Amikor a túl sok, bonyolult és túl hosszú és túl magasan van a léc, bármivel is kapcsolatban, valójában azt jelented ki, hogy fogalmad sincs arról, hogy mi történik veled, nem ismered a folyamatot és lövésed sincs arról, amiben benne vagy. Így persze megoldás sincs, csak olyan eredmény, amivel biztos, hogy elégedetlen leszel.

Tudom ez a megfogalmazás kicsit meredek és bicskanyitogató is, de az aki nem tud valamit egyszerűen, legalább önmaga előtt egyszerűen megfogalmazni, az nem érti.

Ha valakivel beszélgetsz és úgy kezded, hogy ez túl bonyolult, hosszú és túl sok, valójában azt feltételezed, hogy nincs rá megoldás, megváltoztathatatlan és senki nem fogja megérteni, megválaszolni, se átlátni azt, hogy veled mi van éppen.

Ezzel azt jelented ki hatalmas felkiáltójellel, hogy ez ilyen és lehetetlen a helyzeted. Én pedig azt mondom butus vagy. Azért vagy butus, mert kívülről sokkal egyszerűbb rálátni arra, amit Te nem értesz.

Persze, hogy nem érted, mert nem látod csak a káoszt, de ha ezen változtatni szeretnél, akkor szükséges a kijelentéseidet legalább megkérdőjelezni, hogy esélyt adj arra, hogy ez a káosz megváltozhasson.

Engedd meg magadnak azt a luxust, hogy „én nem tudom”, de megadom az esélyét annak, hogy legalább „más megmutassa, mi történik velem”.

A válasz a tiéd lesz, neked fog szólni és segíteni fogja az életed, nagyobb lesz a „látómező”. Valahogy így néz ki, kérdőjelekkel az, hogy szabadságot adsz annak, hogy „más legyen”, hogy „jobb lehessen”.

Sokszor az életben, nagyon nagyon sokszor felmerülnek kérdések. Olyan kérdések amik belőled fakadnak, belőled indulnak ki. Ezek a kérdések valamilyen irányt keresnek. Keresik azt a lehetőséget, ami aztán valahová eljuttat.

A kérdések nagyon fontosak, mert aki felteszi őket, az egészen biztosan meg is tudja válaszolni, akkor is a sajátja lesz a válasz, ha ezt máshonnan hallja.

A kérdések nélkül, silány és unalmas életet élhetnél, mert minden egyértelmű lenne és egyirányú. Rajtuk keresztül alternatívákat keresel Te is, olyan alternatívákat, amiken keresztül eljuthatsz valahová és pont oda, amilyen irányba érdeklődsz a kérdéseiddel.

A kérdésekben pedig ott lapul valahol a válasz is, mert aki felteszi őket, még nem tette tudatossá azt, ami ott van abban, aki kérdez.

Benned is ott vannak azok a válaszok, csak még nem tudatosultak benned. Kérdéseken keresztül jutsz el oda, ahol mindig is voltál, saját magadba.

Olyan vagy mint a válaszok könyve. Ha eddig nem kaptál válaszokat, az azt jelenti, nem fogadtad el őket. Mert válaszok mindig vannak.

A válaszok mindig ott vannak a válaszok könyvében, mert olyan lehetőségeket rejtenek, amik ott vannak a szemed előtt, de nem látod a sorait. Tudatossá kell tenni, meg kell látnod azokat a sorokat, amik ha tudatosulnak benned, akkor olyan világossá válik, mint a nap.

Rengeteg gondolat rohangál mindenkiben, sok sok megoldás, de ezek rendezetlenül, olyan mintha őrületbe kergetnének, bizonytalanságot okoznak, ezért hiába a sok sok válasz, a pontok helyén, kérdőjelek vannak.
Megkérdőjelezik tudatlanul azt a helyzetet, amiben akár jól is érezhetnéd magad.

A bizonytalanság, megkérdőjelezi és biztossá teszi a bizonytalanságot. Egészen biztos, Te is bizonyosságot, megkérdőjelezhetetlen biztonságra vágysz.
A kérdésekben pedig az a szép, hogy a válaszokból formálódnak meg, de azért tűnnek olyannak, amit megélsz a sok sok gondolat között, mert sok van belőlük.

A sok pedig nagyon kevés. Amikor sok sok ötleted is van, lebénulsz mert nem tudod megvalósítani mindegyiket. A figyelmed egyik helyről a másikra ugrál és képtelen a lényegre összpontosítani, így megvalósítani sem tud semmit, mert mikor belekezd valamibe, már bele is kezdett a következőbe.

A kérdéseid is ilyenek. A sok sok válaszból jönnek létre, ezért befedik azt a valóságot, amit akár élhetnél is. De nem hagy nyugodni, nem hagy tenni a dolgod, mert megkérdőjelezi azt, amit szeretnél.

A kérdéseket elhagyni nem fogod tudni, nem is az a cél, hogy eltűnjenek a kérdések, mert mindig lesz belőlük. A válaszok ott bolyonganak a fejedben, ezért kell, hogy minden válaszhoz legyen kérdés.

A válaszok sem fognak el tűnni, mert ezekből lesznek olyan alternatívák, megoldások, amiket aztán képes leszel megvalósítani. Mert Te is szeretnéd magadat megvalósítani. A mai kor legnagyobb találmánya, az önmegvalósítás.

De a kérdések kérdésessé teszik azt az embert, aki esetleg nem olyanná vált, mint ami a fejedben megszületett kép.

Mert ezek a képek, képlékennyé teszik, tehát ami nem biztos, az szabadon alakítható és formálható. Ami nem egyértelmű, az szabadon alakítható bármilyenné. Ami most számodra bizonytalan, azon keresztül gyúrhatod magad szabadon olyanná, amilyenné csak szeretnéd.

És bármilyen furcsán is hangzik, az ingatagból, a kérdésekből leszel olyan, amit elvársz magadtól is.

Most is pont olyan vagy, mint aki Te vagy. De mivel nem tudatosul ez benned, ezért megkérdőjelezed és változtatni akarsz magadon. Nem tetszik a kép, nem tetszenek dolgok, ezért elégedetlen vagy és megkérdőjelezed az életed.

Az ilyen emberek, meg vannak győződve arról, hogy nem saját maguk. Mintha valaki más tenne helyettük bármit is és ráfogják magukat valaki olyanra, aki szerencsétlenebb, bénább náluk.

Mert elég hiúak ahhoz, hogy elégedetlenkedjenek. Ők ilyet nem tehetnek, ezért megtagadják magukat és megkérdőjelezik azt, akit jelenleg képviselnek.

De ez a sok kérdőjel, a magukról alkotott és a világba helyezett önmagukból fakad. Ha mélyen a gyökereidbe nézel, nem tudsz magadról olyat feltételezni, ami ne lenne meg, legalább gondolati szinten. Nem tudsz olyanról, még csak kérdéseket sem feltenni, ami ne lenne már meg.

Szeretné felfedezni új dolgokat, megvalósítani valami újat, de nem fogsz tudni csak is olyat, ami létezik. A nem létezőt nem lehet meglátni, nem lehet kérdésekbe foglalni sem. Pontosan azért nem, mert nem létezik.

De olyan, hogy nincs, valóban nem létezik. Amit meg szeretnél válaszolni, az eleve a válaszaidból adódik, de köd fedi számodra, ezért próbálod megszólítani.

Egy olyan élet reményében, ami kielégít . Mert a feltevéseid is valamiből kialakultak. Mert valóban mi vagyunk saját életünk okozója, mégis mindezek ellenére az okozat, van, hogy sokszor kívül válik mérhetővé.

Óriási téma a szabadság! Mert az, ami kérdésekben megjelenik benned, szabad életet adhatnak neked.

A Szemináriumokon nagyon részletes taglalom, hogy juthatsz el egy olyan élethez, ahol nem a gátak és problémák kapják a legnagyobb figyelmet, hanem az, hogy mit is kezdj velük, hogyan semmisítheted meg és hogyan léphetsz túl rajta.

A szemináriumokon meg fogod érteni, hogy Te, a saját életedben, hogyan tudod alkalmazni a mindennapjaidban! Nagyon nagy a tét úgy hiszem, mert pici akadályon való átlépés is óriási sikert képes okozni, ami mérhető sok esetben anyagilag is.

Két hét múlva kezdjük az első Szemináriumi napot! Bízom benne találkozunk személyesen is!

Szólj hozzá TE is a bejegyzésemhez mert számomra minden vélemény számít!