Sziasztok Innen Velencéből, Olaszországból! Te hol hallgatsz engem? Írd meg egy hozzászólással! Eljöttem egy 10 napos elvonulásra azért, hogy kiírjak magamból mindent, már otthon elkezdtem, de úgy éreztem a hétköznapok tejesen beszippantanak, nem úgy haladok ahogyan szeretnék, ezért változtattam rajta.

Itt csak egy dolgom lesz reggeltől estig. A célom bazi nagy! Ezért a legideáliabb, legmegnyugtatóbb körülményt választottam. Az elmúlt évek alatt, rengeteg jegyzetem gyűlt össze, rengeteg tanúlsággal, ezeket szeretném most itt, teljesen elvonutan egy szigeten újrarendezni, átgondolni és fogyaszthatóvá tenni nektek.

Hogy milyen formában lesz majd elérhető, az legyen egyenlőre titok. De annyit elárulhatok, hogy mindegy melyik földrészen élsz, hozzá fogsz tudni jutni. Nem könyv lesz, mert több kötetbe sem férne bele, így tényleg meg fogom haladni az eddigieket. Tuti teszeni fog, ha érdekel az önismeret.

Miközben utaztam, mert már tegnap este óta úton vagyok, egyáltalán nem vagyok fáradt, sőt teljesen be vagyok pörögve. Elmélkedtem pár dolgon és meg is foglamazódott bennem jó néhány tanúlság. Szó szerint a tanúlság és persze mindenki vágya, hogy fejlődjön valamerre az élete!

Mindenkinek van múltja, amit szeretne a legjobban felhasználni vagy eltüntetni a jelenlegi életéből azért, hogy a jövője és a mostani élete is nagyszerű legyen.

Sokan nosztalgiáznak, jó érzésekkel, tanulságokkal vannak a régi dolgaikkal kapcsolatban, ugyanakkor vannak akik fájdalommal és életutálattal gondolnak a régen megtörténtekre.

Szinte kivétel nélkül, mindenki a tanulságot szeretné levonni a múltjából és tudatlanul vagy tudatosan is felhasználni az azokból összeszedett “okosságokat” a jövőjében. Így lehet a régi tanulságból olyan „újat” építeni, mint amikor válás után, az exed iker testvérével esküdnél meg.

Nagyon sok olyan jól informált ember van, aki azt tudja, hogy a régi hibák azért történtek meg, hogy azokból tanuljon és még ha fáj is, a fejlődést keresi a múltjában. Színeznek, faragnak azért, hogy a legjobb színbe láthassák a régi dolgaikat.

Ha kell megbocsájtanak, elengednek, okulnak valami olyanból, ami egészen biztos, hogy nem fog még egyszer megtörténni. A tapasztalatokat történetekbe burkolják és ráhúzzák valami olyanra, aminek semmi köze a lényeghez.

A történetek nem ismétlődhetnek csak látszólag hasonlóak, viszont a történetekhez fűződő gondolatmenet és érzelmek, ugyanabba az irányba tartanak, ha nem engedsz meg magadnak új tapasztalatokat.

Eltűnik az érdeklődés, mert tapasztalni most is sok mindent lehet, de érdeklődés nélkül, csak is a régit. Érdeklődni számomra azt jelenti, mint amikor sokadik tópartra utazol és minden tóparton felfedezel valami újat és nem úgy állsz hozzá, hogy ennek is ugyanolyan vize van, mint a többinek.

Az érdeklődés újat jelent és azzal foglalkozik, ami éppen van és nem akarja elkerülni a múlt hibáit, amiből éppen tanult. Ebben az érdeklődésben nincsenek hibák, hiszen az informálódást nem lehet elrontani.

Ha már okulni szeretnél a régi dolgaidból, akkor fenékkel mész előre, ami nem egészen célravezető. Hátrafelé előre menni, tényleg nehéz. Az aki nehezen éli meg az előrehaladást, az így csinál. A múltját firtatja és konzekvenciákat von le azért, hogy a jövőben ne történjenek meg ugyanazok a problémák.

Általában akinek ennyire nehéz valami és azzal dobálózik, hogy „könnyű mondani” az, állandóan nosztalgiázik, agyal és úgy szeretne fejlődni az életében, hogy nem kíváncsi csak elméleteiben arra, ami történik vele vagy ami vele fog történni.

A nosztalgiának is vannak erényei, a múltnak is vannak szépségei, de ha leköti a figyelmedet, akkor eltünteted a szemed elöl az igazán fontos dolgokat és csodálkozni fogsz, hogy minden szép dolog csak a múltadban vagy az álmaidban létezik. A fenekedre szeretnél szemeket varázsolni, ha így teszel, de egyenlőre nem ennyire gyors az evolúció, hogy sikeresen meg is tedd.

Egyszerűbb ha megfordulsz, nem kapaszkodsz a múlt emlékeibe, hanem nyitva tartod úgy a szemed, hogy az, azt is lássa mi van most veled és a jelenlegi tapasztalatból elindulva, következtethess majd a jövődre is.

Fordulj meg, mert előre sokkal egyszerűbb menni, mint tolatni. A tolatás vakon olyan karambolokhoz vezet, amit egyszerűen nem is értesz miért történik veled. Hiszen már annyi mindent tanultál a régi dolgokból, már annyi hibát megbocsájtottál és jóba vagy mindenkivel, akivel csak lehetsz.

Megértettél minden összefüggés, kibogoztad a nagy értelmetlenséget és értelmeset készítettél belőle, de nem foglalkoztál azzal, amit éppen csinálsz. Az utat a megértéshez, mindig az adja, amikor meglátod, mennyi minden jó és mennyi minden szép vesz körbe. Azt amiért eddig harcoltál vagy képezted magad, az nap mint nap itt van a tenyeredben, csak élni kell vele. A múltat nem tudod megérinteni, persze a jövődet sem.

A tejhatalmad időleges, hiszen az aktuális nyitottságodból tudsz csak hatást gyakorolni a környezetre és úgy alakítani mindent, ahogy az neked jól esik. A zártság olyan, mint amikor egy tejes dobozt nem nyitsz ki, de elvárod tőle, hogy a tej kijöjjön belőle.

Ha esetleg kijönne belőle, akkor megijedsz és visszaszaladsz vele a boltba, hogy rosszat kaptál, cseréljék ki. A hibás és az elvárás, ilyenkor ugyanaz, persze, hogy lehetetlennek tűnik. A fenékkel előre is hasonló hozzáállás, hiszen szeretnél valamit és ha az megtörténik, már a tanulságot, a hibát és a fejlődésed keresed benne, elfelejtesz örülni neki. Persze, hogy lehetetlen így.

Pedig nagyon egyszerű a képlet. Fordulj meg, nyisd ki a dobozod és töltsd tele a poharad. Ha nyitott vagy, akkor nem a tapasztalataidat szeretnéd újra élni, hanem új tapasztalatokat gyűjtesz. Persze, sokan nem szeretnének tapasztalni már, hiszen rettegnek egy újabb kellemetlenségtől.

Az irányban van mindennek a nyitja. A tapasztalat olyan mint az ügyvéd. Mire szeretnéd szerződtetni? Az ügyvédek egyik fele melletted áll és téged véd, a másik fele pedig ellened gyűjtöget. Most ártatlan vagy, tapasztalatokat gyűjtögetsz.

Melyik oldalon állsz önmagaddal szemben? Csak súgok… a jó tapasztalatok is legalább olyan építőek, mint a hibák javítgatása, sőt, még jól is érzed magad közben.

A feneked maradjon hátul, a szemed pedig elöl! Ülj rá a régi tapasztalatokra, már nem tudnak újat mutatni, hiszen megtörténtek. Minek untatnád magad régi sztorikkal? Nyisd ki a szemed a jelenlegire, mert rengeteg új szép élményről, tapasztalatról maradsz le, ha továbbra is tolatsz és a régi alapján szeretnél valami újat építeni.

Egy anya sem a nagy pocakos időszakon mereng, hanem élvezi, átéli a baba nyújtotta örömöket! Te sem vagy már terhes, már nincs annyi gondod, régen megszülted őket! Tedd le a gondokat, nincs értelme tovább cipelni azt, amit képes vagy már letenni is!

Élvezd az „anyaság” adta örömöket, mert ez egy olyan pillanat, amit nem lehet megismételni, ezért használd ki Te is maximálisan, minden másodpercet az életedből!

Most én is úgy érzem, meg kell élnem maximálisan a jelenemet, hogy olyat tudjak adni neked, ami igazán jó hatással lehet azok életére, akik szívesen hallgatnak meg és szeretik az összállítsaimat. Most megyek is a szállásra, a szigetemre, lepakolom a cuccaimat és belevágok a közepébe!

Szólj hozzá TE is a bejegyzésemhez mert számomra minden vélemény számít!