A jövőd veled van, ha ma kezded…

Üdvözlök mindenkit, Szikszay Csaba vagyok és még mindig Velencéből. Kivonultam egy időre a hétköznapi életemból azért, hogy alkossak és a sok évnyi jegyzeteimet átnyálazzam. Nos eddig több mint 800 oldalt sikerült átböngésznem és megvannak a tervezetek is, hogyan fogom neked tudni átadni az eddigi tapasztalataimat.

Ez tényleg komoly anyagmennyiség és baromira „sűrű” tanúlságokkal és a 800 oldallal még nincs vége, rengeteg tudást, megfigyelést halmoztam fel, amit nem szeretnék magamnak megtartani, szeretném veled megosztani mindenképp, hogy segítse az életutadat.

Többnyire ugye csak Budaesten tartok előadásokat és nem mindenki tud utazni vagy közbe jön valami, ezt megértem. Szerettem volna   mindig is olyan előadássorozatot adni mindenkinek, amit otthon, kényelmesen, bármikor amikor ráér, meg tud nézni, hallgatni bárki.

Lényegében most ezen dolgozok, hogy hozzád is eljusson a tudás, előadás és fejlődés lehetősége. Ha ügyesek vagyunk, egyébként jövőhéten meg is kapod erre a lehetőséget. Adiggra a rendszer, ami működteti úgy hiszem készen lesz.

Azt hiszem aktuális a mai témám számodra, mert fontos kérdés mindannyiunknak a jövő és az, hogy a jövőben milyen lesz az életünk. Kicsit talán könnyebb is úgy elvielni a múltból hozzott nehézségeket, ha tudjuk, tudunk rajta változtatni.

Ha itt vagy velem! Köszönj be, szólj hozzá néhány gondolatot, mert kíváncsi vagyok a véleményedre, így én is tanulhatok a hozzászólásaitokból.      

Mit hoz a holnap? Pont a mai nap következményeit. A következményeket, pedig most fogod befolyásolni. Biztos, hogy az életedben volt legalább egy olyan nap, amikor jól érezted magad a bőrödben, így tudod milyen az, amikor csodálatos minden. Adjunk arra esélyt, hogy a mai nap is ilyen nap legyen, még ha másnak is tűnik első gondolatra.

Ha szétnézel, bárhol az utcán? Mit látsz? Mosolyt mindenhol vagy keserűséget? Mindkettő van, de figyeld meg, valamire ki vagy hegyezve. Valami jobban meg fog érinteni és itt belülrön indulsz el és a balső világod alapján fogod valamilyennek „értékelni” a külső világot.

Ha most sok az ellenséged, sok a rosszakaród, vagy túl sok gonoszt azonosítasz be és meggyőzöd magad, hogy ilyen az élet és benne mindenki más, akkor a két füled közötti területen vannak bajok. Ott kell rendet csinálni!

Elhiszem, hogy van egy csomó bizonyítékod és tapasztalatod, meg magyarázatod… de az, hogy milyennek látod és milyennek éled meg az életed, az bizony a két füled közötti területen dől el.

Tehát, ha változtatni szeretnél az életeden, mindegy, hogy mit, akkor meg kell tanulnod másképp látni és másképp megszűrni a világot azért, hogy a kézzel fogható pl. „számláid, szerelmed, főnököd is veled változhasson.

Amikor visszatalálsz önmagadhoz, nincs olyan, hogy nem támogatnak a többiek! Magunkat szoktuk bántani, de a többieket használjuk arra, hogy ezt ne ismerjük be. Szóval, ha elégedetlen vagy ahhoz senkinek semmi köze, a kétfüled közötti területtel van bajod!

Nem a ferdítésre gondolok, hogy minden szép és jó, mert akkor hazudnék, hanem arra gondolok, hogy van lehetőséged „széppé és jóvá” tenni a saját életedet, reálisan és a valóságnak megfelelően.

Mert Ma minden lehet csodálatos. De, vajon mint hoz a holnap? A holnap mindig hoz valamit, valójában soha nem jön el – mert holnap is ma lesz – ennek ellenére sokan azon rágódnak „mi lesz holnap”. Nincs rá válasz, de mégis aggódnak miatta. Egyáltalán minek kerül szóba a holnapi nap, amikor ma minden nagyszerű? Nem vagy képes problémák nélkül élni?

Most minden jó, kivéve azt az aggodalmat, hogy vajon a holnap „jó” vagy „rossz” lesz-e. A mai nap tökéletes úgy ahogy van. Szerinted miből fog a holnap megszületni? A mai napból. Nincs miért aggódnod. Ha megengedted a mai napnak a nyugalmat, kiegyensúlyozottságot, a jó bőrben levést, akkor a holnapi mai napban ezt tudod tökéletesíteni. Erről lesz meg minden információd, mert a mai nap „jó bőréből” fog előbújni a holnapi is.

Aggódhatsz, kételkedhetsz, így lerombolod a mai nap nyugalmát és egyensúlyát. Mire eljön a holnap, tele leszel kétellyel, bizonytalansággal, feszültséggel, haraggal és elmondhatod, hogy „Na, ugye megmondtam”. Addig kételkedtél a jó érzéseidben, hogy holnapra kapsz is róluk bizonyítékot, mert megtörténik az, amiben elmélyedtél, amiről információkat gyűjtöttél. Viszont miattad lett olyan a napod, amilyen most is. Megtörtént amit el szerettél volna kerülni, de miattad történt. Egyébként más is történhetett volna, de addig piszkáltad a jövőt, hogy ez lett belőle. Ha békén hagytad volna és azzal foglalkoztál volna, ami most is van veled, akkor ez nem történik meg.

Ez az aggódós hozzáállás olyan, mintha öngyilkosságra ítélné a jövődet. Mintha egy véget nem érő szenvedésre adnád a fejed. Pont azért, mert mindig van valaki aki figyelmeztet és meg akar óvni. Akár saját magadat is figyelmezteted, mert el akarod kerülni a kellemetlenségeket. Mind ez a sok sok kellemetlenség a figyelmeztetésből adódik. Azért történik meg, mert a figyelmeztetésből, aggódás és kétely születik. Olyan irányú informálódás a lehetséges jövőről, mint amikor Budapestre szeretnél utazni és ott megnézni érdekességeket, viszont Bécsről nézel meg filmeket, útikalauzokat és csodálkozol, hogy Budapesten nem találod a Schönbrunni kastélyt. A holnapi napban mit szeretnél meglátni, megélni? Akkor arról informálódj.

Van egy önbeteljesítő mechanizmusunk. Bármi is történik, a mai napból fog történni, nincs miért aggódni a holnapi miatt. Szűkítem a kört, ha ez a pillanat nagyszerű és tökéletes, akkor hogyan lehetne szörnyű és tökéletlen a következő?

Ha úgy gondolod, hogy ez egy olyan nap, amikor minden tökéletlen, akkor tudnod kell azt is, hogy magadat teszed tökéletlenné, pedig úgy vagy tökéletes ahogy vagy. A tökéletlen is tökéletes. Azért tűnik tökéletlennek, mert más az elmélet és más a kivitelezés. Valakitől hallottad milyennek kéne lennie mindenkinek, de nem vagy mindenki. Te saját magad vagy, teljes más, mint mindenki más. Itt lenne az ideje elismerni magad!

Nem álltál be a sorba és így vagy jó és tökéletes, még ha el is térsz a többiektől, hozzájuk mérten tökéletlen vagy, önmagadhoz mérten pedig tökéletes. Melyik számít? Sokan reménykednek abban, hogy majd milyen tökéletessé lesznek valamikor, ezért mindent megtesznek, hogy tökéletessé legyenek. Illetve mindent megtesznek annak érdekében, hogy holnap mások legyenek, ugyanolyanok mint a többiek. Soha nem lehetsz a többiek, még holnap sem. Te holnap is ugyanolyan tökéletes leszel, mint ma.

Kergetik a reményt és tönkreteszik a jelenüket a jövőbe vetett reményeikért. Hagyd el a reményt és visszakerülsz a megoldás napjára, a mai napba. A holnap soha nem jön el. Amit várunk a holnapi naptól, az sem jön el, mert itt van a mai napban: önmagad tökéletessége, nyugalma, kiegyensúlyozottsága, minden, amit megelőzött a remény. Mert a reménykedés mutatja meg a feszültséget, a rossz érzéseket, az elégedetlenséget. Szomorú vagy, ezért elkezdesz abban reménykedni, hogy jó kedved lesz. Ezzel azt erősíti benned a remény, hogy most, szomorú vagy. Erősítsd a jó kedvet és ahhoz nem kell reménykedni.

Mindent ma csinálsz magaddal. Most, hogy itt vagy és nem a jövőt fürkészed, egy olyan jövőben lehetsz jelen, amit valamikor megálmodtál magadnak. Viszont bármikor választhatsz magadnak egy új életet, egy új jelent olyan jövőképpel, aminek az első pillanatait most éled meg, miközben olvasod a sorokat.

Ez a mai nap a házad alapja, ami a legmeghatározóbb szerepet tölt be a későbbiekben. Ha ez a jelen pillanat nem elég szilárd és kétségekkel teli, akkor bármilyen szép jövőt is tervezel erre a talapzatra, elmossa a legapróbb eső is a „gyönyörű” házat. A jövőd alapja és lehetőségei, a mai napban vannak, ezért használd ki, mert semmi nem kell ahhoz, hogy jól érezd magad „most” a bőrödben. Ha ilyen jövőt szeretnél, akkor kezd ezzel az érzéssel a jövődet, még ma! Illetve, most!

Szólj hozzá TE is a bejegyzésemhez mert számomra minden vélemény számít!