fbpx


A szívedre vagy az eszedre szeretnél hallgatni? Szerinted melyik a jobb? Melyiket érdemes követni? Na most nagyon figyelj! Mert az önállóságod és a szabadságod a tét! Bármit is követsz, abba tudod hagyni? A szíved és az eszed is benned van.

Nélküled, nem képesek működni, nélküled semmik és amúgy is benned működnek. Itt az a kérdés, hogy vajon neked dolgoznak érted vannak, vagy neked mindenáron követni kell valamelyiket és úgy kell élned, ahogyan ők azt meghatározzák neked.

Érdemes azt megvizsgálni, hogy a kiszolgáltatottságra adsz „perdöntő” bizonyítékot vagy azt magyarázod meg magadnak, hogy szabad vagy, tehát bármilyen helyzetben gondolhatsz és érezhetsz szabadon bármit. Melyikre van „erős” válaszod! Tapasztalatod! Ez a perdöntő bizonyíték…. viszont bármit bizonyíthatsz, ha arra keresel és bizony találsz válaszokat. Van szabadság és van kiszolgáltatottság is.

Itt tényleg az a kérdés, hogy ki az eszköz. Az érzelmeid használnak téged, a gondolataid használnak téged, vagy Te használod őket. Hogy történik veled? Te hogyan csinálod? Bárhogy történhet és bárhogy csinálhatod, pont úgy ahogyan neked az jó és előnyös.

Ez egy komoly dolog, mert a jól megszokott reakciókat, jogosnak megítélt érzelmi válaszokat, nagyon nehéz felül írni. Ha érezted már úgy magad, hogy neked muszáj valahogyan érezned és nem láttál választási lehetőséget, akkor csak elszenveded érzelmileg az életedet és kiszolgáltatott vagy.

Túl sokan szenvedtek pont az érzelmeitek miatt, mert úgy hiszitek, hogy nem szólhattok bele abba, amit éreztek… Beleszólhatsz a szívedbe, hogy mit érezz és a gondolati folyamatokba is. Igen is, van beleszólásod az életedbe! A tét az önállóságod és a szabadságod? Mivel minden az érzelmi világunkból indul ki, másképp gondolkozik egy dühös és egy békés ember is, ezért az érzelmi intelligenciád az elsődleges.

Ha szeretnéd, hogy az életed valóban úgy működjön ahogy szeretnéd. Tehát az elvárásaid találkozzanak a valósággal, el kell érned azt, hogy neked dolgozzon minden érzelem, mindegy hogy azt korábban negatívnak vagy pozitívnak élted meg. Az a legszebb az egészben, hogy mindig is neked dolgoztak, csak nem kezelted őket tudatosan és nem láttad meg bennük a barátot, csak az ellenséget.

Nem tudsz elfutni előlük, mert az érzelmeid mindig veled vannak, ott vannak benned, bármennyire gyorsan is szeded a lába, bárhová is száműzöd magad, mindenhová viszed magaddal azt a kis csomagot, amiben az érzelmeid nagyon nagy hatással vannak rád, függetlenül attól, hogy erről tudomást veszel vagy sem.

Nem lehet őket eldobni magadtól, de még kikapcsolni sem. Próbálkozni lehet a nagy falakkal, de soha nem lesznek eléggé magasak és erősek, mert az érzelmek olyan jelentések, amiket csak megérteni érdemes.
Nem tudod figyelmen kívül hagyni azok jelentéseit, mert azért vannak, hogy támogassanak ezek a jelentsek. Meg kell tanulnod értelmezni azokat.

Azt sem engedheted, hogy ők irányítsanak téged. Sokan buzdítanak arra, hogy hallgass a szívedre. Én arra buzdítalak, értsd meg a szíved, de ne hallgass rá. Használd a szíved, de ne ő használjon téged. Ha ez fordítva van, akkor azt az egyszerű tényt nem veszed figyelembe, hogy a szíved benned dobog és nem fordítva. Nem a nyúl viszi a puskát. Nélküled semmik az érzelmek, viszont velük együtt válsz igazán valakivé.

Az érzelmek, még azok is, amelyek rövid távon fájdalmasnak látszanak, belső iránytűkét valójában olyan cselekvések felé mutatnak, amelyeket a céljaid elérése érdekében meg kell tenned. Ha nem tudod hogyan használd ezt az iránytűt, örökre ki leszel szolgáltatva az érzelmi gengszterek kényének és kedvének.

Mert a legerőteljesebb maffia érzelmekben utazik és háttérből, észrevétlenül irányít téged olyan tettekbe, amiket nem szeretnél elkövetni. Tipikusan olyan helyzetekbe, amikor téged használnak fel olyan elkövetésére, amiket nem szeretnél elkövetni, de mégis megteszed és utána főhet józanul a fejed.

Bármennyire tűnnek is a gengszterek ellenségnek, nem azok. Csak betöretlen vadlovak és a múltból erednek. A múltban felfedezhető sémák és ismétlődések vagy következtetések sem vezetnek el oda, hogy ma jól legyél és éld a nyugalmadat, egyensúlyodat. Bármennyit is kutakodsz a régi dolgaidban és fedezel fel összefüggéseket a régi és most között, azok még mindig a feszültség és problémák okait vizsgálja, de nem a nyugalmat és az egyensúlyt.

Az igazság az, hogy egyik pillanatban tudsz sírni és egy másik pillanatban akár nevetni is. Felváltva, de akár egyszerre sem lehetetlen. Ha eléggé erőteljesen itt vagy és zokogásba kezdesz, bármikor áttérhetsz a nevetésbe is.
Ezek sémák és kialakult szokások, amik a környezetük megfigyeléséből táplálkoznak. Jelző értékük viszont megkérdőjelezhetetlenül fontosak.

Mindenkinek egyértelmű az a tény, hogyha valamit eléggé erőteljesen keresel, legyen az bármi, előbb vagy utóbb megtalálod. Ha kitartóan keresed annak az okát, hogy a múltad miért teszi tönkre a jelenedet, vagy hogy miért vagy szerencsétlen, a figyelmed előbb vagy utóbb olyan referenciákat kínál, amiket el fogsz fogadni.

Ezt azért teszi, mert ez a kívánságod, mert neked ezekre a kérdésekre kellenek a válaszok.
Ajánlok neked megint egy nagyon általános megfogalmazást, mi szerint: A múltad nem azonos a jövőddel, de a jeleneddel sem. Érzelmeink hatékony felhasználásának egyetlen módja az, ha megértjük, hogy azok értünk vannak és nem ellenünk… minket szolgálnak és nem mi szolgáljuk őket. Ez a fajta hierarchia megkérdőjelezhetetlen.

Ha ezt tudatosan kezeled, akkor már nem szeretnél öntudatlanul becsapni magad. Tanulnod kell az érzelmeidből és felhasználni olyan eredmények létrehozásra, amelyek az elvárásaidban is szerepelnek, azért, hogy jobb legyen az életed. Engedd meg magadnak a változás lehetőségét, mert új érzelmekkel, illetve a régi érzelmi világod felhasználásával, új és mérvadóbb dolgokhoz juthatsz. Azok az érzelmek, amiket korábban negatívnak értékeltél, csupán felhívások arra, hogy el kéne indulni és nem csak tervezgetni az indulást.

Felhívás egy olyan keringőre, amit ha nem jársz el, mert azt hiszed, hogy nem tudsz táncolni, lemaradsz róla. Ha segíted magad abban, hogy felismerd ezeket az érzelmi jelrendszereket, mint amikor már tudsz írni, úgy olvasol belőlük, az érzelmeid az ellenségből, baráttá lesznek és támogatóddá lesznek.

Egy olyan súgó géppé alakulnak át, amikre tényleg érdemes lesz hallgatni, mert átkalauzolnak a leghevesebb pillanatokban is. A felismerések megszabadítanak a félelmeidtől és lehetővé teszik, hogy megtapasztald mind azt a bőséget, amelyre mindenki hivatott.

Ahhoz, hogy erre a pontra eljuss, meg kell változtatni minden eddigi elképzelésedet az érzelmeidről. A kellemetlenül negatív érzelmek nem kihasználnak és tönkretesznek téged és nem a logikai eszmefuttatás végtermékei, hanem csupán olyan jelek, amik egy bőséges élet irányába szeretnének irányítani.

Szólj hozzá TE is a bejegyzésemhez mert számomra minden vélemény számít!