Vágysz a fényre, megvan az elképzelésed róla milyen is ott lenni, de valamiért még mindig a sötétben élsz…Nincs megfelelő terved, hogyan tovább, ha van is, mered csiszolni tovább? Keresgéled a megoldást, a lámpa kapcsolóját, ami majd megvilágosítja előtted a dolgokat.

Évek óta ebben vagy benne. Problémázol, próbálod megoldani a problémákat és tiszteled annyira ezeket a helyzeteket, hogy foglalkozol is velük. Megoldani a sötétséget, világossággal lehet. Ha a sötétséget akarod megoldani, akkor a sötétről lesz egy csomó terved, tapasztalatod és nem a fényről.

A sötétben kapirgálsz és eszedbe jutott már, mennyivel egyszerűbb lenne fényben élni és egyértelművé tenni az életet, de ennek ellenére valamiért még mindig hitegeted magad. Szerintem nincs terved arra, hogyan csináld ezt. Mennyire egyszerűbb lenne, ha fényt gyújtanál és megtalálnál egyértelműen minden választ a kérdéseidre.

Mi is történik, amikor megtalálod a megoldást és felkapcsolod a lámpát? A sötétség összezavarodik. A benned lévő probléma, hirtelen elkezd önmagáért kapaszkodni. Itt van előtted a fény, de mégis a sötéthez ragaszkodsz.
Eldöntötted végre, hogy a kényelmesebb életet választod, mert a mostani már épp elég rossz ahhoz, hogy ne csináld tovább.

Ilyenkor jelenik meg a félelem. Elhagytad a problémákat, már nem annyira fontosak, hogy velük foglalkozz, de még nem valósult meg a megoldás. A fejedben már megszületett a megoldás, mert vannak terveid arra nézve, hogyan is hagyhatnád hátra a félelemeidet.

Fizikai világban élünk, a fizikai dolgoknak kicsit több idő kell, hogy a válaszok létrejöjjenek. Ekkor megijedsz és elkezdesz félni a sok lehetőségtől. Ez a köztes állapot, a nagy szabadság amiről mindig álmodtál, de azt érzed össze vagy zavarodva és elkezdesz rettegni.

Megjelenik benned a félelem, azzal a kérdéssel, hogy mi lesz ha nem sikerül. Elkezdesz, kételkedni a megoldásban. Vissza már nem csinálhatod, de mivel nem tudod megfogni az eredményt, ezért még nem érzed biztosnak. Vajon melyik terv az, amelyik kipattan a fejedből és már meg is foghatod? Nagyon fontos, hogy ne csak várj, hanem olyan lépéseket tegyél meg, ami lehet, hogy félelmetes, de kifelé vezető.

Eddig cipeltél valami nagyon nagy tehert és megszoktad, hogy nap mint nap ezzel a teherrel közlekedsz. Nyomta a hátad, gyorsabban elfáradtál és többen is megszóltak, jelezték neked, miért nem rakod le.

Most amikor lerakod végre, megbillensz. Hosszú év terhei, kényelmessé váltak, a tested, gondolatod és érzelmeid a nehézségeket megszokta. Természetessé tetted az eddigi életed során, hogy vannak nézeteltérések és problémák.

De végre letetted őket. Ilyenkor annyira szokatlanná válik a szabadságod és könnyedséged, olyan mintha kivágtak volna belőled egy darabot. A bal lábad erősebb mint a jobb és furcsa az egész.

A részeddé vált és most amikor már nincs, összezavarodsz. A problémáid azok, amik életben szeretnének maradni benned. Már tudod mi a megoldás, de ez a sok lehetőség megijeszt.

Értelmetlenné válik sok minden, mert 10-20-30-40 évet leéltél ezekkel a gondolatokkal, érzelmekkel és rájössz fölöslegesen csináltad. Ki szeretne szerinted fölöslegesen csinálni bármit is? Senki.

A sötétség elveszti az értelmét, gondolati szinten megjelentek a jó dolgok az életedben de most se nem jó, se nem rossz.

Bizonytalanságnak éled ezt meg. Mert semmi nem biztos. Keresgéled azt, mibe kapaszkodj bele. Eddig a kellemetlenség volt a biztos, de legalább ismerted a helyzeteket.

Felállítottál egy kényelmi zónát amiben kicsit kényelmetlenül, de teljes biztonsággal mozoghattál. Tudtad, mi történik veled és mire számíthatsz, még ha a pesszimizmus is jellemezte a tetteidet, biztosak voltak.

Ez az a kényelmi zóna az, amiből ha ki mersz lépni, még ha félelem érzettel is, de esélyt adsz magadnak. Ha túllépsz a biztonságon, megjelennek az új lehetőségek.

Képzeld el azt, hogy egy üveg kalitkában élsz. Amikor a falaid közelébe érsz, mindig megütöd a fejed. Ki akarsz törni, próbálkozol rendszerint, nap mint nap át akarod törni az akadályaidat, de egyszerűen nem megy.
Azt mondod az én akadályom, a pénz, a főnököm, a családom vagy már annyira intelligens vagy, hogy saját magad hibáztatod a falaidért.

Egyszer csak jönnek a lehetőségek, meglátod mennyi minden van még a nagy világban és eltűnnek a falaid, de észre sem veszed, hogy ez történt.

Fújod, megrendíthetetlenül ugyanazt. „Én ennyire vagyok képes!” „Ilyen személyiség vagyok!” „Ilyen karakter vagyok!” „Így raktak össze”! És még ezer dolgot kitalálsz, mert valamikor amikor próbálkoztál, beverted a fejedet, összetörted magad és megalázkodtál.

Észre sem mered venni azt, hogy a falak már régen eltűntek. Még mindig a 3X3 -as celládban közlekedsz, holott már régen nem vagy a börtönödben. Ezt nevezik feladásnak. Látod a lehetőségeket, de annyira megszoktad a börtönödet, hogy hiába nézel ki az ablakon és látod a sok boldog embert, nem mersz kilépni a falakon túlra.

Mert kint idegen minden. Mindenki más sikeres, sok pénzt keres, boldog, nyaral és szó szerint azt csinál és akkor amikor csak akar. Integetnek neked, hogy „gyere velünk”, de elkezdesz félni.

A kényelmetlen börtönödben, kényelmessé tapostad a szűk keretek közötti életedet és hiába vágysz valami másra, rettegsz, hogy megütöd a bokád.

Mindenki más nagyképű. Mit képzelnek, hogy ilyen szabadok és boldogok. Nem tudnak „szegény” velem, együtt érezni? Hányszor érezted azt, hogy meg sem hallgatnak? Tudod miért nem? Mert te sem tetted.

Eddig minden figyelmed mással foglalkozott mint amivel kellett volna. Többet foglalkoztál a szűkös keretek közötti lehetőségekkel, mint azzal ami a felépített falakon túl is támogatna téged.

A biztos „szar”, többet ér mint a bizonytalannak tűnő lehetőségek. Pedig a bizonytalanságban óriási lehetőségek vannak. A bizonytalanság, az az állapot, amikor leteszed a súlyokat és megbillensz.

Amikor a mérleg egyik nyelve meg volt terhelve és hirtelen eltűnnek a súlyok a mérlegről és visszakerül egyensúlyba. Ez az a bizonytalanság, amivel nem tudsz mit kezdeni. Átvered magad. Most kerültél egyensúlyba, mert bármerre mozdulhat az életed. Most amikor lehetőségeid vannak, bármerre mozdulhatsz.

A sok sok mérleg kiabál neked. Gyere, jó az élet. Te pedig megijedsz tőlük. Látod, hogy játszanak a súllyal, sőt olyan csodákat tesznek, hogy meg hazudtolják a gravitációt is.

Bármekkora súly van rajtuk, mindig az egyensúlyt élik. Játszanak és röhögve élik az életet. Pont olyannak, mint amit gyerekkorukban megálmodtak vagy talán még jobban.

Fogod magad és elkezdesz hitetlenkedni. Azt hiszed, nekik valamilyen érdekük fűződik ahhoz, hogy velük menj. Mivel ingyen semmi nincs, azt hiszed el akarnak venni tőled vagy kérnek cserébe valamit.

Senkit nem akarsz szolgálni és tartozni sem szeretsz ezt megértem. Meg jelennek benned azok a kételyek, amik elkezdik bírálni a másikat. Összenyomod magad kis pici apróra, elkezdesz matekozni és a másikat felemeled magad fölé.

Hiába szeretnének veled együtt emelkedni, inkább a földszinten maradsz, mert képtelennek érzed magad ahhoz, hogy velük emelkedj.

Pedig mindenki képes, de amit gondolsz az egészről az megakadályoz. Aki azt állítja, hogy képtelen, az mindenki más mellett, saját magát is meghazudtolja. Születésedtől fogva, képesnek születtél.
Aztán szép lassan lemondasz ezekről. Hibáztatsz és irigykedsz azért, mert a másik képes valamire.

Tudd, azok az ember aki képtelenek valamire, olyan emberrel találkoznak, akik megerősítik a hitében. A figyelem és az érdeklődés azonos, van közös téma.
Aki szeret modelleket építeni, egyre több olyan ember veszi körbe magát, aki szeret modellezni és megoszthatja a tudását.

Egy pesszimista ember olyannal barátkozni, akivel azonos az érdeklődése és sorolhatja versenyszerűen, kinek van nagyobb baja, ez is a tökéletességhez való út egyik formája. Mert amivel foglalkozik és eléggé kitartó benne, lehet belőle egy tökéletes pesszimista

Add fel az eddigi elképzeléseidet és lépj ki a komfort zónádból, mert minden a fejedben dől el. Nincs rajtad kívül olyan erő, ami hozzásegíthet ahhoz, hogy szép és jó életed legyen.

Senki nem segíthet rajtad, mert ugranod neked kell. Nem a közös érdeklődésű csoportok választják a tagokat, hanem az amivel foglalkozol, talál hozzá egy csoportot. Bármivel foglalkozhatsz.
A kényelmes kis csónakodat, ami léket kapott és süllyed éppen, hagyd el. Hiába ragaszkodsz, hiába próbálod megmenteni még a megmentetlent, ugranod kell abba az ismeretlenbe, ahol találhatsz egy olyan óriási luxushajót, ahol te lehetsz a kapitány.

Sokan sok helyen nem érzik jól magukat. Beszálltak egy olyan hajóba, ami elviszi őket egy nagyobb és szebb hajóhoz, de elkezdenek ragaszkodni a kis lélekmentőhöz, mert biztonságot ad. Nincs tervük egy sokkal kedvezőbb hajóhoz, élethez.

A lélekmentő intelligens annyira, hogy ha nem is mersz beleugrani a lehetőségek óceánjába, akkor elsüllyeszti saját magát. Az élet ilyen. Latolgatsz, döntésképtelennek érzed magad, húzod az időt és a biztos hajód fogja magát és belekényszerít a vízbe.

A segítséget csak egy határig vihet el. Onnantól kezdve, neked kell tenned valamit. Nincs aki fogja a kezed, de bárki adhat neked tervet ahhoz, hogy legyen ötleted ahhoz, hogyan is csináld. Megvan minden technikai tudásod. Tudsz úszni, megtanultad a szakmádat, most élned kell végre. Elég volt a tanulásból, próbáld ki magad a terveid szerint.

De mit látsz? Óriási hullámokat, mennydörgést, villámlást és csak elméleteid vannak a másik hajó hollétéről. Elkezdesz kételkedni, a saját tudásodba és hiába süllyed a hajód, még mindig tanulni akarod saját magadat és nem használni az eddigi tudásod.

Kézzel akarod fogni saját magadat. Hamarabb szeretnél az eredménnyel találkozni, mint hogy úsznál egy jót. Biztos akarsz lenni, hogy eljutsz a luxushajódig.

Nem érdekel, hogy tönkre tetted a kis ladikodat, még mindig készülgetsz és körözöl körbe- körbe a saját csónakod határain belül. Keresel valamit, amiről csak fogalmaid vannak.

Itt az ideje annak, hogy elindulj az ismeretlenbe. Az élet segít, soha nem történnek olyan helyzetek, amik ne téged támogatnának. A süllyedő hajó is téged támogat.

Sokan kudarcként élnek meg egy ilyen helyzetet, de valójában saját magadnak generálod a problémákat. A legszebb az egészben az, hogy nincs is probléma, csak megoldásra vágyó helyzet.

Amikor tehetetlennek érzed magad, az ezért van, mert nincs meg benned az a kép, ahová szeretnél eljutni. Kétségbe esel, kétség merül fel benned a jövődet illetően.

Van egy szép jövőképed és mielőtt beteljesítenéd a vágyaidat, megállsz. Gondolsz róla valamit, valami olyanról, amit még ki sem próbáltál. Lehet, hogy mások beszéltek óla, de nem élték meg.

Éld meg, mert a lehetőségeid jönnek mennek, csak el kell kapni egyet és vele tartani. Nincs olyan helyzet ami arra kötelezne, hogy érezd kötelezően rosszul magad.

Történik valami és elkezded hasonlítani egy másik hasonló helyzethez. Elkezdesz gondolkodni, elméleteket készíteni magadnak. Ez olyan, mint egy rögtön ítélő bíróság, még annál is rosszabb. Még meg sem történt, de ítéletet hozol. Álmaid és vágyaid tárgyáról hozol egy olyan döntést, ami meggátol abban, hogy létrehozd.

Jönnek a kifogások. Olyan vagy mint egy gyár, ami gyártja a falat körülötted. A fal, csak a fejedben létezik. Bár képes vagy arra is, ha eléggé kitartó vagy a hülyeségben akkor fizikailag meg is tudod majd fogni.

Egyet tudnod kell. Ami a fejedben nem születik meg és nincs ott, azt megfogni sem tudod. Lehet, hogy nem tudatosan hozol létre magad elé egy akadályt, de valamire használod. Valamitől megvéd és valamilyen oltalmat ad neked ez a védelem lényege.

Megvéded az álmaidat, mert nagyon szeretsz álmodozni és vágyakozni olyan után, amiről azt gondolod, nincs meg az életedben.

Ha azt mondom neked, hogy felejtsd el az álmaidat ne vágyj többet semmire, akkor kétségbeesnél és foggal körömmel ragaszkodnál hozzá. Milyen élet az, ahol nincs se álom se vágy? Kérdeznéd tőlem.

Tudod milyen? Olyan, ahol minden megvalósul. Mert ameddig álmodozol, addig nincs jelen csak elméletben az amit szeretnénk megvalósítani. De ahhoz, hogy abbahagyd az álmaidat, először el kell kezdened. Ha elkezdtél álmodni és már nagyon erősen az érzelmeiddel is tüzesen támogatod, akkor hagyd abba.

Legyen céljaid, mert azok beteljesülnek. Az álmok is szépek, de csak egy löketet adhatnak az életedhez. Ha beléjük kapaszkodsz, akkor előbb vagy utóbb akadállyá változnak.

Van egy óriási álmod. Mondjuk: Szeretnél egy szép kastélyba lakni. Haladsz is az utadon, megpillantod, pont azt a kastélyt amiről álmodtál. Eljutsz a kapuig, már majdnem megvalósult az óriási álmod, de még mindig kapaszkodsz belé.

A kapu amin be kell menni, pedig kisebb mint a vágyad, de még mindig fogod és elengedhetetlenül tartod a kezedben. A lábad bent van és a fél tested is, de nem vagy hajlandó elengedni.

Pont így csinálod. Ha a vágyaidba, álmaidba kapaszkodsz és nem engeded el a megfelelő időben, akkor nem fogsz beférni a kapun. Rakd le, mert most éppen a kapuban állsz.

Mindig is ott álltál, de nem merted elengedni. Tudom, hogy képes vagy. A célod a vár és akkor teljesül be, amikor eltűnik a cél is. Mert akkor megérkeztél. Most is ott vagy, tüntesd el.

Nem holnap és nem holnapután, mert az soha nem jön el. Pont ma, mert holnap is ma lesz. Ma megtehetsz bármit magadért, holnap semmit se. Leteheted az üveget és azt mondod, „mától nem iszom”.

Ha koccintasz a holnapi napért, azért, hogy legyen erőd letenni az üveget, még mindig az ital rabja vagy. Ma lesz holnap is és koccintani fogsz egy olyan álomért, ami soha nem fog bekövetkezni.

Vágd a földhöz az üveget és hagyd abba a vágyakozást és indulj el ma, annyit, amennyit ma meg tudsz tenni! Nem baj ha kicsi, nem baj, ha lapos… de legyen arról referenciád, milyen is az a könnyedség, amit a tetteid nyújthatnak.

Legyen terved, legyen valóságod, legyen életed!

A szerencse kiszámítható!

Itt az új év! Boldog, sikerekben gazdag, tudatos új évet kívánok mindenkinek! Még a levegőben is benne a frissesség, az újdonság. Olyan illatot érzek, mint amikor beleszagolok egy új könyvbe. A lapok még tiszták, tele vannak újdonságokkal és reménnyel. Imádom az ilyen pillanatokat. Új év! Tiszta lappal indulhat minden. Persze, ha tiszta lappal indítasz mindent. […]

Úgy lesz boldog, ahogyan az történik!

Itt a karácsony! Boldog karácsonyt mindenkinek! Egy nagyon érdekes és szívszorító megfigyelésen vagyok túl. Akárhol járok, bárkivel is beszélek, mindenki feszült, mindenki ideges és kapkod. Az emberek lögdösődnek és nagyon csúnyán néznek a másikra. Kicsit elmélyültem a témában és szerettem volna megérteni ezt a nagy lázat, amitől mindenki homlokán izzadságcseppek úsznak és vörösen izzó szemekkel […]

A kilátástalanság nem tény, hanem egy lelkiállapot!

Az a kérdésem, hogy vesztesnek vagy győztesnek tartod magad az életedben. Önmagadhoz mérten, a mai napot, hova sorolnád be? Elöl vagy, vagy hátul? Utálod vagy szereted? Ezek fontos kérdések.. és vajon van-e terved arra, hogy jól alakuljon az életed? Mersz egyáltalán tervezni? Vagy megvéded magad a saját sikereidtől csak azért, mert történt veled valami régen? […]

Szólj hozzá TE is a bejegyzésemhez mert számomra minden vélemény számít!

Password Reset
Please enter your e-mail address. You will receive a new password via e-mail.

A honlap sütiket használ, a jobb felhasználói élmény miatt. Adatkezelési útmutató

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás