Nincs rajtad kívül olyan erő ami hozzásegíthet ahhoz, hogy szép és jó életed legyen. Senki nem segíthet rajtad, mert ugranod neked kell. Nem a közös érdeklődésű csoportok választják a tagokat, hanem az amivel foglalkozol, talál hozzá egy csoportot. Így, bármivel foglalkozhatsz.

A kényelmes kis csónakodat, ami léket kapott és süllyed éppen, hagyd el. Hiába ragaszkodsz, hiába próbálod megmenteni még a megmenthetetlent is, ugranod kell abba az ismeretlenbe, ahol találhatsz egy olyan óriási luxushajót, ahol te lehetsz a kapitány.
Sokan sok helyen nem érzik jól magukat. Beszálltak egy olyan hajóba, ami elviszi őket egy nagyobb és szebb hajóhoz, de elkezdenek ragaszkodni a kis lélekmentőhöz, mert biztonságot ad.

A lélekmentő intelligens annyira, hogy ha nem is mersz beleugrani a lehetőségek óceánjába, akkor elsüllyeszti saját magát. Az élet ilyen. Latolgatsz, döntésképtelennek érzed magad, húzod az időt és a biztos hajód fogja magát és belekényszerít a vízbe, ahol lehetőségek vannak. Amibe vagy belefulladsz, mert nem tudsz az úszási képességeidről, vagy kiúszol a partra, mert ismered a képességeidet.

A segítség csak egy határig vihet el. Onnantól kezdve neked kell tenned valamit. Nincs aki fogja a kezed. Megvan minden technikai tudásod. Tudsz úszni, megtanultad a szakmádat, most élned kell vele. Elég volt a tanulásból, próbáld ki magad.

De mit látsz? Óriási hullámokat, mennydörgést, villámlást és csak elméleteid vannak a part hollétéről. Elkezdesz kételkedni, a saját tudásodba és hiába süllyed a hajód, még mindig tanulni akarod saját magadat. Kézzel akarod fogni saját magadat, még mindig a vitorlák kezelését akarod tanulni. Hamarabb szeretnél az eredménnyel találkozni, mint, hogy úsznál egy jót.

Biztos akarsz lenni, hogy eljutsz a luxushajódig vagy a partig. Nem érdekel, hogy tönkre tetted a kis ladikodat, még mindig készülgetsz és körözöl körbe-körbe a saját csónakod határain belül. Keresel valamit, amiről csak fogalmaid vannak. Nem baj ha nem látod a célt, vesd bele magad a tengerbe.

Itt az ideje annak, hogy elindulj az ismeretlenbe. Az élet segít! Soha nem történnek olyan helyzetek, amik ne téged támogatnának. A süllyedő hajó is téged támogat. Sokan kudarcként élnek meg egy ilyen helyzetet, de valójában saját magadnak generálod a problémákat. A legszebb az egészben az, hogy nincs is probléma, csak megoldásra váró helyzet.

Amikor tehetetlennek érzed magad, az ezért van, mert nincs meg benned az a kép, ahová szeretnél eljutni. Az orrod előtt van, de a nagy érzelmi viharban nem látod. Kétségbe esel, kétség merül fel benned a jövődet illetően. Van egy szép jövőképed és mielőtt beteljesítenéd a vágyaidat, megállsz. Gondolsz róla valamit, valami olyanról, amit még ki sem próbáltál. Lehet, hogy mások beszéltek óla, de Te még nem próbáltad ki.

Tedd meg, mert a lehetőségeid jönnek-mennek, csak el kell kapni egyet és vele tartani. Nincs olyan helyzet ami arra kötelezne, hogy érezd kötelezően rosszul magad. Történik valami és elkezded hasonlítani egy másik hasonló helyzethez. Elkezdesz gondolkodni, elméleteket készíteni magadnak. Ez olyan, mint egy rögtön ítélő bíróság. Még annál is rosszabb. Még meg sem történt, de ítéletet hozol magad felett. Álmaid és vágyaid tárgyáról hozol egy olyan döntést, ami meggátol abban, hogy létrehozd.

Jönnek a kifogások. Olyan vagy mint egy gyár, ami gyártja a falat körülötted. A fal csak a fejedben létezik. Bár képes vagy arra is, ha eléggé kitartó vagy a hülyeségben, hogy fizikailag meg is tudd fogni.
Egyet tudnod kell. Ami a fejedben nem születik meg és nincs ott, azt megfogni sem tudod. Lehet, hogy nem tudatosan hozol létre magad elé egy akadályt, de valamire használod. Valamitől megvéd és valamilyen oltalmat ad neked.

Ez a védelem lényege. Megvéded az álmaidat, mert nagyon szeretsz álmodozni és vágyakozni olyan után, amiről azt gondolod, nincs meg az életedben. Ha azt mondom neked, hogy felejtsd el az álmaidat, ne vágyj többet semmire, akkor kétségbeesnél és foggal körömmel ragaszkodnál hozzá.

Milyen élet az, ahol nincs se álom se vágy? Kérdeznéd tőlem. Tudod milyen? Olyan, ahol minden megvalósul. Mert ameddig álmodozol, addig nincs jelen csak elméletben az, amit szeretnél a gyakorlatban megvalósítani.

Legyenek céljaid, mert azok beteljesülnek. Az álmok is szépek, de csak egy löketet adhatnak az életedhez. Ha beléjük kapaszkodsz, akkor előbb vagy utóbb akadállyá változnak. Van egy óriási álmod. Például: Szeretnél egy szép házban lakni. Haladsz is az utadon, megpillantod pont azt a kastélyt, amiről álmodtál. Eljutsz a kapuig, már majdnem megvalósult az óriási álmod, de még mindig kapaszkodsz az elméletedbe.

A kapu amin be kell menni, kisebb mint a vágyad, de még mindig fogod és elengedhetetlenül tartod a kezedben. A lábad bent van és a fél tested is, de nem vagy hajlandó elengedni. Pont így csinálod. Ha a vágyaidba, álmaidba kapaszkodsz és nem engeded el a megfelelő időben, akkor nem fogsz beférni a kapun.

Rakd le, mert most éppen a kapuban állsz. Mindig is ott álltál, de nem merted elengedni. Tudom, hogy képes vagy. A célod vár és akkor teljesül be, amikor eltűnik a cél is, mert akkor megérkeztél. Most is ott vagy, tüntesd el. Nem holnap és nem holnapután, mert az soha nem jön el. Pont ma, mert holnap is ma lesz. Ma megtehetsz bármit magadért, holnap semmit se.

Leteheted az üveget és azt mondod, „mától nem iszom”. Ha koccintasz a holnapi napért azért, hogy legyen erőd letenni az üveget, még mindig az ital rabja vagy. Ma lesz holnap is és koccintani fogsz egy olyan álomért, ami soha nem fog bekövetkezni. Vágd a földhöz az üveget és hagyd abba a vágyakozást, már eleget
álmodtál.

Jöhet az álomba illő valóság!

Annyit veszítesz, amennyit hazudsz magadnak az igazságról!

Sajnos nem mindenki tölti a mai napját úgy, ahogy járna neki vagy ahogy szeretné. Túl sok a lemondás az örömteli életről és túl sokan élnek olyan életet, amit nem érdemelnek meg. De mégis megtörténik valamiért és ez számomra nagyon nagyon szomorú. De mielőtt valaki elkezdené sajnálgatni magát vagy mást, látnod kell, hogy nem kell, hogy […]

A szeretethiàny, a szeretet kifejezèsènek a hiànya.

Sokféle kegyetlenséget teszünk egymás ellen sajnos. Rendszerint öntudatlanul bántjuk a másikat nevelő szándékkal. Van, hogy csak a fantáziánk nem elég nagy és változatos a sokszínűségben, de sokunknak vannak olyan fegyverei, amiket érdemes felismerni, hogy ne sérüljünk. Valójában a szeretet, a jóság is jelen van mindenki szívében, azonban sokszor pont ezek az inditékok arra, hogy nevelési […]

A nyitottsàg lehetősèg, amit meg kell teremtened!

Sajnos kiment a divatból, vagy talán soha nem volt divat és nagyon modern beszélni az érzésekről. Valamiért nagyon szezonális, nagyon ritka az, hogy valaki kifejezi a másiknak azt, amit érez. Mindenhol azt halljuk és ezt tanítják, hogy keménynek kell lenni, erősnek legalább annyira, hogy átmenj sérülések nélkül egy kőfalon. Azt mondják neked, hogy harcolj és […]

Szólj hozzá TE is a bejegyzésemhez mert számomra minden vélemény számít!

Password Reset
Please enter your e-mail address. You will receive a new password via e-mail.