fbpx


Nagyon régen érezzük legbelül, tudjuk, hogy valami nagy változás fog történni… nem épp így képzeltük el, sokkal lágyabban és kevésbé fájóan, de most a közepén vagyunk, valami jelentős tényleg elindult. Hogy ez jó-e vagy rossz? Én szeretném hinni azt, hogy nem az összeomlás maradványai alatt akarsz élni, hanem erődet felhasználva képesnek érzed magad arra, hogy kitörj alóla és újratervezz és újracsinálj mindent. Ne adj teret a félelmeidnek, mert most minden ami bennünk van, az felerősödik és életre kel.

Hogy mire kaptunk most lehetőséget? Elmélyülésre, önmagunk megfigyelésére, tanulásra és elsősorban arra, hogy átértékeljük, hogy mi az ami igazán fontos az életünkben.

A hagyományos mindennapokban annyit rohanunk és nem engedjük meg magunknak azt, hogy megálljunk és elgondolkodjunk, hová is tartunk és honnan is jöttünk, hol vagyunk most az életben. Milyenek vagyunk és hogy működtetjük saját magunkat.

Most igazán kiütközik az, hogy ki milyen és mit képvisel. Most nem az a kérdés, hogy elkaphatod-e a vírust és vajon biztonságban tudhatod-e az egészséged, inkább az a kérdés, hogy mit teszel és miért teszed. A saját érdekeidet teszed előre vagy odafigyelsz a többiekre is? Emberségből kapunk most vizsgát. Te hogy szerepelsz a vizsgán?

Hajlamosak vagyunk arra, hogy addig nem megyünk fogorvoshoz, ameddig nem fáj a fogunk és jókat nevetünk azokon, akiknek fáj a foga és azt hisszük, velünk nem törtéhet meg… csak arra szeretném felhívni a figyelmed ezzel, hogy legyél átgondolt legyél megfontolt és nem baj, ha a régi életed leáll és megváltozik az életmódunk.

Ez óriási esély arra, hogy mindent megváltoztass. Ez egy esély arra, hogy megpihenj, lelassulj és objektívebben lásd, mi az ami tényleg számít az életedben. A világ is most lassul, úgy hiszem szüksége volt rá, mert túl volt minden pörögve és amit én tapasztaltam az az, hogy az igazi változás, a pozitív változás akkor jön, ha előtte lelassul az elmém, a testem és keresem a kiegyensúlyozottságom akkor is, ha a körülmények egyáltalán nem tűnnek támogatónak.

Nem keresem tevékenységekben önmagam, hanem először önmagamat keresem meg, hogy a tevékenységeimet jól tudjam végezni. Erre kap most mindenki kényszerpihenőt! Sokatok tudom kényszeresen, mindig valamit muszájnak érez tenni és két percet nem szán önmagára! Most ennek van itt az ideje, hogy legyen 2 perced magadra és találkozz saját magaddal.

Az Egóból, a valójában nem fontos dolgokból, akkora várat építettünk magunknak, aminek a falai most egészen biztos, hogy leomlanak. Muszáj leomlania, mert másképp nem élsz túl. A régi világ összeomlik, hogy szebb épülhessen! Megváltozott minden egyik napról a másikra és minden biztosnak és biztonságosnak tűnő rendszer összeomlik, hogy valami új jöjjön létre. Hiába kapaszkodunk minden régibe, nem fogjuk tudni működtetni.

Nyugodt körülmények között is ez a folyamat, piszok kemény tud lenni… ezt te is tudod, Én is, és mindenki, aki egyszer már valamit újraépített. Újraépül a világ, ahol a tényleg fontos dolgok kerülnek előtérbe és amit eddig muszájnak hittél, az egészen biztos, hogy a második sorba kerül. Én a virágzását látom, az átalakulást, a fejlődést! Akkor fogod ezt látni, ha benned is elindul a virágzás és nem az aggódásaidnak és félelmeidnek adsz teret.

Nekem is folyamatosan jövés menés az életem és most ez a vírusos helyzet szinte rákényszerít, hogy megálljak és önmagamba nézzek, mit miért csináltam eddig és hogyan lesz ez után. Ez az állapot kényszerít mindenkit arra, hogy ezt velem együtt megtegye… nagy a tét!
Tudom, hogy sokan kétségek között vannak, hogy mi lesz holnap, de vajon mikor tudtál megállni, kicsit lepihenni a mindennapos hajtások között utoljára? Megengedted ezt magadnak? Most ennek van itt az ideje, hogy újragondold az életedet és kiszakadj a mókuskerékből… ilyenkor érezheted igazán, hogy milyen törékenyek vagyunk és piszok fontos, hogy törődj a családoddal, időt tölts el velük és ami nagyon fontos, önmagadnak is szánj legalább perceket.

A nagy zaj, az internet, a facebook, a rohanás és állandóan a „meg kell ezt még csinálni”, erre nem adott esélyt, most használd ki, mert most erre utasít minden és mindenki. Most az egyszer érdemes szót fogadni és befelé figyelni, mert nem egy konzerv étel fog megmenteni, hanem az, hogy elcsendesedsz belülről és újraértékelsz mindent, amit életednek hívsz. Ha most nem is tudod mi lesz veled, mert nem tudod kisakkozni, legalább érezd azt bizalommal, hogy van erőd, megoldod úgy is és jöhet bármi!

Vajon miért is van most ez a helyzet? Számít az egyén, nagyon fontos az aki vagy és sok sok ilyen egyén az, ami a társadalmat alkotja. Az elmúlt évek alatt, olyan sokszor volt téma, hogy mennyi minden miatt lehet félni, mennyi minden miatt lehet aggódni. És bizony sok sok félelem gyűlt össze az egyénekben, ami most világméretet öltött és összeadódott. A világ már nem bírja ezt a feszültséget és most robbant egy nagyot, pont azért, hogy az a sok sok tudat önmagára ébredjen és egységesen kezdjen el működni. Hogy ti is akik hallgattok engem, sokkal nagyobb figyelmet szenteljetek embertársaitokra mint korábban, de úgy, hogy közben magatokról sem felejtkeztek meg.

Egy igazi csoda ami most van, de ez a csoda csak akkor mutatja meg magát előtted, ha levetkőzöd a félelmeidet, az aggodalmaskodásod és nem összeesküvés elméleteket bogarászol. Ha nem tartozik a feladatkörödbe a felelősök kutatása, kérlek foglalkozz a saját dolgoddal. A saját dolga most mindenkinek az, hogy végre odafigyeljünk egymásra és naponta beszéljünk a távol élő rokonokkal, barátokkal is. Tapasztalatot gyűjtsünk arról, hogy most az emberiség, az emberek törődnek egymással és tényleg igyekeznek.

Ne azokkal foglalkozz most, akik szerinted nem így csinálnak, hanem éld meg azt a törődést, amit most nagyon sokan csinálnak. Csináld tiszta szívvel, érezd át azt, hogy milyen segíteni és adni a többieknek.

Nagyon be kell vésned, hogy az, amit most teszel, az a saját egyéni döntésed lesz és nem hivatkozhatsz másra. Nem működik a szemet szemért elv… ma nem! Én nagyon mélyen hiszek abban, hogy együtt meg tudjuk csinálni és ha most minden a darabjaira is hullik, képesek vagyunk újraépíteni valami sokkal de sokkal jobbat és tartalmasabbat!

Tudom azt is, hogy most az aggódások, a félelemek és pánik ott van a legtöbb küszöbön és sokakhoz bejutott a házba is, de azzal is tisztában vagyok, hogy a vírus csak felerősíti azt, ami korábban is ott volt a szívekben…most megmutatja magát mindenki, önmaga előtt és mások előtt is. Arra kaptunk esélyt, hogy önmagunk lehessünk! És arra, hogy igazán emberséges emberek legyünk!

Kezeld ezt a félelmet szeretettel és nyugalommal is, mert most nagy szükséged van a higgadságodra. Akkor sikerül, ha önmagadba nézel, és ha már ott vagy… akkor szembe tudsz nézni a félelmeiddel és abba is tudod hagyni úgy, hogy látod az igazságot. Az igazság az, hogy „meg fog oldódni”. Tudd, hogy ez is meg fog oldódni, bármennyire erőteljes is a félelmed, meg fog oldódni. Megoldjuk, együtt!

A világ most megmozdult és ami csodálatos, hogy egységben tesz az emberiségért. Számomra az a csodálatos, hogy ilyenkor eltűnnek a bőrszínek, a vallási különbségek és megjelenik az emberség és az összefogás. Kitartás mindenkinek! Sziasztok!

Szólj hozzá TE is a bejegyzésemhez mert számomra minden vélemény számít!