Senki nem szeretne fájdalmat okozni magának, senki nem szeretne szomorú és feszült lenni. Ennek következtében a legtöbb ember igyekszik elkerülni minden olyan helyzetet, ami feltételezhetően olyan érzelmekhez vezethet, ami nem esik jól – vagy ami még inkább téves, nevezhetném rosszabbnak is, egyesek megpróbálják elérni, hogy egyáltalán semmiféle érzelmet ne érezzenek.

Ha például félnek a csalódás fájdalmától, igyekeznek elkerülni minden olyan helyzetet, ami csalódáshoz vezethet. Már a randikra sem mennek el, pedig vágynak párkapcsolatra. Csak bogarásszák az álláshirdetéseket, de egyet sem pályáznak meg, pedig évek óta nincs állásuk. Az érzelmek ilyen fajt elnyomása a legnagyobb mókuskerék, amiből nagyon nehéz kiszállni. Azért teszik ezt, mert meg szeretnék védeni magukat a negatív kimenetelű élethelyzetektől.

Ez rövidtávon működhet, meg is védhetnek a kellemetlenségektől, de távol tartja tőled az igazi szerelmet, a „tökéletes” baráti kapcsolatokat, a karrier lehetőségét, de még a szeretetet is, amire olyan sokan vágynak.

Ha nagyon tudatosan figyeled az elkerülést, nem tudod elrejteni magad elöl azt, amit szeretnél. Mert még ha el sem mész a randira, annak hiánya azért bizsergeti a szíved, az álláshirdetések is egyszer célba érnek és lehet, hogy az egyik legjobb barátodat veszik fel oda, ahová meg sem próbáltad. Az elkerülés tökéletes áldozatot csinál belőled. Mert örülsz a barátod sikereinek, az elkerült randi után is látod kézen fogva valaki mással azt, akivel nem találkoztál.

Mondhatod, hogy őszintén örülsz mások örömének, de mind a ketten tudjuk, hogy beletörődtél olyanba, amit el sem kezdtél. Olyanról voltál meggyőződve, amit ki sem próbáltál. Olyanról alkottál véleményt, amiről fogalmad sincs, mert nem tapasztaltad. Ez a fajta hozzáállás, hogy: „örüljünk mások örömeinek, sikereinek, nyugalmának” csak is önsajnálathoz vezet, de kiegyensúlyozottsághoz nem.

Amit tudsz tenni, sokkal erőteljesebb megközelítést igényel. Meg kell találnod az elkerülés helyett, kipróbálni a randikat és az állásinterjúkat is, mert rejtett pozitív dolgok vannak azokban a tettekben, ami első látásra megpróbáltatásnak néz ki.

Újra kell élni azt az életet, amit előre negatívnak zongorázol le magadba. A visszautasításban nincs semmi rossz, viszont abban igen, ha az ál nyugalmad érdekében, kihagysz minden lehetőséget az életedből.

Kettétör az élet, ha nem vagy rugalmas!

Vajon fontos-e, hogy célokat tűzzünk ki magunk elé az életünkben? A cél kijelölése az indulás pillanatában fontos, később ha túl sokat foglalkozol vele teherré van válik. Minél pontosabban határozod meg a célt, amelyet el szeretnél érni, annál könnyebb a hozzá vezető út, és minél merevebben ragaszkodsz a céljaidhoz, annál biztosabb, hogy nem fejlődsz. Hogyan lehet […]

Nincsenek negatív érzelmek!

Nincsenek negatív érzelmek! Az érzelmi világunk nem opciós, azaz minden egyes érzelem, amit érzel, érted van. Még akkor is, ha összefüggést találsz az épp aktuális lelki állapotod és eredményeid között. A világ boldog és egész, nem hiányzik belőle semmi, mindig is az volt, viszont jött Ádám és Éva és megteremtették a választás szabadságát. Az alma […]

Hol vagy az életedben?


Hol vagy az életedben? Azt értem, hogy kitaláltál valamit és szeretnéd megvalósítani. Mégis az a kérdésem, hogy hol vagy az életedben? Ez nagyon fontos kérdés, mert olyan sokan jól, meg helyesen szeretnének egy szituációból kijönni. Megértem, hogy kezelni szeretnéd a helyzeteidet és vágysz arra, hogy azt a választ kapd, amiért feltetted.

Meg kell barátkozni a gondolattal, hogy nem mindig úgy és olyan formában kapjuk meg, ahogy azt kitaláltuk. Ha most arra gondolsz, hogy általában rosszabbul, akkor fogalmad sincs, hol vagy az életedben és hol tartasz benne.

Olvasd tovább

Szólj hozzá TE is a bejegyzésemhez mert számomra minden vélemény számít!

Password Reset
Please enter your e-mail address. You will receive a new password via e-mail.