Az emberek gyakran próbálnak elkülönülni az érzelmeiktől és úgy gondolják, hogy tudják kezelni az érzelmeiket. Úgy hiszik, hogy ezzel a módszerrel a kellemetlenségek kevésbé lesznek kellemetlenségek. Így olyan, mintha a rossz, nem lenne olyan rossz.

De mind e közben, belülről szét szeretnének robbanni a dühtől, haragtól és fortyognak magukban, hogy milyen szörnyűek a dolgok. Lázadnak és háborognak másokra, hogy mennyire kihasználják őket és tönkre teszik a többiek. Magukat kitüntetik, mert azt hiszik jól végzik a dolgukat, de a többiek mindent elrontanak.

A többiek a lúzerek, de ők mennyi áldozatot hoznak a közjóért. Nem értik, miért velük történnek a rossz dolgok. Nagyon röviden, semmit nem hajlandóak változtatni, de mindenki mástól változást várnak. Folyamatosan azon dolgoznak öntudatlanul, hogy tönkre menjenek a dolgok, de magukat soha nem vállalják fel.

Megtapasztalni az érzelmeket, de azokat soha fel nem vállalni, illetve úgy tenni, mintha az nem is veled történne, még nagyobb feszültséget okoz. Azért, mert szemet hunysz valami fölött, az attól még ott van. Az érzelmek jelzések, amiket használni érdemes, de elkülönülni tőlük, nem. Azért vannak, hogy jelzésként működjenek és figyelmeztessenek.

Olyanok, mint a jelzőlámpák az úton. Azért mert sietsz és nem veszel tudomást a piros lámpáról, az attól még veszélyt rejt magában, hiszen a forgalmat irányítja és a baleseteket előzi meg. Ha figyelmen kívül hagyod azokat az értesítéseket, amelyeket az érzelmeid igyekeznek a tudtodra adni, tovább fokozódik az erősségük; egyre intenzívebbek lesznek, egészen addig, ameddig fel nem fedezed magadban őket.

Nem tudod nem érezni az érzelmeidet, mert nincs akkora tűrőképességed, mint amekkora ambíciója azoknak az érzelmeknek, akik fel szeretnének törni abban a világban, ahol Te irányítasz mindent. Ebben a világban Te vagy a tulajdonos, a cég vezére, de vannak olyan beosztottaid, akik bármit bevetnek azért, hogy feljebb kerüljenek és észrevedd őket. Olyan vészmadarak ezek az érzelmek, akik a céged jövőjét igyekeznek a legjobban befolyásolni.

Nem tudod kirúgni őket, mert annyira jól végzik a dolgukat, hogy hiba lenne megválni tőlük és a konkurenciához eljuttatni a tudását. Szükséged van rájuk, haladj velük és ne ellenük, külön. Nem megoldás tagadni az érzelmeid különleges világát. Meg kell értened őket és alkalmazni a legjobb menedzserezéssel.

Ma 10 éve!

Nagyon nagy ez a mai nap! Illetve pont 10 évvel ezelőtt 2008 október 5.-én vasárnap reggel összeszedtem egy hátizsáknyi ruhát és elindultam új életet kezdeni. Elköltöztem a régi életemből az újba, Miskolcról Budapestre. Kibéreltem egy kis 6 négyzetméteres szobát és a Miskolci lakásomat hátra hagytam. Még távcsővel sem láttam ez mennyire lesz tényleg pozitív változás, […]

Tapasztalataid alapjàn àllìtod, hogy “ki vagy, milyen vagy”!

Azért, mert “nem érzed magad jól” az autópályán utazva az autóban, még nem állsz meg. Ha így lenne, egészen biztos vagyok benne, többen állnának az út szélén, mint akik haladnak. Sokan állítják azt, hogyha nem vagy jól, akkor nem a saját utadat járod, váltanod kell. Nem kell, de érezheted másképp is magad. Nem az úttal […]

Ne gondolkodj pozitívan!

Ha meg akarod érteni, miért nem jó semmire a pozitív gondolkodás, akkor meg kell azt is értened, miért olyan közkedvelt és mire is jó. Azt kell nézned, hogy mi a jó benne. Vagyis mit kap az ember tőle. Mit kapnak, amijük egyébként nincs. Mit kap az ember a pozitív gondolkodástól? Mit kapnak, amijük egyébként nincs. […]

Szólj hozzá TE is a bejegyzésemhez mert számomra minden vélemény számít!

Password Reset
Please enter your e-mail address. You will receive a new password via e-mail.