Csak egy egyszerű kérdés: Mit szeretnél? Egyszerű kérdésekre is túl szoktátok bonyolítani a választ. Túlagyaljátok a mindent meghatározó választ, ezért nem juttok hozzá! Ha van cél, vezet hozzá út is. Soha ne a “hogyannal”, az úttal kezd a válaszodat, hanem a célod értelmével, a “miértekkel”, mert az úgy nézne ki, mintha utat szeretnél építeni a semmibe.

Kell, hogy legyen válaszod, egyértelmű, számodra világos válaszod, amit Te értesz, ami számodra fontos. Legyen benne tűz és ne legyenek benne kérdések. Hajlamosak vagytok álmodozni a célokról, amit megértek, mert minden egy álommal kezdődik, de ha már célt faragtál belőle, tehát látod a lépéseket az utadon, akkor ne csak ábrándozz róla, mert el kell indulnod.

Tudnod kell, hogy jó lesz neked, ha oda eljutsz, másképp elbuksz, vagy el sem indulsz oda. Ott belül a szíved támogat, felforrósodik tőle ha róla van szó, el akarod mindenkinek mondani, mert eszedbe sem jut óvatosan közeledni.

Még nem érkeztél meg, de teszel meg lépéseket, ez már nem a magánügyed, mert nagy dolgot igyekszel létrehozni, nem csak a saját életed, hanem mindenki más életére is nagy hatással lesz.

Óhh igen, nem iszunk a medve bőrére előre, meg nem kiabáljuk el… ezek butaságok és óvatosságra intenek, annyira óvatos leszel tőle, hogy semmit fogsz csinálni. Ne dőlj be, csak indulj el és ha segítséget is fogadsz el a többiektől, esetleg tanulni is mersz közben, akkor megkönnyíted a saját dolgod.

Többen, többre vagyunk képesek, nagyobb az erőnk, nagyobb a lelkesedésünk, együtt tudunk gondolkodni. De a dicsőség a tiéd lesz a közösségben is, mert a Te célod, a Te eredményed lesz… a többiek csak besegítettek.
Ha hozzám fordulsz, mert eljössz a szemináriumra én sem fogom helyetted a mellemet verni, mert a Te érdemed lesz, de együtt mégis csak olyat látunk meg, amire egyedül képtelen lennél.

Szóval tudod, hogy mit szeretnél? Van egyértelmű, világos válaszod rá? Nem arra vagyok kíváncsi mitől szeretnél megválni, téged sem vezet sehová az a válasz, ami NEM -mel kezdődik. Tehát tévhit az, hogy „legalább tudom, mit nem szeretnék”, azért mert tudod mit utálsz, nem fogod tudni, mit szeretnél.

Azért, mert elmondom neked, hogy van a válaszomban, ez nem Tv, egy nem ágy, szép nem zöld szőnyeg és nem ablak, meg nem plafon… na most tudod mit szeretnék, tudod, hogy miről beszélek? Eléggé hülyén hangzik ugye?

Ne a levegőről beszélj, ne arról ami körbeveszi, mert nem rajzolódik ki az, hogy valójában az asztalon lévő tollra gondoltam. Csak egyszerű legyél, ha minden másról beszélsz, félrebeszélsz és magad előtt is hiteltelen leszel.

Túl fogod agyalni, ha nem a tollról van szó a fejedben. Csak írd körbe, miért van szükséged a „tollra”, mivel lesz könnyebb a célod megvalósításával az életed, a többiek élete. Ha nekem lesz egy tollam, mindenhová magammal viszem és minden szerződést azzal fogok aláírni. Mellettem, mindenkinek lesz tolla! Senki nem fog tinta hiányban szenvedni.

A válaszodban legyen elhivatottság, elköteleződés és tudd, hogy vannak hozzá képességeid. Én soha nem végezném ezt a fajta segítő munkát, ha nem köteleződök el. Ha nem végzem a szemináriumokat elhivatottan. Belőled sem hiányzik semmi, mert semmi olyat nem tudsz kitűzni célul, amit ne tudnál megvalósítani.

Lehet, hogy az álmaid szárnyalnak és tudsz álmodozni és az is lehet, hogy képtelen vagy a megvalósítására, de a célok a földhözragadtak. A cél a valóságban történik, ahhoz már vannak lépéseid, ha megtalálod őket.

Még nem találkoztam olyan emberrel, aki ne tudott volna valamit véghezvinni, de olyannal már igen, aki megállt és megtagadta a saját céljait. Csak azért, mert elfáradt, mert nehéznek, túl nagy falatnak találta. A túl nagy és nagyon nehéz, nem konkrét. Ugye kértem, hogy legyél konkrét… pont azért, mert a nagy és nehéz megfoghatatlan.

Nem tudod mérni, hol tartasz, ezért meg is fogsz tőle ijedni, mert azt fogod érezni, hogy egy helyben jársz. Legyél konkrét és használj mérőszámokat és lelkesíteni fog ha már van miért hálásnak lenni. A túl nagy, vagy az óriási olyan, mint mikor a hátára kötött boton csüngő répát kergeti a nyúl. Elérhetetlen.

Fontos! Ha nem a legfontosabb az életedben, hogy tudd merre tartasz. Másképp csak panaszkodni fogsz és fölösleges dolgokkal fárasztod magad. Ha éjszaka nem tudsz aludni, akkor pont a körítéssel töltöd az idődet és nem a lényeggel, a legfontosabbal, az alvás és pihenés örömével. Tudd mit akarsz!

Sétálj egy órát, legyél kicsit egyedül a gondolataiddal. Törődj a lényeggel, körítés nélkül és világosan fogalmazd meg a „tollad”, hogy tiéd legyen! Drukkolok, hogy sikerrel járj!

Kettétör az élet, ha nem vagy rugalmas!

Vajon fontos-e, hogy célokat tűzzünk ki magunk elé az életünkben? A cél kijelölése az indulás pillanatában fontos, később ha túl sokat foglalkozol vele teherré van válik. Minél pontosabban határozod meg a célt, amelyet el szeretnél érni, annál könnyebb a hozzá vezető út, és minél merevebben ragaszkodsz a céljaidhoz, annál biztosabb, hogy nem fejlődsz. Hogyan lehet […]

Nincsenek negatív érzelmek!

Nincsenek negatív érzelmek! Az érzelmi világunk nem opciós, azaz minden egyes érzelem, amit érzel, érted van. Még akkor is, ha összefüggést találsz az épp aktuális lelki állapotod és eredményeid között. A világ boldog és egész, nem hiányzik belőle semmi, mindig is az volt, viszont jött Ádám és Éva és megteremtették a választás szabadságát. Az alma […]

Hol vagy az életedben?


Hol vagy az életedben? Azt értem, hogy kitaláltál valamit és szeretnéd megvalósítani. Mégis az a kérdésem, hogy hol vagy az életedben? Ez nagyon fontos kérdés, mert olyan sokan jól, meg helyesen szeretnének egy szituációból kijönni. Megértem, hogy kezelni szeretnéd a helyzeteidet és vágysz arra, hogy azt a választ kapd, amiért feltetted.

Meg kell barátkozni a gondolattal, hogy nem mindig úgy és olyan formában kapjuk meg, ahogy azt kitaláltuk. Ha most arra gondolsz, hogy általában rosszabbul, akkor fogalmad sincs, hol vagy az életedben és hol tartasz benne.

Olvasd tovább

Szólj hozzá TE is a bejegyzésemhez mert számomra minden vélemény számít!

Password Reset
Please enter your e-mail address. You will receive a new password via e-mail.