A közömbösség nem megoldás! – Tudatosan.hu

Az emberek gyakran próbálnak elkülönülni az érzelmeiktől és úgy gondolják, hogy tudják kezelni az érzelmeiket. Úgy hiszik, hogy ezzel a módszerrel a kellemetlenségek kevésbé lesznek kellemetlenségek. Így olyan, mintha a rossz, nem lenne olyan rossz.

De mind e közben, belülről szét szeretnének robbanni a dühtől, haragtól és fortyognak magukban, hogy milyen szörnyűek a dolgok. Lázadnak és háborognak másokra, hogy mennyire kihasználják őket és tönkre teszik a többiek. Magukat kitüntetik, mert azt hiszik jól végzik a dolgukat, de a többiek mindent elrontanak.

A többiek a lúzerek, de ők mennyi áldozatot hoznak a közjóért. Nem értik, miért velük történnek a rossz dolgok. Nagyon röviden, semmit nem hajlandóak változtatni, de mindenki mástól változást várnak. Folyamatosan azon dolgoznak öntudatlanul, hogy tönkre menjenek a dolgok, de magukat soha nem vállalják fel.

Megtapasztalni az érzelmeket, de azokat soha fel nem vállalni, illetve úgy tenni, mintha az nem is veled történne, még nagyobb feszültséget okoz. Azért, mert szemet hunysz valami fölött, az attól még ott van. Az érzelmek jelzések, amiket használni érdemes, de elkülönülni tőlük, nem. Azért vannak, hogy jelzésként működjenek és figyelmeztessenek.

Olyanok, mint a jelzőlámpák az úton. Azért mert sietsz és nem veszel tudomást a piros lámpáról, az attól még veszélyt rejt magában, hiszen a forgalmat irányítja és a baleseteket előzi meg. Ha figyelmen kívül hagyod azokat az értesítéseket, amelyeket az érzelmeid igyekeznek a tudtodra adni, tovább fokozódik az erősségük; egyre intenzívebbek lesznek, egészen addig, ameddig fel nem fedezed magadban őket.

Nem tudod nem érezni az érzelmeidet, mert nincs akkora tűrőképességed, mint amekkora ambíciója azoknak az érzelmeknek, akik fel szeretnének törni abban a világban, ahol Te irányítasz mindent. Ebben a világban Te vagy a tulajdonos, a cég vezére, de vannak olyan beosztottaid, akik bármit bevetnek azért, hogy feljebb kerüljenek és észrevedd őket. Olyan vészmadarak ezek az érzelmek, akik a céged jövőjét igyekeznek a legjobban befolyásolni.

Nem tudod kirúgni őket, mert annyira jól végzik a dolgukat, hogy hiba lenne megválni tőlük és a konkurenciához eljuttatni a tudását. Szükséged van rájuk, haladj velük és ne ellenük, külön. Nem megoldás tagadni az érzelmeid különleges világát. Meg kell értened őket és alkalmazni a legjobb menedzserezéssel.

Ha már csalódtál, túlvagy mindenen…

A kapcsolataink egyik legnagyobb csapdája az, amikor függőségbe megy át és megszűnik az önállóságunk. Szinte észrevétlenül és már olyannyira támaszkodunk egy másik emberre, hogyha ez a másik ember arrébb lép, hasra esünk. Márpedig mindig odébb lép, egészen biztosan. Nem azért, mert bántani akar vagy el akar venni tőled valamit, azért sem mert nincsenek érzelmei és […]

Kapcsolódás könyv

Annyit veszítesz, amennyit hazudsz magadnak az igazságról!

Sajnos nem mindenki tölti a mai napját úgy, ahogy járna neki vagy ahogy szeretné. Túl sok a lemondás az örömteli életről és túl sokan élnek olyan életet, amit nem érdemelnek meg. De mégis megtörténik valamiért és ez számomra nagyon nagyon szomorú. De mielőtt valaki elkezdené sajnálgatni magát vagy mást, látnod kell, hogy nem kell, hogy […]

Szólj hozzá TE is a bejegyzésemhez mert számomra minden vélemény számít!

Password Reset
Please enter your e-mail address. You will receive a new password via e-mail.