fbpx


Része vagy az egésznek és minden léleknek megvan a maga és fontos szerepe a világban, amit az egész részeként a világban játszik.

Azért ne kritizálj senkit, ne légy türelmetlen senkivel, hanem ismerd fel, hogy nincs két egyforma életvitel, egyforma személyiség!

Ahhoz, hogy ez az egység felépüljön, sok sok különböző alkatrészre van szükség.

A gépezet, amit alkotunk, hiánytalan és nincs benne fölösleges fogaskerék, minden mindennel összefügg és egymást segítik.

Tanuld meg értékelni mindazt ami vagy és amik mások! Ezt csak akkor fogod megtenni, ha egységben és nem a szó rossz értelmében önző módon élsz!

Mert mindened amid van és mindenük amik van a többieknek abból az egységtudatból származik, ami egymást segítik azzal a viselkedéssel, azzal a mentalitással, amilyen vagyunk mindannyian.

Ilyen módon, mindenki mindenki ad valami értékeset a másiknak, de ezt az értéket akkor tudod felfedezni és meglátni, ha értékként kezeled azt az életet, amiben jelenleg benne vagy.

Amikor nem vigyázol erre az ajándékra, az bizony tükröződik az életed minőségében is és hiányoktól szenvedve, elégedetlenül fogod megélni.

A hozzáállásod egészen biztos, hogy tükröződik az életminőségedben is!

A szeretet jelenti a kulcsot! Neked mit jelent a szeretet? Van egyáltalán jelentése? Vagy csak elkülönültként és nem élve az egységet elégedetlenkedsz?

Amikor ismered a valódi jelentését, éled is, akkor soha nem mulasztod el szeretni azt, ami rád lett bízva! Mert rád van bízva az életed és annak minden történése, a többieket is beleértve.

A kapcsolataid és az életed minősége is a tiéd, rád lett bízva, amiről gondoskodnod kell és nem porba taposni elégedetlenkedve, mint egy 5 éves, aki másképp nem tudja kifejezni, hogy nem akar többet cumizni.

De valójában mindig azt kapjuk, amiről gondoskodni vagyunk képesek. Fel kell ismerned azt a tudást, ami benned van! És ahogy a világban is minden van, belőled sem hiányzik semmi!

Az emberek is épp ennyire teljesek, mint amilyen Te vagy! Ha hiányokat látsz a többiekben, azt a saját életedben sem tapasztalod!

Legyél ennél bölcsebb és keresd az egészet akkor is, ha hiányokat tapasztalsz! Egy egész világ vagy, egy olyan világ amelyben létezik az a fény, az a szeretet, az az igazság és bölcsesség, amit talán csak részeiben tapasztaltál korábban!

Találd ezeket meg önmagadban, hogy a tükörképedet egésznek élhesd meg a környezeteben is. Tanuld meg megérteni önmagadat és mikor ezt sikeresen teljesítetted, meg fogod érteni a többieket és az életet is!

Annyi minden vár még rád, annyi csoda készül megjelenni az életedben, de csak akkor jut el hozzád, ha tudsz vigyázni rá, azaz használod a szerető gondoskodás képességét.

Ez a gondoskodás úgy tud kiteljesedni belőled, ha látod önmagad szerepét az életben úgy, mint egy óra fogaskerekét. Te vagy ez a fogaskerék, aminek forognia kell, részt vennie az életfeladataiban.

Amikor a valódi és Önkifejező feladataiddal foglalkozol, akkor az életed simán és pontosan Önazonosként képes működni, mint az időmérő szerkezet, amiben a fogaskereked végzi a saját feladatait.

Hajlamosak vagyunk a másikat hibáztatni, egy másikat bántani azért, mert valami hibádzik a gépezetben. Próbáld ezt levetkőzni, mert mindenkinek az a feladata, amit éppen végez és ehhez kellenek „jó” és „rossznak” kinézők is.

Nem vagyunk egyformák, egy órában is sokféle méretű fogaskerék van, de azok nem jobbak vagy rosszabbak, csak mások. Ne kritizáld azt, aki nem olyan mint Te, ne ítéld meg ezért… ő másra született mint Te!

Csak eltérő, de ezzel az éltérőségével az egészet támogatja akkor is, ha az ítéleted szerint nem úgy működik, mint ahogyan az helyes lenne.

Most már tudod, hogy miért állítom, hogy értsd meg magad és próbáld megérteni a többieket is, hogy miért olyanok, amilyenek.

Így ítéletmentesen, megértéssel és intelligenciával, el is leszel képes fogadni őket is és önmagad helyét a világban.

Így fogod érzékelni a fontosságodat és mindenki más fontosságát is a nagy egészben!

Te csak add magadból a legeslegjobbat és ki fogsz teljesedni az élet miden területén!

LEGFRISSEBB BLOGBEJEGYÉSEK


Minden kompromisszum után, egyre kevesebb vagy!

A kompromisszum egy olyan döntés ami senkit nem vezet kiegyensúlyozott élethez, mert mindig fog valami hiányozni. Pedig milyen sokan, azért mondanak le valamiről, hogy béke, nyugalom legyen. Lemondanak önmaguk életéről csak azért, hogy a másikat mosolyogni lássák… egy darabig mindenki mosolyog, mert kapott valamit… mindenki szeret kapni, az jól esik mindenkinek… de a másik oldalon […]

Erőfeszítések nélkül, nem jutsz előre és nem haladsz sehová.

Erőfeszítések nélkül, nem jutsz előre és nem haladsz sehová. Megértem, hogy elfáradtál, hogy jó lenne megpihenni, talán annyi mindent tettél, hogy a lelkednek izomláza van… de izomlázra a legjobb gyógyír a mozgás. A lelkednek mozgásra van szüksége, hogy kiteljesedjen és maximálisan támogatni tudjon. Nem edzheted túl, nem tehetsz túl sokat… nincs olyan, hogy sok! Amit […]

Segít, ha hangot adsz az érthetetlennek!

Az életünk tele van ellentmondással! Kavarognak a gondolataink, érzéseink, mint vödörben a sok sok festék színe és nem mindig értjük, hogyan lesz belőle olyan színű az életünk, mint amilyen most is. Összemosódik a múlt, a jelen és a jövő és aztán nem igazán érjük a folyamatokat. Alapjában véve, mindenki lelke szép, mégis ez a sok […]

Az életedet teremted és nem felfedezed!

Önmagadat felfedezni, jelenti azt, hogy teremted az életedet. Önmagad megismerésével tudsz olyan körülményeket teremteni, amilyet csak akarsz. Tudom, ez az ígéret most túl nagy és túlságosan korlátlan és szabad. Ez egy szépen hangzó elmélet mindaddig, ameddig meg nem tapasztalod és ki nem próbálod. Azért tűnik képtelenségnek, mert a végtelen világűrt sem tudod elképzelni, én sem […]

Ha az érzéseiddel éled az életed…

Amikor megszólalsz, és azt mondod, amit gondolsz, ami éppen felmerül benned, és azt teszed, amit érzel, hogy meg kell tenned…. ezt olyan sokan veszélyesnek tartanak, pedig pont nem az. Ezért inkább arról beszélsz, amit hiszel arról: „amit hallani szeretnének tőled”, „azt teszed meg, amit várnak szerinted, hogy megtegyél,” vagy amit „illendőnek tartasz”, illetve „amiről azt […]

Te is értéket képviselsz a világban!

Része vagy az egésznek és minden léleknek megvan a maga és fontos szerepe a világban, amit az egész részeként a világban játszik. Azért ne kritizálj senkit, ne légy türelmetlen senkivel, hanem ismerd fel, hogy nincs két egyforma életvitel, egyforma személyiség! Ahhoz, hogy ez az egység felépüljön, sok sok különböző alkatrészre van szükség. A gépezet, amit […]

KIADVÁNYOK, KÖNYVEK


5+1 db önismereti könyvet írtam eddig

2011.-ben jelent meg az első önismereti könyvem. Ez volt az a pont az életemben, amikor úgy döntöttem, ha éhen is halok, akkor is azt fogom csinálni, mihez értek és amit szeretek. Én megtettem azt a lépést, amitől sokan féltettek… neked is javaslom, ugorj az ismeretlenbe, ha azt meg tudod tenni szeretettel!

Könyveim címe: 
-Ugródeszka
-Hogyan “változtass tudatosan az életeden”
-Tudatos életmód feketén-fehéren
-Kapcsolódás
-Kiegyensúlyozottan előre
-A Szabad élet esszenciája

COAHING / SZEMÉLYES KONZULTÁCIÓ


Coaching / Személyes konzultáció!

Személyre szabott, lényegretörő válaszok az élet fontos és meghatározó kérdéseire! Mindekivel előfordulhat, hogy megakad az életében! Lebontjuk az akadályokat, majd meglöklek azért, hogy zökkenőmentesen haladj tovább!

“Egy misét megér”, tartja a mondás. Ha tényleg komoly a baj, ne menj el mellettem, lehet, hogy tudok segíteni akkor is, ha úgy hiszed, neked nem lehet. “Néma gyereknek anyja se érti a szavát”, hívj fel és beszéljünk róla!

Szólj hozzá TE is a bejegyzésemhez mert számomra minden vélemény számít!