Senki nem szeretne fájdalmat okozni magának, senki nem szeretne szomorú és feszült lenni. Ennek következtében a legtöbb ember igyekszik elkerülni minden olyan helyzetet, ami feltételezhetően olyan érzelmekhez vezethet, ami nem esik jól – vagy ami még inkább téves, nevezhetném rosszabbnak is, egyesek megpróbálják elérni, hogy egyáltalán semmiféle érzelmet ne érezzenek.

Ha például félnek a csalódás fájdalmától, igyekeznek elkerülni minden olyan helyzetet, ami csalódáshoz vezethet. Már a randikra sem mennek el, pedig vágynak párkapcsolatra. Csak bogarásszák az álláshirdetéseket, de egyet sem pályáznak meg, pedig évek óta nincs állásuk. Az érzelmek ilyen fajt elnyomása a legnagyobb mókuskerék, amiből nagyon nehéz kiszállni. Azért teszik ezt, mert meg szeretnék védeni magukat a negatív kimenetelű élethelyzetektől.

Ez rövidtávon működhet, meg is védhetnek a kellemetlenségektől, de távol tartja tőled az igazi szerelmet, a „tökéletes” baráti kapcsolatokat, a karrier lehetőségét, de még a szeretetet is, amire olyan sokan vágynak.

Ha nagyon tudatosan figyeled az elkerülést, nem tudod elrejteni magad elöl azt, amit szeretnél. Mert még ha el sem mész a randira, annak hiánya azért bizsergeti a szíved, az álláshirdetések is egyszer célba érnek és lehet, hogy az egyik legjobb barátodat veszik fel oda, ahová meg sem próbáltad. Az elkerülés tökéletes áldozatot csinál belőled. Mert örülsz a barátod sikereinek, az elkerült randi után is látod kézen fogva valaki mással azt, akivel nem találkoztál.

Mondhatod, hogy őszintén örülsz mások örömének, de mind a ketten tudjuk, hogy beletörődtél olyanba, amit el sem kezdtél. Olyanról voltál meggyőződve, amit ki sem próbáltál. Olyanról alkottál véleményt, amiről fogalmad sincs, mert nem tapasztaltad. Ez a fajta hozzáállás, hogy: „örüljünk mások örömeinek, sikereinek, nyugalmának” csak is önsajnálathoz vezet, de kiegyensúlyozottsághoz nem.

Amit tudsz tenni, sokkal erőteljesebb megközelítést igényel. Meg kell találnod az elkerülés helyett, kipróbálni a randikat és az állásinterjúkat is, mert rejtett pozitív dolgok vannak azokban a tettekben, ami első látásra megpróbáltatásnak néz ki.

Újra kell élni azt az életet, amit előre negatívnak zongorázol le magadba. A visszautasításban nincs semmi rossz, viszont abban igen, ha az ál nyugalmad érdekében, kihagysz minden lehetőséget az életedből.

Ma 10 éve!

Nagyon nagy ez a mai nap! Illetve pont 10 évvel ezelőtt 2008 október 5.-én vasárnap reggel összeszedtem egy hátizsáknyi ruhát és elindultam új életet kezdeni. Elköltöztem a régi életemből az újba, Miskolcról Budapestre. Kibéreltem egy kis 6 négyzetméteres szobát és a Miskolci lakásomat hátra hagytam. Még távcsővel sem láttam ez mennyire lesz tényleg pozitív változás, […]

Tapasztalataid alapjàn àllìtod, hogy “ki vagy, milyen vagy”!

Azért, mert “nem érzed magad jól” az autópályán utazva az autóban, még nem állsz meg. Ha így lenne, egészen biztos vagyok benne, többen állnának az út szélén, mint akik haladnak. Sokan állítják azt, hogyha nem vagy jól, akkor nem a saját utadat járod, váltanod kell. Nem kell, de érezheted másképp is magad. Nem az úttal […]

Ne gondolkodj pozitívan!

Ha meg akarod érteni, miért nem jó semmire a pozitív gondolkodás, akkor meg kell azt is értened, miért olyan közkedvelt és mire is jó. Azt kell nézned, hogy mi a jó benne. Vagyis mit kap az ember tőle. Mit kapnak, amijük egyébként nincs. Mit kap az ember a pozitív gondolkodástól? Mit kapnak, amijük egyébként nincs. […]

Szólj hozzá TE is a bejegyzésemhez mert számomra minden vélemény számít!

Password Reset
Please enter your e-mail address. You will receive a new password via e-mail.