fbpx


Erőfeszítések nélkül, nem jutsz előre és nem haladsz sehová. Megértem, hogy elfáradtál, hogy jó lenne megpihenni, talán annyi mindent tettél, hogy a lelkednek izomláza van… de izomlázra a legjobb gyógyír a mozgás.

A lelkednek mozgásra van szüksége, hogy kiteljesedjen és maximálisan támogatni tudjon. Nem edzheted túl, nem tehetsz túl sokat… nincs olyan, hogy sok!

Amit megtettél, azt képes voltál megtenni! Lásd a képességeidet, érezd az értékeidet és akkor újult erővel indulsz neki a feladatoknak.

A mozgásban mindig enyhülnek a fájdalmak, a lelked izomláza is enyhül, a tettek megnyugtatnak. A tetteid válaszok az agyaló kérdésekre!

Nem állhatsz mások lábára, nem bánthatod a többieket, mert nem adnak meg neked valamit vagy mert ígértek valamit és nem teljesítették neked.

Állj a saját lábadra, csak akkor járhatsz a saját utadon. Ha kapsz segítséget, örülj neki, legyél hálás, de soha se követelőzz mint egy gyerek.

Ha eddig a többiek voltak a mankóid és most nem vagy hajlandó elengedni a követelőző segítségkérést, akkor tudom kegyetlenül hangzik, de úgy fogod leélni az életed, hogy mindig valakin máson fog múlni, mindig a mankó fogja meghatározni, hogy mit tehetsz és meddig juthatsz és elfelejted mennyi erő van a saját lábadban.

Ezért nagyon fontos, hogy biztos „szellemi” lábakon állj és hallgass a belső hangodra! Mindenkinek más formában súgnak a segítői.
Dobd el a hamis biztonságot nyújtó mankókat azért, hogy megedződjenek azok az izmok, amikre szükséged van azért, hogy a saját életedet éld.

Nem baj, ha elsorvadt az önállóság, nem baj, ha nem bírod el a saját életed súlyát…. most! De később? Meg kell tenned azt, amit most meg tudsz tenni és ha elég gyakorlatias vagy, nem csak gondolkodsz mindenen, akkor megerősödsz!

És ha már elégszer volt izomlázad, akkor lesz egy pont, amikor már nem csak, hogy tartani fog a lelked, de felvisz a legmeredekebb emelkedőn is.

A mankók azt súghatták neked, hogy jól kihasználnak… de mikor eléggé erős a lelked és bizonyíthatóan visz is előre, akkor az lesz a kérdés, mire használd az életet? Korábban talán csak sodródtál.

Odafigyeltél és tettél is azért, hogy ki legyenek feszítve a vitorlák és talán volt egy kapitányod is, aki meghatározta az úti célod, ami nem hiszem, hogy mindig egyezett a saját céloddal.

Semmi baj! A matrózok élete ilyen. Így tanulják meg a szakmát. Te is és én is, sok sok életterületen vagyunk öntudatlanul is matrózok, de megtalálni a tanulás örömét, áthidal minden nehéz pillanatot.

Ahhoz, hogy kormányozni tudd az életed, hogy a tetteid ne csak tettek legyenek, hanem legyen azoknak iránya, célja és eredménye, ismerni kell az egész hajót.

Ismerni kell önmagad azért, hogy olyan hajó legyél, amivel öröm utazni az élet nagy hullámai között.

LEGFRISSEBB BLOGBEJEGYÉSEK


Minden kompromisszum után, egyre kevesebb vagy!

A kompromisszum egy olyan döntés ami senkit nem vezet kiegyensúlyozott élethez, mert mindig fog valami hiányozni. Pedig milyen sokan, azért mondanak le valamiről, hogy béke, nyugalom legyen. Lemondanak önmaguk életéről csak azért, hogy a másikat mosolyogni lássák… egy darabig mindenki mosolyog, mert kapott valamit… mindenki szeret kapni, az jól esik mindenkinek… de a másik oldalon […]

Erőfeszítések nélkül, nem jutsz előre és nem haladsz sehová.

Erőfeszítések nélkül, nem jutsz előre és nem haladsz sehová. Megértem, hogy elfáradtál, hogy jó lenne megpihenni, talán annyi mindent tettél, hogy a lelkednek izomláza van… de izomlázra a legjobb gyógyír a mozgás. A lelkednek mozgásra van szüksége, hogy kiteljesedjen és maximálisan támogatni tudjon. Nem edzheted túl, nem tehetsz túl sokat… nincs olyan, hogy sok! Amit […]

Segít, ha hangot adsz az érthetetlennek!

Az életünk tele van ellentmondással! Kavarognak a gondolataink, érzéseink, mint vödörben a sok sok festék színe és nem mindig értjük, hogyan lesz belőle olyan színű az életünk, mint amilyen most is. Összemosódik a múlt, a jelen és a jövő és aztán nem igazán érjük a folyamatokat. Alapjában véve, mindenki lelke szép, mégis ez a sok […]

Az életedet teremted és nem felfedezed!

Önmagadat felfedezni, jelenti azt, hogy teremted az életedet. Önmagad megismerésével tudsz olyan körülményeket teremteni, amilyet csak akarsz. Tudom, ez az ígéret most túl nagy és túlságosan korlátlan és szabad. Ez egy szépen hangzó elmélet mindaddig, ameddig meg nem tapasztalod és ki nem próbálod. Azért tűnik képtelenségnek, mert a végtelen világűrt sem tudod elképzelni, én sem […]

Ha az érzéseiddel éled az életed…

Amikor megszólalsz, és azt mondod, amit gondolsz, ami éppen felmerül benned, és azt teszed, amit érzel, hogy meg kell tenned…. ezt olyan sokan veszélyesnek tartanak, pedig pont nem az. Ezért inkább arról beszélsz, amit hiszel arról: „amit hallani szeretnének tőled”, „azt teszed meg, amit várnak szerinted, hogy megtegyél,” vagy amit „illendőnek tartasz”, illetve „amiről azt […]

Te is értéket képviselsz a világban!

Része vagy az egésznek és minden léleknek megvan a maga és fontos szerepe a világban, amit az egész részeként a világban játszik. Azért ne kritizálj senkit, ne légy türelmetlen senkivel, hanem ismerd fel, hogy nincs két egyforma életvitel, egyforma személyiség! Ahhoz, hogy ez az egység felépüljön, sok sok különböző alkatrészre van szükség. A gépezet, amit […]

KIADVÁNYOK, KÖNYVEK


5+1 db önismereti könyvet írtam eddig

2011.-ben jelent meg az első önismereti könyvem. Ez volt az a pont az életemben, amikor úgy döntöttem, ha éhen is halok, akkor is azt fogom csinálni, mihez értek és amit szeretek. Én megtettem azt a lépést, amitől sokan féltettek… neked is javaslom, ugorj az ismeretlenbe, ha azt meg tudod tenni szeretettel!

Könyveim címe: 
-Ugródeszka
-Hogyan “változtass tudatosan az életeden”
-Tudatos életmód feketén-fehéren
-Kapcsolódás
-Kiegyensúlyozottan előre
-A Szabad élet esszenciája

COAHING / SZEMÉLYES KONZULTÁCIÓ


Coaching / Személyes konzultáció!

Személyre szabott, lényegretörő válaszok az élet fontos és meghatározó kérdéseire! Mindekivel előfordulhat, hogy megakad az életében! Lebontjuk az akadályokat, majd meglöklek azért, hogy zökkenőmentesen haladj tovább!

“Egy misét megér”, tartja a mondás. Ha tényleg komoly a baj, ne menj el mellettem, lehet, hogy tudok segíteni akkor is, ha úgy hiszed, neked nem lehet. “Néma gyereknek anyja se érti a szavát”, hívj fel és beszéljünk róla!