Elkerülés – Tudatosan.hu


Senki nem szeretne fájdalmat okozni magának, senki nem szeretne szomorú és feszült lenni. Ennek következtében a legtöbb ember igyekszik elkerülni minden olyan helyzetet, ami feltételezhetően olyan érzelmekhez vezethet, ami nem esik jól – vagy ami még inkább téves, nevezhetném rosszabbnak is, egyesek megpróbálják elérni, hogy egyáltalán semmiféle érzelmet ne érezzenek.

Ha például félnek a csalódás fájdalmától, igyekeznek elkerülni minden olyan helyzetet, ami csalódáshoz vezethet. Már a randikra sem mennek el, pedig vágynak párkapcsolatra. Csak bogarásszák az álláshirdetéseket, de egyet sem pályáznak meg, pedig évek óta nincs állásuk. Az érzelmek ilyen fajt elnyomása a legnagyobb mókuskerék, amiből nagyon nehéz kiszállni. Azért teszik ezt, mert meg szeretnék védeni magukat a negatív kimenetelű élethelyzetektől.

Ez rövidtávon működhet, meg is védhetnek a kellemetlenségektől, de távol tartja tőled az igazi szerelmet, a „tökéletes” baráti kapcsolatokat, a karrier lehetőségét, de még a szeretetet is, amire olyan sokan vágynak.

Ha nagyon tudatosan figyeled az elkerülést, nem tudod elrejteni magad elöl azt, amit szeretnél. Mert még ha el sem mész a randira, annak hiánya azért bizsergeti a szíved, az álláshirdetések is egyszer célba érnek és lehet, hogy az egyik legjobb barátodat veszik fel oda, ahová meg sem próbáltad. Az elkerülés tökéletes áldozatot csinál belőled. Mert örülsz a barátod sikereinek, az elkerült randi után is látod kézen fogva valaki mással azt, akivel nem találkoztál.

Mondhatod, hogy őszintén örülsz mások örömének, de mind a ketten tudjuk, hogy beletörődtél olyanba, amit el sem kezdtél. Olyanról voltál meggyőződve, amit ki sem próbáltál. Olyanról alkottál véleményt, amiről fogalmad sincs, mert nem tapasztaltad. Ez a fajta hozzáállás, hogy: „örüljünk mások örömeinek, sikereinek, nyugalmának” csak is önsajnálathoz vezet, de kiegyensúlyozottsághoz nem.

Amit tudsz tenni, sokkal erőteljesebb megközelítést igényel. Meg kell találnod az elkerülés helyett, kipróbálni a randikat és az állásinterjúkat is, mert rejtett pozitív dolgok vannak azokban a tettekben, ami első látásra megpróbáltatásnak néz ki.

Újra kell élni azt az életet, amit előre negatívnak zongorázol le magadba. A visszautasításban nincs semmi rossz, viszont abban igen, ha az ál nyugalmad érdekében, kihagysz minden lehetőséget az életedből.

Ha már csalódtál, túlvagy mindenen…

A kapcsolataink egyik legnagyobb csapdája az, amikor függőségbe megy át és megszűnik az önállóságunk. Szinte észrevétlenül és már olyannyira támaszkodunk egy másik emberre, hogyha ez a másik ember arrébb lép, hasra esünk. Márpedig mindig odébb lép, egészen biztosan. Nem azért, mert bántani akar vagy el akar venni tőled valamit, azért sem mert nincsenek érzelmei és […]

Kapcsolódás könyv

Annyit veszítesz, amennyit hazudsz magadnak az igazságról!

Sajnos nem mindenki tölti a mai napját úgy, ahogy járna neki vagy ahogy szeretné. Túl sok a lemondás az örömteli életről és túl sokan élnek olyan életet, amit nem érdemelnek meg. De mégis megtörténik valamiért és ez számomra nagyon nagyon szomorú. De mielőtt valaki elkezdené sajnálgatni magát vagy mást, látnod kell, hogy nem kell, hogy […]

Szólj hozzá TE is a bejegyzésemhez mert számomra minden vélemény számít!

Password Reset
Please enter your e-mail address. You will receive a new password via e-mail.