Aggódás

Nincs jó és rossz, csak tudatos és tudatlan. Mindig az adott pillanatban lévő tudásod, tapasztalatod, bölcsességed szerint döntesz így, vagy úgy. Ami tudatlan, arról még nincs tudásod, ezért meg kell tapasztalnod. Tapasztalni csak úgy tudsz, ha legalább egyszer kipróbálod, legalább egyszer el kell követned, amit még nem ismersz. Ami fenyegető és félelmetes, az a nem létező, ezért igyekszünk minél több tapasztalatot gyűjteni arról, hogy ne dőljön ránk vagy valaki más fejére a kivágott fa. Ha egyszer már megtörtént veled, akkor azt hiszed aggódással, majd sikerül kikerülni az újabb fejre esést. Mindegy, hogy magadért vagy másért aggódsz, a hangsúly az a nagyon eleven és intenzív, érzelem dús aggódáson van.

Olvasd tovább

Empátia

Az együttérzés megoldás, az érzelgősség megtorpanás. Az együttérző ember érez igaz, de megőrzi érzelemmentességét a helyzettel kapcsolatban. Érez, de nem érzelgős. Megteszi amit a helyzet megkíván, a tőle telhető legjobban, de ezt a helyzetet nem veszi magára, a helyzet nem érinti meg. Gondolj egy pillanatra, egy olyan helyzetre… egy olyan érzelem dús helyzetre, amikor a […]

Nem építhetsz a tapasztalataidra…

Aki tudatosan teremti az életét, annak nem lehetnek meggyőződései. Mert a tudatos életnek, nincsenek követendő szabályai. Sokan hisznek valamiben és elutasítanak minden mást, ami ebbe a hitbe nem fér bele. Úgy gondolják sokan, hogy csak így, meg úgy lehet és meggyőződése, hogy másképp nem. Ha szeretnéd tudatosan élni az életedet, akkor nem hordozhatsz magaddal a […]

Görcsösen, de könnyedén is elérheted…

Könnyedén megtenni a feladatokat. Mindenki vágyik erre a laza életre, állapotra. Persze úgy, hogy az eredmény jobb vagy legalább ugyanolyan lesz mint volt. Sokan hirdetik a harcot és a muszáj megtenni mert sok múlik rajta hozzáállást. Dönthetsz, hogy lazán éled az életedet, vagy inkább harcolsz. Tudom, megint az eredmény az ami nem mindegy. De, tényleg nem mindegy. Ha az eredmény ugyanaz, vajon képes vagy arra, hogy könnyedén juss el a célba? Tudsz dönteni arról, hogy feszülten vagy ellazultan?

A legtöbb ember érzelmileg olyan mint a kaméleon. Keresi a nyugodt körülményeket, hogy egy kicsit megpihenjen és bajban van, amikor egy feszült ember társaságába kerül. Te is szeretsz kaméleonkodni, vagy inkább kicsit jobban odafigyelsz magadra és nem csak elméleteid vannak arról, hogy rajtad múlik, milyen az életed. A kaméleon előnyben van, mert eszébe sem jut rosszul érezni magát, akkor, ha éppen piros vagy kék színt ölt fel. Az emberek viszont még a kaméleonhoz képest is hátrányban vannak, mert átszíneződnek ha dühös környezetbe kerülnek és még agyon agyalják magukat e miatt.

Olvasd tovább

A múlt elmúlt, de…

Élj itt és most. Gondolom már milliószor hallottad, hogy dobd el a múltad, engedd el és élj a jelenben. Segítek, mindenki a jelenben él és vannak emlékképei a régi dolgokról. Ha őszinte vagy akkor tudod, hogy hatással van a múltad a jelenlegi életedre, de nem kell, hogy befolyásolja, meghatározza ez a hatás a mindennapjaidat. Az eső is esik, megázhatsz, de kinyithatod az esernyőt és nem kell, hogy hatással legyen rád, csak azért, mert ő el akar áztatni.

Most hogy hallasz, olvasol tőlem, fizikailag jelen vagy, de pszichésen, a múltad köztem és közted áll. Csak meghallod a szavaimat és ezután tovább értelmezed azokat a szavakat az emlékképeid szerint, a múltad szerint. Próbálod beilleszteni a logikádba. Van egy nagyon buta szokás. Amit nem tudsz beilleszteni, vagyis nem érted meg, azt automatikusan el fogsz utasítani. Tehát ne a feldolgozással foglalkozz most, hanem a gyűjtéssel. Majd ha már meghallottad, akkor lesz mit feldogozni, máskülönben elveszel a részletekben.

Olvasd tovább