, hogy éled és miképpen haladsz tovább, akkor le fogsz mondani egy csomó mindenről. Ne takarózz, ne bújj a többiek mögé, nem lehetsz önkéntes második, ha egyszer adott az első hely a saját életedben.

Ha helyzeteket akarsz megoldani, akkor a másiknál van az, mit tehetsz és mit nem tehetsz. Csak tedd amit szeretnél, kompromisszumok nélkül. Hidd el nekem, ha tudod „hol vagy az életedben” ha tudod, hogy első vagy és nem kell sunnyognod a többiek mögött, akkor nem lehetsz áldozat.

Akkor nem elszenveded az életedet, hanem Te alkotod. Elszenvedő csak akkor vagy, csak akkor húznak le, akkor szívják a vámpírok az energiáidat, ha engeded, ha adsz nekik. Ez nélküled, nem lehetséges, még akkor sem, ha eddig nem tudatosan álltál ezekhez az emberekhez.

Tudd hol vagy az életedben, akkor eszed ágában sem lesz „divatosan” mert nagy divat lett, elkerülni, elmenekülni ezektől az emberektől. De még csak kezelni sem akarod őket. Egyszerűen jól esik adni nekik, de csak pont annyit, amennyi nem fáj, amennyi jól esik.

Ha az életed legmeghatározóbb embere Te vagy, akkor az a kötelességed, hogy ne az emberi kapcsolataid széthúzását erősítsd, hanem az összetartozást, ez nélküled, tudatos hozzáállásod és helyed nélkül, nem fog menni.

Muszáj, szinte kötelező magadról tudni és vállalni, hogy minden ami történik érted, veled történik. A kiinduló pont Te vagy, így csak rád reagálhatnak a többiek. Ha változtatni szeretnél bármit is, amit nem tetszik, tedd meg magaddal és nézd meg, milyen lesz az eredménye.

Kísérletezz a többiek reakcióival, azért, hogy meglásd, mi az ami működik nálad és mi az mai nem. Ez egy folyamat, lesz ami sikerrel jár és lesz, ami nem. Nincs okod beleragadni a kudarcba, most tanulsz és ismered meg azt, hol állsz az életedben. Haladj tovább és ha már mindent megpróbáltál, próbálj meg még egyet!

Szólj hozzá TE is a bejegyzésemhez mert számomra minden vélemény számít!