Az emberek gyakran próbálnak elkülönülni az érzelmeiktől és úgy gondolják, hogy tudják kezelni az érzelmeiket. Úgy hiszik, hogy ezzel a módszerrel a kellemetlenségek kevésbé lesznek kellemetlenségek. Így olyan, mintha a rossz, nem lenne olyan rossz.

De mind e közben, belülről szét szeretnének robbanni a dühtől, haragtól és fortyognak magukban, hogy milyen szörnyűek a dolgok. Lázadnak és háborognak másokra, hogy mennyire kihasználják őket és tönkre teszik a többiek. Magukat kitüntetik, mert azt hiszik jól végzik a dolgukat, de a többiek mindent elrontanak.

A többiek a lúzerek, de ők mennyi áldozatot hoznak a közjóért. Nem értik, miért velük történnek a rossz dolgok. Nagyon röviden, semmit nem hajlandóak változtatni, de mindenki mástól változást várnak. Folyamatosan azon dolgoznak öntudatlanul, hogy tönkre menjenek a dolgok, de magukat soha nem vállalják fel.

Megtapasztalni az érzelmeket, de azokat soha fel nem vállalni, illetve úgy tenni, mintha az nem is veled történne, még nagyobb feszültséget okoz. Azért, mert szemet hunysz valami fölött, az attól még ott van. Az érzelmek jelzések, amiket használni érdemes, de elkülönülni tőlük, nem. Azért vannak, hogy jelzésként működjenek és figyelmeztessenek.

Olyanok, mint a jelzőlámpák az úton. Azért mert sietsz és nem veszel tudomást a piros lámpáról, az attól még veszélyt rejt magában, hiszen a forgalmat irányítja és a baleseteket előzi meg. Ha figyelmen kívül hagyod azokat az értesítéseket, amelyeket az érzelmeid igyekeznek a tudtodra adni, tovább fokozódik az erősségük; egyre intenzívebbek lesznek, egészen addig, ameddig fel nem fedezed magadban őket.

Nem tudod nem érezni az érzelmeidet, mert nincs akkora tűrőképességed, mint amekkora ambíciója azoknak az érzelmeknek, akik fel szeretnének törni abban a világban, ahol Te irányítasz mindent. Ebben a világban Te vagy a tulajdonos, a cég vezére, de vannak olyan beosztottaid, akik bármit bevetnek azért, hogy feljebb kerüljenek és észrevedd őket. Olyan vészmadarak ezek az érzelmek, akik a céged jövőjét igyekeznek a legjobban befolyásolni.

Nem tudod kirúgni őket, mert annyira jól végzik a dolgukat, hogy hiba lenne megválni tőlük és a konkurenciához eljuttatni a tudását. Szükséged van rájuk, haladj velük és ne ellenük, külön. Nem megoldás tagadni az érzelmeid különleges világát. Meg kell értened őket és alkalmazni a legjobb menedzserezéssel.

Kettétör az élet, ha nem vagy rugalmas!

Vajon fontos-e, hogy célokat tűzzünk ki magunk elé az életünkben? A cél kijelölése az indulás pillanatában fontos, később ha túl sokat foglalkozol vele teherré van válik. Minél pontosabban határozod meg a célt, amelyet el szeretnél érni, annál könnyebb a hozzá vezető út, és minél merevebben ragaszkodsz a céljaidhoz, annál biztosabb, hogy nem fejlődsz. Hogyan lehet […]

Nincsenek negatív érzelmek!

Nincsenek negatív érzelmek! Az érzelmi világunk nem opciós, azaz minden egyes érzelem, amit érzel, érted van. Még akkor is, ha összefüggést találsz az épp aktuális lelki állapotod és eredményeid között. A világ boldog és egész, nem hiányzik belőle semmi, mindig is az volt, viszont jött Ádám és Éva és megteremtették a választás szabadságát. Az alma […]

Hol vagy az életedben?


Hol vagy az életedben? Azt értem, hogy kitaláltál valamit és szeretnéd megvalósítani. Mégis az a kérdésem, hogy hol vagy az életedben? Ez nagyon fontos kérdés, mert olyan sokan jól, meg helyesen szeretnének egy szituációból kijönni. Megértem, hogy kezelni szeretnéd a helyzeteidet és vágysz arra, hogy azt a választ kapd, amiért feltetted.

Meg kell barátkozni a gondolattal, hogy nem mindig úgy és olyan formában kapjuk meg, ahogy azt kitaláltuk. Ha most arra gondolsz, hogy általában rosszabbul, akkor fogalmad sincs, hol vagy az életedben és hol tartasz benne.

Olvasd tovább

Szólj hozzá TE is a bejegyzésemhez mert számomra minden vélemény számít!

Password Reset
Please enter your e-mail address. You will receive a new password via e-mail.